CONCURSUL DE POEZIE DE DRAGOSTE LEOAICĂ TÂNĂRĂ, IUBIREA…

Detaliile evenimentului

CONCURSUL DE POEZIE DE DRAGOSTE LEOAICĂ TÂNĂRĂ, IUBIREA…

Timpul : Februarie 26, 2010 la 6pm spre Martie 26, 2010 la 7pm
Locaţie : Pitesti
Pagina web sau harta : http://www.centrul-cultural-p…
Tipul evenimentului : concurs, de, poezie
Organizat de : Virgil Diaconu
Activitatea Recentă : Mar 27, 2010

Exportă în Outlook sau iCal (.ics)

Descrierea evenimentului

CONCURSUL DE POEZIE DE DRAGOSTE

ediţia a X-a, 31 martie 2010

Centrul Cultural al municipiului Piteşti, prin revistele de cultură Argeş şi Cafeneaua literară, organizează ediţia a X-a a Concursului naţional de poezie de dragoste Leoaică tânără, iubirea…, plasat sub semnul poetului Nichita Stănescu şi în cadrul Festivalului Primăvara Poeţilor.
La concurs pot participa creatori cu vârste până la 35 de ani, care nu sunt membri ai U.S.R. şi nu au câştigat un premiu la ediţiile anterioare. Concurenţii vor trimite într-un plic mare, închis, pe adresa organizatorului, câte 5 poezii de dragoste, creaţii originale, nepublicate în volum, fiecare poezie fiind dactilografiată pe câte o singură pagină, corp 14, semnată. Manuscrisele nu se înapoiază.
Juriul va fi format din membri U.S.R., din redacţiile revistelor Argeş şi Cafeneaua Literară.
Plicurile concurenţilor se primesc până la data de 27 martie 2010, ora 13.00, la sediul Centrului Cultural Piteşti, Casa Cărţii, O.P.1, cod 110013. Textele pot fi expediate şi pe e-mail la adresa: virgildiaconu2004@yahoo.com sau cultcentre@yahoo.com.
Câştigătorii desemnaţi de juriu vor fi premiaţi în bani, astfel:
Premiul I: 200 lei
Premiul al II-lea: 150 lei
Premiul al III-lea 100 lei
Festivitatea de premiere va avea loc la Centrul Cultural Piteşti, în ziua de 31 martie 2010, ora 16.00. Versurile premiate vor fi publicate în revistele Argeş şi Cafeneaua literară.
Prezentarea la ridicarea premiului este obligatorie. În caz de neprezentare premiul se va oferi următorului clasat, în ordinea mediilor obţinute. Organizatorul nu decontează cheltuielile de deplasare.
Relaţii suplimentare – 0248/216348, 219976, persoană de contact – Virgil Diaconu.

Panou de comentarii

Adaugă un comentariu

RSVP pentru ca CONCURSUL DE POEZIE DE DRAGOSTE LEOAICĂ TÂNĂRĂ, IUBIREA… să adauge comentarii !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Simona Fusaru pe Martie 1, 2010 la 8:30am
Sorin Despot, cu drag îţi aşteptăm poemele.
Daniel Neguţ - Regulile concursului sunt mereu hotărâte de organizatori, se pot modifica, dar nu negocia, în cazul de faţă intenţia fiind de a promova poeţi tineri. Tot la Piteşti se organizează încă un concurs pentru optzecişti: http://www.uniuneascriitorilor-pitesti.ro/.
Gelu Vlaşin – mulţumesc pentru sprijin şi mai ales pentru ziua de vineri.
Comentariu publicat de Carcei Nicolae pe Februarie 28, 2010 la 6:02pm
din pacate am trecut de curand de 35 de ani, dar e in regula. E optiunea organizatorilor. Succes participantilor!
Comentariu publicat de sorin despoT pe Februarie 28, 2010 la 5:13pm
particip. din cate stiu eu. USR are o filiala puternica la Pitesti. felicitari pentru proiect. :)
Comentariu publicat de Daniel Neguţ pe Februarie 28, 2010 la 5:13pm
Discriminarea este prezenta in expresia "tineri debutanti"...
Nu suntem la o apreciere calitativa a cunostintelor practice pentru meseria de zidar, de exemplu, ca sa se spuna ca un muncitor de 50 de ani are mai multa experienta, decat unul de 20 de ani!
In "meseria" de poet, de pilda, un tanar de 20 de ani, dar cu vreo doua volume publicate, poate avea mai multa experienta in ale scrisului decat unul de 50 de ani, dar care nu a publicat nimic pana atunci... Caz in care "discriminarea" ar cam trebui sa fie inversa, adica sa nu i se permita accesul tanarului, pentru ca are mai multa experienta si nu este corect!!!
Si-atunci, criteriul de acces la astfel de concursuri ar trebui sa fie nu varsta fiecaruia, ci volumele sau chiar numarul de poezii publicate in diverse reviste (pentru cei care nu au publicat in volum).
Nu inteleg ce nu se intelege aici...
Asadar, eu vad concursuri organizate pentru:
1. cei care nu au publicat niciodata, nicaieri (iar premiul oferit sa fie posibilitatea de a i se publica poeziile in cateva reviste literare);
2. pentru cei care deja au publicat in reviste, dar care nu au scos nici un volum (iar premiul sa fie sprijinul pentru aparitia primului lor volum);
3. pentru asa-numitii scriitori "profesionisti", indiferent de varsta, care au volume publicate (eventual, altfel de premii).
O alta remarca negativa, din punctul meu de vedere, este faptul ca ati scris ca: "la concurs pot participa creatori (...) care (...) nu au câştigat un premiu la ediţiile anterioare". De ce? Important este sa nu fi castigat vreun premiu cu acea creatie trimisa si aici, dar daca omul este bun si produce creatii foarte bune in mod constant, de ce sa nu fie apreciat din nou, pentru o alta creatie a sa?
Daniel Negut
Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Februarie 28, 2010 la 4:47pm
Nu e nici un fel de discriminare. Pretutindeni in lume organizatorii de concursuri isi indreapta atentia inspre astfel de manifestari culturale. Bineinteles ca exista concursuri pentru tineri nedebutati si concursuri generice la care se poate inscrie oricine, fara limita de varsta. In acest caz avem de-a face cu o propunere pentru tineri scriitori si nu vad unde ar fi discriminarea.
Comentariu publicat de Daniel Neguţ pe Februarie 28, 2010 la 3:15pm
Iar, aceeasi "fatidica" varsta de 35 de ani...
Ce se intampla, domnilor, la 35 de ani?
Moare inspiratia sau - din contra - are mai multa inspiratie cel de peste 35 de ani, chiar daca nu a mai scris nimic pana atunci?
Daniel Negut

Particip (12)

S-ar putea să participe (4)

Nu particip (5)

© 2018   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor