Ieri... am înţeles de ce nu voi intra niciodată în Uniunea Scriitorilor din România!

Nu pentru că nu aş scrie bine, ci pentru că am legături cu securiştii!

S-a rezolvat cazul meu! Au inventat ceva! Şi cine mi-a transmis asta?

Horia Gârbea, presedintele ASB!

 

REDAU MESAJUL PRIMIT IERI... 3 martie 2011, 20:35

 

Stimata doamna,
Acum sînt lămurit. Faptul că aveți legături cu o organizație de securiști si ati acceptat un premiu care poartă numele securistului Arthur Silvestri, care a făcut atîta rău scriitorilor români la fosta revistă protocronistă Luceafărul din anii 80 vă exclude de la orice posibilitate de a fi primită în USR.
De altfel președintele comisei de validare este Dan Cristea, victimă directă a acestei reviste, obligat să emigreze din cauza acestor „protocroniști”.
Am luat notă și de volumele dvs. și de referințele critice, lipsite de orice relevanță, și e limpede că nu e cazul să insistați pe acest segment al scrierilor dvs.
Dacă veți depune dosarul eu îl voi primi, desigur, dar vă atrag atenția amical că nu veți fi primită.
M-aș bucura să scrieți literatură adevărată și să vă situați de partea valorilor autentice. 
Acuzațiile pe care le-ați lansat la adresa colegilor din filiala Pitești se dovedesc nefondate și a devenit pentru mine clar că ați fost respinsă pentru lipsa de valoare a operei și referințelor.
Horia

Vizualizări: 124

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

doamne !!!!!!! cata nesimtire zace in unii !!!! deci nu-mi vine sa cred ca traiesc in aceeasi tara cu ei !

si uite urmarea celor infaptuite de ei...

REDAU MESAJUL PRIMIT AZI, 17:59

 

Doamna Voiculescu,

Relatia Dv cu fundatia A Silvestri si faptul ca ati acceptat un premiu al acesteia ne dezamageste.
Dupa cum poate ati reusit sa va dati seama, revista ACUM este departe de a avea un caracter cat de cat orientat spre curentul nationalist/protocronist, promovat de A Silvestri. Din contra, avem o orientare internationalista moderna, democratica.
Nici activitatea si nici orientarea ideologica a d-lui Silvestri, care ne apare acum ca fiind un mentor pentru Dv nu ne sunt comune, iar apropierea Dv de acestea, acceptarea si promovarea lor, va descalifica pentru a continua colaborarea cu ACUM.

Am considerat ca articolele Dv din anii anteriori in care ati promovat intens imaginea si mostenirea cultural ideologica a lui A Silvestri au fost manifestari ale unei influente care intre timp nu s-a mai facut simtita asupra Dv si ca orientarea Dv s-a rupt de trecut.
Acceptand insa premiul unei organizatii cu a carei orientare nu suntem de acord ne determina sa constatam ca in realitate nimic nu s-a schimbat la Dv. fata de anii trecuti.
In cazul in care nu returnati public premiul respectiv, colaborarea dv. cu ACUM se incheie aici. In functie de evolutia dv. viitoare putem considera inclusiv eliminarea completa a lucrarilor dv. din arhiva revistei.

Redactia ACUM

Eu nu fac politica... eu scriu!
L-am apreciat si il voi aprecia pe Artur Silvestri, pt ca m-a ridicat din lacrimi, din neincredere,
tocmai atunci cand doream sa abandonez scrisul! Si voi scrie... mereu, pt ca asta e menirea mea!
Daca as face politica... nu ar mai trebui sa colaborez cu nicio revista, cu niciun ziar, cu niciun sponsor!
ETC.
Pt fiecare s-ar afla ceva de criticat! E cineva nebarfit?
In cateva zile... voi mai lua un premiu! De la un cotidian local... Vai! Sa-l refuz? Cine stie cine ma va mai

condamna! Nu mi-e frica de nimic, pt ca sunt curata si nu ma intereseaza decat scrisul...
Eu mi-am scris viata, suferinta... Horia Garbea nu a citit nici macar un poem din mine, doar asculta

ce spun altii... Voi face tot ce pot, ca sa stie lumea cine trage in mine!


P.S.

Eu l-am cunoscut pe Artur Silvestri pe 31 mai 2008...
Au fost cateva mesaje pe calculator... si atat! Apoi m-am imbolnavit eu, apoi s-a imbolnavit el... si a murit!

Nici macar nu l-am privit in ochi, nu am vorbit real cu el... Ce legaturi mi se pun mie in spate?
Ce securitate? E trist... Nu mi se analizeaza opera, doar se inventeaza la adresa mea si asta nu suport!
Am primit un premiu, atat! Suntem in 2011! Toti spun ca e democratie! Deci... toti mint!
Libertatea... e o vorba in vant! Nu pot accepta asta! NIMENI NU-MI VA PATA NUMELE!

te-ai gandit si la faptul ca Horia Garbea nu are o intentie rea si vrea sa te opreasca sa nu-ti fie mai rau dupa ?

 

abandonul? asta sa vreau?

frica? asta sa vreau?

trebuie adusi pe drumul cel bun, al adevarului!

trebuie sa incerc, sunt datoare in fata Domnului... sa fac lumina!

nu am venit pe lume pt a tace, pt a fi calcata in picioare!

sa dea Domnul sa isi dea seama ca au gresit!

Da! Va multumesc pt raspunsul sincer!

Inca mai exista oameni care nu stiu sa separe lucrurile!

Voi lua atitudine... Daniela Voiculescu nu este un nume la discretia

celor orbi sufleteste! Aduc aminte tuturor... Sunt un om cu dor de cer,

dor de Dumnezeu... Sunt impotriva anormalului si nu mi-e teama sa-i tai radacina!

La marginile vietii ce nu este prilej de moarte?

"Sunt experiente carora nu le mai poti supravietui. Dupa ele simti cum orice ai face nu mai poate avea nici o semnificatie. Caci dupa ce ai atins limitele vietii, dupa ce ai trait cu exasperare tot ceea ce ofera acele margini periculoase, gestul zilnic si aspiratia obisnuita isi pierd orice farmec si orice seductie. Daca totusi traiesti, aceasta se datoreaza capacitatii de obiectivare prin care te eliberezi prin scris de acea incordare infinita. Creatia este o salvare temporara din ghearele mortii.
Simt cum trebuie sa plesnesc din cauza a tot ce-mi ofera viata si perspectiva mortii. Simt ca mor de singuratate, de iubire, de disperare, de ura si de tot ce lumea asta imi poate oferi. Este ca si cum in orice traire m-as umfla ca un balon mai mare decat rezistenta lui. In cea mai groaznica intensificare se realizeaza o convertire inspre nimic. Te dilati interior, cresti pana la nebunie, pana unde nu mai exista nici o granita, la margine de lumina, unde aceasta este furata de noapte de acel preaplin ca intr-un vartej bestial esti aruncat de-a dreptul in nimic. Viata dezvolta plenitudinea si vidul, exuberanta si depresiunea; ce suntem noi in fata vartejului interior care ne consuma pana la absurd? Simt cum trosneste viata in mine de prea multa intensitate, dar si cum trosneste de prea mult dezechilibru. Este ca o explozie pe care n-o poti stapani, care te poate arunca si pe tine in aer iremediabil. La marginile vietii ai senzatia ca nu mai esti stapan pe viata din tine, ca subiectivitatea este o iluzie si ca in tine se agita forte de care nu ai nici o raspundere, a caror evolutie n-are nici o legatura cu o centrare personala, cu un ritm definit si individualizat. La marginile vietii ce nu este prilej de moarte? Mori din cauza a tot ce exista si a tot ce nu exista. Fiecare traire este in acest caz, un salt in neant. Cand tot ce ti-a oferit viata ai trait pana la paroxism, pana la suprema incordare, ai ajuns la acea stare in care nu mai poti trai nimc fiindca nu mai ai ce. Chiar daca n-ai strabatut in toate directiile acestei trairi este suficient sa le fi dus la limita pe principalele. Si cand simti ca mori de singuratate, de disperare sau de iubire, celelalte implinesc acest cortegiu infinit dureros. Sentimentul ca nu mai poti trai dupa astfel de vartejuri rezulta si din faptul unei consumari pe un plan interior. Flacarile vieii ard intr-un cuptor inchis de unde caldura nu poate iesi. Oamenii care traiesc pe un plan exterior sunt salvati de la inceput; dar au ei ce salva, cand nu cunosc nici o primejdie? Paroxismul interioritatii si al trairii te duce in regiunea unde primejdia este absoluta, deoarece existenta care isi actualizeaza in traire radacinile ei cu o constiinta incordata, nu poate decat sa se nege pe ea insasi. Viata a rezistat la mari tensiuni. N-au avut toti misticii dupa marile extaze sentimentul ca nu mai pot continua sa traiasca? Si ce mai pot astepta de la lumea aceasta acei care simt dincolo de normal viata, singuratatea, disperarea sau moartea?"

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor