“Bea apă din izvorul de unde beau caii. Calul dintr-o apă rea nu va bea niciodată. Așterne-ți acolo unde își face culcuș pisica. Mănâncă fructul care a fost atins de un vierme. Culege cu îndrazneală ciuperca pe care stau gâzele. Sădește pomul acolo unde sapă cârtița. Casa clădește-o pe locul unde se încalzește șarpele. Fântâna sap-o acolo unde se adăpostesc păsările pe arșiță. Culcă-te și trezește-te odată cu păsările – vei culege toate grăunțele de aur ale zilei. Mănâncă mult verde – vei avea picioare puternice și inimă rezistentă, precum viețuitoarele codrului. Inoată des – și te vei simți pe pământ precum peștele în apă. Privește cât mai des cerul – și vor deveni gândurile tale ușoare și limpezi. Taci mult, vorbește puțin- și în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îți va fi liniștit și plin de pace”. SFÂNTUL SERAFIM DE SAROV

“În ziua de azi, din pricina răcelii noastre aproape universale faţă de sfînta noastră credinţă în Domnul nostru Iisus Hristos, şi a lipsei noastre de atenţie faţă de lucrările Proniei Sale Dumnezeieşti în noi şi faţă de părtăşia omului cu Dumnezeu, am ajuns atît de departe, încît se poate spune că aproape am părăsit adevărata viaţă creştină. Mărturiile Sfintei Scripturi ni se par acum de neînţeles (…) Această neputinţă de a înţelege se datorează faptului că ne-am îndepărtat de simplitatea cunoaşterii creştine originale. Sub pretextul educaţiei, am ajuns la o asemenea ignoranţă, încît lucrurile pe care strămoşii noştri le-au înţeles aşa de uşor, nouă ni se par aproape de neconceput.(…) Am devenit atît de neatenţi la lucrarea mîntuirii noastre, încît interpretăm greşit şi multe alte cuvinte din Sfînta Scriptură, şi asta pentru că nu căutăm harul Domnului, şi pentru că, în mîndria minţilor noastre, nu îi îngăduiam să se sălăşluiască în sufletele noastre. De aceea nu avem adevărata luminare de la Domnul, pe care El o trimite în inimile oamenilor care flămînzesc şi însetează profund după dreptatea sau sfinţenia Sa“. SFÂNTUL SERAFIM DE SAROV

Vizualizări: 338

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Adevar grait.

Multumim Dna Agafia Dragan pentru aceste ,, CUVINTE PENTRU SUFLET" de/o importanta desavarsita, intru existenta noastra pe acest pamant, aduse in atentia noastra.

Mi/au placut si imi dau putere stiind ca sunt efemer pe pamant, dar etern ca suflet.

Vai de sufletul nostru.

Felicitari.

Simplitatea gandurilor, alaturi de adevaruri incontestabile prinse intr-un "ghid" de traire adevarata.Hrana sufleteasca pentru noi cei pierduti din Turma Marelui Pastor! Felicitari pentru alegerea paragrafelor.C.E.

Taci mult, vorbește puțin- și în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îți va fi liniștit și plin de pace”. SFÂNTUL SERAFIM DE SAROV

Daca am invata sa ne pretuim darul primit, daca am incerca sa ne cunoastem sufletul, sa-l analizam cu obiectivitate, daca am vrea sa inlaturam orce gand si sentiment incarcat cu energie negativa, daca am putea sa iubim cu daruire fara a cere, doar sa ne multumim cu ce primim, daca nu ne-am compara nefericirea cu cei ce ni se par nefericiti, ci cu cei mai nefericiti decat noi, daca am gasi putere in noi si sa mergem inainte fara a acuza pe nimeni de raul si greutatile din cale, care de multe ori sunt provocate fara cunoastere cgiar de noi, daca......................atunci poate in spirit vom avea mai multa liniste si lumina, ne vom gasi impacati cu noi si lumea, ne vom simti mai aproape de Dumnezeu.

Dumnezeu este in fiecare din noi asteptand sa ne deschidem spre cunoastere.

Minunileau fost si sunt prezente chiar din clipa creatie, doar noi ne-am inchis ochii sufletului si am incetat sa le vedem. ele sunt in tot ce pulseaza viata injurul noastru, ele sunt in noi.

Sfaturi pline de înţelepciune în glasul părintelui -Cred că se potrivesc întocmai cu naţiunea noastră.Mulţumiri,doamnei Agafia Drăgan.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor