Citind diversele citate ale înţelepţilor din toate timpurile am constatat că nu se face o diferenţă între soartă şi destin, nesesizând o deosebire între aceste două noţiuni. Nici în DEX soarta şi destinul nu capătă sensuri specifice, particularizate,  având acelaşi înţeles fundamental, cunoscut din toate timpurile ca putere supremă de stabilire şi direcţionare a vieţii omului, putere deasupra capacităţii acestuia de a modifica sau influenţa parcursul trăirii sale.

Prietenii mei au introdus nuanţe şi înţelesuri aparte pentru cele două cuvinte, acţiune care permite desvoltarea şi demonstrarea unei teorii lărgite, gest care măreşte foarte mult câmpul de analiză al fenomenelor incluse celor două noţiuni, le diferenţiază şi le alătură proprietăţi unice, mai exact se deschide, astfel posibilitatea unor analize  complexe. Prin acestea se aduc în discuţie relaţii noi şi neanalizate în mod obişnuit, efecte şi implicaţii cu urmări foarte importante în trăirea fiinţei omeneşti.

Destinul reprezintă parcursul ce trebuie străbătut de un suflet întrupat în vieţuirea ce i se oferă, scenariu stabilit cu scopul rezolvării parţiale sau totale a unor probleme proprii acestuia, karmice sau ataşamente neconforme.

Discutând despre aspectele karmice ale destinului se acceptă că acesta este marcat de greşeli şi păcate făcute în vieţuirile anterioare de către rudele sale de sânge, fapt acceptat de Religia Creştină cu privire la viitor (repercursiuni până la al patrulea neam), şi, pa bază de similitudine, din trecut către prezent, subiectul devenind victima felului de a trăi al strămoşilor săi.

Dacă se presupune adevărată (chiar nerecunoscută de normele Religiei Creştine, dar normală în religiile orientale) reîntruparea devine evidentă influenţa activităţii din vieţile anterioare ale subiectului, atât ca greşeli şi păcate, cât ca şi desvoltare de ataşamente dăunătoare (vicii, sentimente extreme de ură, dragoste şi/sau dispreţ pentru oameni, fiinţe sau alte lucruri, etc). Toate aceste devieri de la perceptele morale şi religioase stricte vor apare în scenariul destinului şi vor deveni ţinte obligatorii de atins parţial sau integral, în totalitate s-au numai într-o anumită măsură.

Devastator este faptul că aceste reguli se aplică şi destinului unui neam!

Baremul spiritual propus ca ţintă este acceptat şi de sufletul grăbit să capete o înfăţişare omenească. Evident, se stabileşte şi durata vieţuirii, fiind cunoscută doar de Dumnezeu Tatăl. Dacă s-au îndeplinit în cea mai mare parte sau în întregime dorinţele iniţiale, se acordă, doar o singură dată, un spor de viaţă pentru rezolvarea şi a altor „cerinţe”.

 Soarta apare acum mai clar ca acţiune „tactică”, destinul fiind categorisit ca  „strategie”. Soarta, adică vieţuirea în sine, este cea care rezolvă suma faptelor de natură karmică trecute, eliberează sau încarcă noi „bolovani” în samarul cărat de subiect, constată câştig sau pierdere  după o nouă viaţă trăită. Guvernarea sorţii depinde în mare măsură de om, el are liberul arbitru de a modifica parametrii biologici primiţi la naştere, de a modifica viciile şi ataşamentele moştenite, de a descărca raniţa de „bolovani”. Cum se face acestea? Avem un dar minunat care este Învăţătura Creştină, ea are toate regulile şi premisele startului către evoluţie spirituală, iar, după asimilarea totală a acesteia, subiectul va fi condus (dirijat), cu siguranţă, mai departe.

Deoarece soarta este „în mâna noastră” ar trebuie vorbit mai mult despre ea. Foarte mulţi oameni au abordat această problematică sprijinindu-se pe diverse filozofii sociale sau de viaţă, idealiste, materialiste, teiste, ş.a.m.d., încât nu ştiu ce să mai spun!

 

Vizualizări: 118

Răspunsuri la Aceste Discuţii

# D.na Fulvia, sunteţi mereu prezentă la discuţiile din acest grup şi vă mulţumesc pentru comentariul făcut textului meu. 

# D.na Anastasia şi D,na Caleopi, vă mulţumesc pentru apreciere.

# D.nei AA şi D.lui HV Mulţumesc pentru lectură şi comentariu.

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor