Cati dintre noi, acum, in perioada marilor sarbatori patrund tainele acestora? Oare cati dintre noi ne oferim din timpul nostru pentru a ne pregati cum se cuvine pentru aceste sarbatori, din punct de vedere spiritual?
Va spun ca sunt foarte putini. Din cauza vitezei asteia care ne-a cuprins pe toti, a febrei din ziua de azi, care nu ne mai poate opri din alergatura, ajungem sa efectuam aproape mecanic aceasta curatenie din preajama Pastelui care se apropie.
Poate ca daca ne-am face un obicei zilnic din aceasta pregatire, ne-ar fi mai usor acum sa-l punem in practica – nu numai in perioada sarbatorilor.
Cred ca lipsa acestui obicei zilnic ingreuneaza intelegerea la un nivel mai profund a valorilor spirituale si, in consecinta, ”aplicarea” lor cu succes in viata de zi cu zi.
De aceea am ajuns unde am ajuns. Ca oameni. Ca familie. Ca si comunitate. Ca societate, in ansamblul ei.
Cati dintre noi isi amenajeaza spatiul sufletului in sens spiritual si cati dintre noi constientizeaza necesitatea pastrarii acestei atitudini pentru tot restul anului sau pentru tot restul zilelor?
Cred ca in acelasi timp cu curatarea casei, este mult mai important sa ne programam si o curatare a sufletului, o reamenajare interioara. Este important sa aruncam o privire prin propriul bagaj emotional si sa pornim curatenia din interior spre exterior. Nu ne place intotdeauna ce gasim in interior.
Nu putem la nesfarsit sa ‘’ascundem sub covor’’ si sa evitam sa privim ‘’in fata’’. De obicei, din nefericire, asta se intampla. Cu mici exceptii. Cum am putea sa facem din intreaga viata un exercitiu de prezenta, un exercitiu de constientizare?
Am putea-o face. E foarte usor. E foarte simplu. Nu trebuie decat sa ne oferim putin timp din timpul nostru pe care-l risipim in directii cu mul mai putin importante.Putin timp care sa ne permita sa privim in interiorul nostru, sa scoate la lumina ceea ce avem mai rau din subconstientul nostru. Nu este chiar asa de usor. Insa cu putin exercitiu si putin timp din "timpul" nostru o vom putea face cu siguranta. Sa scoatem la lumina macar acum, in perioada asta, ceea ce avem mai rau in noi, ceea ce se afla ascuns acolo in subconstient....pentru ca fiecare dintre noi avem acea parte intunecata...bineinteles in proportii diferite. Dar o avem, si zace in subconstientul nostru in stare latenta, pana cand un factor exterior o va activa. Si atunci n-o sa ne fie bine. Hai sa incercam acum, din propria noastra vointa, sa ne uitam putin in interiorul nostru si sa scoatem la lumina rautatea, invidia, ura, razbunarea, gelozia, minciuna ... si sa le aducem la suprafata pentru a ne putea lupta cu ele. Pentru ca iata, daca o vom face vom avea ceva palpabil cu care sa ne luptam si nu ceva "invizibil". Le vom avea in fata deci ne va fi foarte usor sa le doboram...pentru ca ne vom cunoaste adevaratul adversar. Nu mai este ceva invizibil...care daca era atatat, era de o putere extraordinara, si putea la un moment dat sa ne doboare.
Odata scoase toate aceste "arme" ale partii intunecate din fiecare dintre noi la suprafata, veti vedea ce usor ne va fi pentru a o birui. Purtam pizma sau ura pe cineva...cauta-l pe acela si fa-i un bine, ajuta-l cu ceva. Te incearca un sentiment de razbunare asupra cuiva care ti-a pricinuit la un moment dat un rau? Atunci iarta-l...si mergi mai departe. Ai mintit pe cineva, si acum, de rusine nu mai poti da ochii cu el? Cauta-l si spune-i adevarul. Te va intelege sau nu...dar il vei putea privi in ochi, si vei putea merge mai departe. Fa bine, oriunde te duci ! Si fa-l pentru ca asa ti-a dictat inima!
Te vei simti curata si purificat.
Nu e greu...nu e deloc greu. Trebuie doar sa vrem asta. Sa ne schimbam noi insine. Sa ne schimbam in bine. Sa lasam deoparte toate rautatile, urile, invidiile, razbunarile aducatoare de toate nenorocirile de care avem cu totii parte astazi la nivel global.
Ne schimbam noi insine...ne va fi bine. Ne va fi bine...va fi bine si celor din jurul nostru. Le va fi bine si acelora din jurul nostru...binele se va multiplica exact ca acea lumina din lumina de la Paste. Acea lumina care se multiplica atat de rapid. De ce sa nu ne facem si noi viata frumoasa. De ce sa facem doar ceea ce ni se spune ca ar fi bine sa facem? Uneori binele acelora care ni-l "indica" nu este si binele nostru. Hai sa ne vedem fiecare de ograda si de sufletul nostru si sa nu ne mai poarte grija ce celalalt (ca ce-a mai facut, ca ce-a mai furat...). va avea Dumnezeu grija de fiecare. de ce am avea noi grija de asta? Cine suntem noi? Dumnezeu va avea grija cu siguranta de soarta fiecaruia dintre noi. Faci bine ...vei avea parte de bine la un moment dat. faci rau...vei avea parte de rau (poate ca nu acum, nu peste un an...poate chiar nu in viata asta, dar cu siguranta vor plati copii tai, copiii copiilor tai). Pentru ca pentru toate actiunile noastre, indiferent care vor fi acelea (bune sau rele) va exista la un moment dat o plata. Si de ce sa nu fie o plata buna? De ce sa suferim in viitor? De ce sa sufere copiii nostri? Oare chiar vrem asta?
Eu cred ca nimeni in interiorul lui nu-si doreste asa ceva. Si atunci de ce sa nu o apucam acum, aici, incepand din clipa asta pe aceasta cale? Si mai avem un motiv...Pastele (o perioada propice unei astfel de schimbari la nivelul constiintei)
Mult succes si Paste Fericit!

Vizualizări: 92

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Succes!!!, la ce?! Paște fericit, da!
Reteta: mergeti in munti, stati pe malul apei, pur si simplu STATI, ascultati linistea cum curge in voi pana veti deveni voi-insiva liniste, si atunci Dumnezeu va va vorbi, si nu va mai exista ura, gelozie, invidie si alergatura fara sens, veti fi curati "pentru cuvintele pe care vi le va spune El" si rugaciunea va veni de la sine, si va veni si bucuria, acea bucurie pe care lumea nu o poate da !

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor