Bățmîndru Lucia
  • Feminin
  • Cantemir
  • Republica Moldova
Partajare pe Facebook
Partajare

Cadouri primite

Cadou

Bățmîndru Lucia nu a primit niciun cadou încă

Dăruieşte un cadou

 

Bățmîndru Lucia

Activitatea Recentă

Postări de log efectuate de Bățmîndru Lucia
Nov 8
Postare de log efectuată de Bățmîndru Lucia

Domnișoara Kitty (ed. tipărită)

Editura Letras "Domnișoara Kitty" (ed. tipărită)Nou la Letras:DescriereDomnișoara Kitty (ed. tipărită) – Autor Bățmîndru Lucia – Editura Armonii Culturale, 2020Vezi mai mult
Nov 2
Lui Adrian Scrimint i-a plăcut fotografia lui Bățmîndru Lucia
Oct 8
Bățmîndru Lucia a postat fotografii
încă 3...
Sep 27
Postare de log efectuată de Bățmîndru Lucia

Dans în compound

Când lucrurile se destramă, Îmi plânge sufletul în mine; Și din a morții diagramă, Tresaltă spirit în ruine;Mă urmărește el prin vine, Îmi rupe carnea de pe mine; Ia-ș zice câteva divine, Ca e un laș și plin de sine;Să-și scurgă sângele dintr-însul, Cum ni l-a stros el underground; Când va echilibra balansul, Cu-al morții dans într-un compound;Vezi mai mult
Sep 26
Postare de log efectuată de Bățmîndru Lucia

ȘTIU CĂ NU

Azi Mă simt ca El Cel care se arată cu degetul Cand vrea să-și ucidă clona Într-un hotel Clonă făurită cu migală Șurub cu șurub Spre suicid Dar mă întreb dacă știe Și știu că nu știe Că fiecare fir de viață atacat Îl indreaptă încet și sigur Către moarte Îl văd ca pe un robot Mă atacă non-stop Jinduiește la inocența copiilor Le sugrumă energia Ca un vampir E ca o damă ieftină Care se vrea scumpă Îmi imită totul Orice zic Orice mișcare Jucandu-se încet și sigur Cu psihicul meu Probabil…Vezi mai mult
Sep 23
Postare de log efectuată de Bățmîndru Lucia

SONET... CU TITLU DISOLUT

Se-nşiră-aşa, prin ceaţa aghiasmată,Ei, muritori, cu aripile frânteŞi nu mai au nimic de dinainte,Doar amintiri de umbra de lopată... Trec roiuri de altare-nveşmântateCu fir de-argint şi tiv suflat cu aur,Coroanele mai au frunze de laur,Cerşind un ultim gând de-angelitate Şi în amurgul vremii toate-or treceUn vierme va rămâne-n azimuth,Înfulecând din hoiturile sece, Cu-acelaşi gust, acelaşi conţinutŞi n-o să scadă stiva asta receCât timp va fi cu titlu disolut...…Vezi mai mult
Sep 19
Postări de log efectuate de Bățmîndru Lucia
Sep 15
Utilizatorului Mihai Ștefan Arsene îi place postarea pe blog Pe cine? a lui Bățmîndru Lucia
Iul 15
Postare de log efectuată de Bățmîndru Lucia

Pe cine?

Străin sau poate o străinăTu vii sub piele, în surdinăȘi cauți să blamezi cevaCeva ce nu vei caștigaCăci Dumnezeu, el unul știeDe unde ai antipatieZicand că va fi de azi altfelEL e mai EL după măcelPrin ochii triști, aș spune multeDespre oculte și insultePrind ganduri împotriva meaÎn sufletul și-casa meaȘi poate aș vorbi mai multSă fac piar acestui cultDar în ipocrizia lorEi s-au axat pe vorbitorȘi te trezești, așa, deodatăCa trei deștepți fac o fundataȘi te atacă pe la spateDe mai vorbești în…Vezi mai mult
Iul 13
Postare de log efectuată de Bățmîndru Lucia

Fără a supraestima

Mi se plimbă limba-n gurăÎntr-un univers ilogic;Viața asta o fi durăÎnsă pare tipologic.Tot ce văd sau ce audScris deja cu mare grijă;La final eu tot concludNu-i nevoie de corijă.Da, mi-ar fi plăcut sadeaInspirată de Luceafăr;Să văd prima acadeaNu să gust vată pe zahăr.Ca-ntr-un tainic furtișagScris, cumva, de subsemnatul;Cand eram în sarcofagM-am gandit: finalu-i altul.Drept de autor furatȘi din tot frumosul meu;Au făcut un necuratDe-am luat-o teleleleu.Fără a supraestimaUn talent ce-l țin de…Vezi mai mult
Iul 4
Utilizatorului Anisoara Iordache îi place postarea pe blog Gânduri... a lui Bățmîndru Lucia
Iul 3
Utilizatorului Mihai Ștefan Arsene îi place postarea pe blog Gânduri... a lui Bățmîndru Lucia
Iul 3
Postare de log efectuată de Bățmîndru Lucia

Gânduri...

Mi-e sufletul râncedDe gânduri care nu-mi aparținLe privesc cu seninatateTristăȘtiind care-i sfârșitulScris dejaDe personaje necunoscute nouăNu am cum să-mi atribui mie acele meriteDecât tristetea... poate...Și felul în care privesc zâmbind amarCă tot ce am iertat eu în viața astaNu a fost iertat...Ci condamnatÎn destine oribileNu avem ce faceDecât să stăm liniștițiSă privim cerul înstelatȘi să ne bucurăm de viață.Vezi mai mult
Iul 2
Utilizatorului Mihai Ștefan Arsene îi place postarea pe blog VREI CĂMAŞĂ?! ATENŢIE LA NUMĂR! a lui Bățmîndru Lucia
Mai 10
Postare de log efectuată de Bățmîndru Lucia

VREI CĂMAŞĂ?! ATENŢIE LA NUMĂR!

Aş începe cu “a fost odată ca niciodată” şi aş termina povestea cu “au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”, dar… nu despre asta este vorba. Mi-am amintit, zilele astea, de o conversaţie purtată cu un prieten. Mi se plângea că o prietenă bună, de-a lui, avea ceva probleme în relaţia de cuplu. Tipa ajunsese, pesemne, la disperare. I-am zis să îi fie alături şi să îi spună o poveste. Am inventat-o pe loc, adaptată prefect situaţiei în sine. Mică, dar cu o idee mare:Treci pe lângă un magazin…Vezi mai mult
Mai 9

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor, poet, pictor, muzician, pasionat de lectura
Despre mine :
Îmi place să iubesc!
Pană pe la 13 ani am crescut alături de flori și animale în sătucul meu natal. Da, sătuc, nici n-aș putea sa-i zic altfel pentru că în inima mea va păstra mereu un loc aparte, indiferent de rănile pe care trecerea timpului le poate lăsa în acel loc. Am avut mare noroc și încă am de părinții mei cărora le datorez nu numai viața ci tot ce am putut realiza pană acum. În micuța noastră casă de la țara aveam o mică bibliotecă ce cuprindea cărți esențiale. Era o cameră nu foarte mare, dar bine luminată datorită celor doua ferestre mari. N-aș putea uita vreodată linistea pe care o găseam acolo în zilele și noptile de vară cand aruncandu-mi privirile într-o carte uitam de tot ce ma înconjoară și doar foamea sau setea mă mai aduceau la realitate. Cateodată noaptea, venea scumpa mea mămică și mă ruga:
- E tarziu, hai să dormi !
Glasul ei domol și liniștit nu mă puteau convinge sa merg in dormitor. Am plans cand am citit “Romeo si Julieta”, deși știam din auzite cum se termină. Ciudat, dar spre final citeam cu speranța că poate răman să trăiască fericiți pană la adanci bătraneți.
La treisprezece ani am plecat de acasa la un mic liceu din orașul din apropiere. La cincisprezece ani destinul m-a adus in Romania. Fără să vreau m-am desprins treptat de acea lume, de pianul drag, dragostea pentru desen și de visele rebele. Acum încerc sa recuperez acele amintiri frumoase din copilarie și îl înțeleg din ce în ce mai bine pe Creangă.
Ce frumos este să trăiești în lumea lor !


CV LITERAR:

Motto:
“Lumină vie, din albastru pur,
Speranța mea, din geană de azur”


Născută la 4 august 1982, în satul Ghioltosu, Republica Moldova.
Domiciliul actual: Braşov, România.

Vine din stânga Prutului, cu reale calități în literatură, muzică şi pictură, reflex al educației în familie, din rețeaua școlară și culturală (1993 locul I la olimpiada raională, secțiunea pictură, 1994 calificare pentru reprezentarea raionului Cantemir la Filarmonica din Chișinău, 1995 interpret vocal la concursul de compoziție organizat de Școala muzicală “Valeriu Hanganu”, cu piese semnate de Ecaterina Bățmîndru, premiul III, calificare pentru Chișinău).
De-a lungul timpului obține multe premii alături de sora ei, Ecaterina Bățmîndru. În 1999 Nina Josu a publicat un articol “Inspirată de Eminescu” în săptămânalul “Literatura și Arta” (din R. Moldova), în care a comentat poeziile autoarei, care semna cu numele Lucia Bățmîndru, făcând o selecție și dând exemple de câteva versuri care i-au plăcut în mod deosebit.
Publică versuri și proză despre și pentru copii în Rețeaua literară ning, Negru pe alb, Cenaclul literar Lucian Blaga din Sebeș, Cleopatra: “Amintirea” (Ieri priveam printr-o trestie seacă), “Omul de zapadă” (Râde gura diafană, când copiii saltă-n jur), “Copil” (Te chem la mine, suflet de copil, uită de tine, fii din nou senin!).
În prezent este moderator la “Salonul Fermecat” de pe site-ul literar “Negru pe Alb”.


CĂRŢI/APARIŢII LITERARE:

2011
1. În urma participării la Festivalul internaţional de poezie și epigramă “Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a IV-a (2010-2011), îi apare în revista omagială, la pagina 80 poezia “Lumină Vie” (Doar amintirea a rămas în timp,/ Urcată, azi, la rangul de Olimp.)
ISSN 2067-5429

2. Debutează cu un volum de proză la Editura Armonii Culturale, 2011, cartea “Domnișoara Kitty” (Cu mult soare și un loc luminos!), semnând şi tehnoredactarea, predoslovie către cetitor, și ilustrația.
ISBN 978-606-92953-1-1 (prefață și postfață: Goga Gr. Constantin).

2012

1. În ianuarie, 2012 apare cartea de epigrame “Epigolane IMNlunate” unde este coautor, semnând epigrame (Selenity), coperta și ilustrația (caricaturi).
ISBN 978-606-8388-03-8

2. Apare în primul număr al revistei “Armonii Culturale” (ISSN 2247-1545);
pag. 15: articolul “Mărite voievod de doruri” (dedicat poetului Mihai Eminescu);
Pag. 105: “Povestea lui Omleţică”;
Pag. 121: Cuvinte de mulţumire şi gânduri frumoase pentru revista “Armonii Culturale”;

3. Publică în antologia universală “Comori de vise”, pag. 235 – 246
(ISBN 978-606-8388-08-3):
“Fluturaşul Morpho”, “Năpârstoc”, “Povestea bunicii – Planeta Naum”, “Povestea lui Omleţică”;

4. Tehnoredactează, semnează coperţile şi o parte din ghicitorile apărute în cele două volume de ghicitori pentru copii “Cartea mea de ghicitori”, ISBN 978-606-8388-26-7 (editura “Armonii culturale”):

a) Vol. I (autori: Mariana Dobrin, Elena Mititelu, Goga Gr. Constantin, Elena Păduraru, Curelciuc Bombonica, Teodorescu Lăcrămioara, Aga Lucia-Selenity).
ISBN 978-606-8388-27-4
b) Vol. II (autori: Teodora Noje, Silvia Gavrilov, Aga Lucia-Selenity, Rodica N. Cernea, Elena Spiridon, Cristina Toderaşco, Aurora Luchian).
ISBN 978-606-8388-28-1

5. Tehnoredactează, semnează coperta şi o parte din ghicitorile apărute în cartea “Ghicitoare, provocare, mă ghiceşti şi-mi dai culoare” (autori: Aga Lucia-Selenity, Anca-Raluca Vasiliev, Elena Goga, Cristina Toderaşco, Goga Gr. Constantin).
ISBN 978-606-8388-36-6, editura “Armonii culturale”

6. În urma participării la Festivalul internaţional de poezie și epigramă “Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a V-a (2011-2012), îi apare în revista omagială, la pagina 54, poeziile “Cine sunt” şi “Alt destin”.CĂRŢI ONLINE:
“Domnișoara Kitty” http://en.calameo.com/read/001006158d8c61ff40987
“Epigolane IMNlunate” http://en.calameo.com/read/001006158666660d72181
“Cartea mea de ghicitori”, Vol. I http://en.calameo.com/read/001006158205014522571
“Cartea mea de ghicitori”, Vol. II http://en.calameo.com/read/00100615878a5ed780a00

HOBBY-URI: arta și formele ei.
Website / Blog :
http://agalucia.weblog.ro/
Website / Blog :
http://batmindrulucia

Fotografiile lui Bățmîndru Lucia

  • Adăugare fotografii
  • Vizualizează Tot

Bățmîndru Lucia's Blog

NOI şi… “ăia”!!!

Postat în Noiembrie 8, 2020 la 2:03pm 0 Comentarii

        Deci... care e faza cu noi şi spaţiul schengen (cu iniţială mică, aşa cum este şi căutătura lui)? Înţeleg benefiiciile, dar să fim serioşi, crezi că “madame Merkel” ne vrea în acest spaţiu? A găsit probabil, un motiv pe care să îl invoce domnul Băsescu...  el probabil dansează cum vrea aceasta… (îl mai ţineţi minte pe Sarkozy... sau poate că îi e foarte dator, că de'... întotdeauna am ştiut să plătim scaunul... ba la otomani, ba... pe unde s-a mai putut)… Clar e că…

Continuare

EU ȘI VOI

Postat în Noiembrie 8, 2020 la 1:30pm 0 Comentarii

Întotdeauna îmi voi aminti cu drag de oamenii care m-au ajutat necondiţionat, unii fără să mă cunoască mai deloc. Îmi voi aminti de bătrânul care mi-a luat un suc şi mi-a plătit suplimentul de bilet la trenul accelerat, în clasa a noua, doar pentru că i s-a părut că nu avea rost să merg cu personalul. Era un om simplu, lucra pe la nu ştiu ce sonde din Comăneşti, nici măcar numele nu am reuşit să i-l reţin. Dar îi văd chipul, cu drag, pentru că oamenii ca el trebuie…

Continuare

Domnișoara Kitty (ed. tipărită)

Postat în Noiembrie 2, 2020 la 7:00pm 0 Comentarii

Editura Letras "Domnișoara Kitty" (ed. tipărită)

Nou la Letras:

Descriere

Domnișoara Kitty (ed. tipărită) – Autor Bățmîndru Lucia – Editura Armonii Culturale,…

Continuare

Dans în compound

Postat în Septembrie 26, 2020 la 10:30pm 0 Comentarii

Când lucrurile se destramă,
Îmi plânge sufletul în mine;
Și din a morții diagramă,
Tresaltă spirit în ruine;

Mă urmărește el prin vine,
Îmi rupe carnea de pe mine;
Ia-ș zice câteva divine,
Ca e un laș și plin de sine;

Să-și scurgă sângele dintr-însul,
Cum ni l-a stros el underground;
Când va echilibra balansul,
Cu-al morții dans într-un compound;

Panou de comentarii

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

  • Încă nu sunt comentarii !

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor