Bogdan Marius
 • Masculin
 • Madrid
 • Spania
Partajare pe Facebook
Partajare

Bogdan Marius's Prieteni

 • Violeta Gabriela
 • raisa dobrescu
 • Mirela Mihali
 • Despina Alexandru Ioan
 • marinlilianasachelaru
 • Iuliana Filote
 • Andreea Teliban
 • Bianca C. Dan
 • smarandache gheorghe
 • Ovidiu
 • Albert
 • roxana ionascu
 • Camelia Voicu
 • Lavinia Diana M
 • carmen chirita

Cadouri primite (2)

De la 13xe18a4gswbi De la marinlilianasachelaru
 

Bogdan Marius

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
promotor cultural, interesat de cultura, jurnalist, pasionat de lectura

Frumuseţea unei femei

Frumuseţea unei femei rezidă într-o sănătate deplină, dinţi albi şi picioare lungi, cât mai lungi. Frumusețea ei e întotdeauna o copie a zânelor din basmele copilăriei sau ale statuilor feminine din Grecia antică. Stereotipe și tipare o definesc din negurile amintirilor noastre și până astazi. Nu putem însă numi o femei frumoasă doar măsurându-i lungimea genelor sau contemplându-i amplitudinea culorilor vaginului ei și asta indiferent de calitățile noastre de buni observatori sau de-a face cele mai bune descrieri. Dar fiindcă am abordat abrupt subiectul din acest punct de vedere, trebuie să subliniem că bogăția și generozitatea formelor feminine au irevocabil efecte hipnotizante asupra noastră. Fără acești mesageri specializați de-a lungul evoluției, existența ne-ar fi fost cenușie și nu am fi cunoscut în veci distanța dintre paradis și infern. Recunoaștem că suntem fetișisti, iubim mai mult părți ale corpului ei decât fiinta integrală. E specific masculin și semn de bărbăție dislocându-le imaginativ și tratându-le ca pe obiecte individualizate. Nu e o mărtusisire de misoginism, doar o confesiune și o recunoaștere a capacităților noastre limitate, a lipsei de perspectivă și de sintetizare obiectivă. Iar conștientizarea acestor slăbiciuni și vicii ne face umani, ne apropie unii de altii și de subiectul adorat. De nu ar fi fost lungile și bine proporțioanatele picioare ale bunicii Eugenia, Virgil nu ar fi dorit-o și nu ar fi ajuns sa se îndrăgostească înnebunește de ea; de nu ar fi fost sprancenele ei încruntate a refuz, bunicul nu s-ar fi îndarjit s-o cucereasca cu orice chip.

Putem imagina liste nesfârșite de însușiri pe care ni le dorim la ea, dar eșuăm în fața realității și nu le recunoaștem. De ce părinții nu ne educă?! Iubim picioare, coapse, sâni sau buze, de ce nu ne putem limita doar la atât?! Să fie greșit a face asta?! Să ne fie de neiertat odarația pentru dunele și curbele cele mai îndrăgite?! Mult timp pentru mine a functionat foarte bine, mă îndrăgosteam de diverse părti  ale ei, un zămbet nesfarsit, fire de păr rebele, umeri cerșind după săruturi sau genunchi ascuțiți. M-am îndrăgostit astfel de multe ori, iar de aici sentimentul se putea răsfrânge cu ușurință apoi asupra altor părți. Ca un joc de domino, descopeream noi zone ce-și așteptau randul spre a fi adorate. Pe neasteptate, încheieturi, alunițe, cute, pete,  îmi apareau ca miracole unice si irepetabile. Ca un cartograf atent si obsedat, le înregistram pe fiecare separat, le ascundeam prin omisiune chiar și purtătoarei lor, și mă emoționam pentru fiecare trăire în parte.  În acest periplu inițiatic și în mare parte autodidact, descopeream complexitatea propriilor sentimente și evoluția lor într-un mod ce nu  le pot defini. Problemele apareau doar atunci cand mi-o doream întreagă, nu puteam să-i fac față - nici față, nici spate, ci doar poziții mediocre. Cerul se prăbușea cu tot ce avea mai rău în el – nori întunecați, furtuni, fulgere și tunete.

Mi s-a reproșat că sunt întotdeauna tăcut și că nu împărtășesc aceste experiențe cu cealaltă persoană, că cea mai bună tactică de-a-mi masca sensibilitatea și complexitatea a fost afișarea unei imagini extrovertite și aparentă superficială.    

Nu sunt capabil sa iubesc o femeie de-o sănătate deplină, cu dinții strălucitori de albi și cu picioare infinite, eu sunt un bolnav, cu dinții strămbi și pătați, iar atunci când pășesc, mai mult mă târăsc și mă împiedic. Aripile îmi cresc odată cu dorințele, cu viciile și cu încrederea în descoperirea frumuseței ei. Pentru mine drumul trebuie parcurs însă de fiecare dintre cei doi separat, doar manifestarile demersurilor noastre să fie indicii și liant al relației. Fiecare trebuie să-și descopere propria cale și să o urmeze cu sfințenie.

Frumusețea unei femei se descoperă doar intr-o inima impacata si sacrificata. Frumusetea ei e rezultatul magiei interacțiunii dintre cei doi; separați și singuri suntem urâți și schilozi. Frumuseţea unei femei rezidă într-o sănătate deplină, dinţii albi şi picioarele lungi, cât mai lungi. Cineva o cunoaste sau se recunoaşte?!  

Bogdan Marius's Blog

La mulți ani

Postat în Martie 16, 2011 la 4:00pm 0 Comentarii

Aşteptasem de câteva săptămâni un motiv pentru a ne întalni, între timp ne tachinasem virtual aproape zilnic. Era un drog pe care îl înghițeam cu riguriozitate în fiecare seară și noapte. Eram unicul slujitor al acestui cult iar asta îmi dădea puterea de-a putea interpreta întreaga lui gamă de personaje.

           Când sunt emoţionat încep sa vorbesc mult și fără o țintă aparentă, deviez des de la subiectul conversației și evit cu sfințenie să vorbesc concret și fără aluzii. Urmez o…

Continuare

Daisa

Postat în Martie 16, 2011 la 12:26pm 0 Comentarii

Dacă Daisa ar fi avut cea mai mica bănuiala de ceea ce i se va întampla în această seara -atunci când am sunat-o-, sunt sigur că m-ar fi blestemat şi nu ar fi vrut să mai audă în veci de mine. Dar acum e sedată, cu pielea îmbibată de apă şi mă adoră, mă uit în ochii ei ce licăresc aşa cum nu au făcut-o niciodată dându-mi dreptate. Înlăcrimaţi, lucioşi şi cu pupilele dilate la maxim, aceşti doi ochi ce m-au scrutat de atâtea ori, par să prevestească evenimente de necontrolat. Poate ceva…

Continuare

Iubirea pentru tine

Postat în Martie 16, 2011 la 12:24pm 0 Comentarii

Iubirea pentru tine este mai profundă decât adâncimea Lacului Roșu. Aș fi un mincinos sau un exagerat dacă ți-aș spune că e mai profundă decât adâncimea oricărui lac din lume; însa mi-a plăcut geografia și știu profunzimea acestui lac. Iar eu aș înneca iubirea noastra acolo, chiar în acest moment. Acolo ai simți presiunea pe care o simt venele mele la curgerea sângelui accelerat de proximitatea ta. Nu înțeleg de ce ai vrea să-ți spun toate acestea acum și aici, de ce nu mă lași tăcut. Mă…

Continuare

Ileana Cosânzeana

Postat în Martie 16, 2011 la 12:24pm 0 Comentarii

Cum o recunoști pe Ileana Cosânzeana?! Ar trebui sa fie simplu: o intrebi! Dar eviden,t ea nu o știe. E prea fragedă să știe cine e, doar a simțit că poartă un vis cu ea, dar fără să stie visul cui este. Întâmplarea face s-o întalnești însa într-o zi și atunci o întreaga lume ți se redeschide – îți amintești cine ești și visul pe care ea ți-l poartă. Cosânzeana e bălană și bucalată, nici nu ar fi putu fi altfel, cu ochi mari, limpezi si curioși. Ileana are picioare lungi, arcuite, sculptate…

Continuare

Panou de comentarii (2 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 8:35am în Septembrie 23, 2011, Roxana Ştiubei a spus...
La 3:47pm on Septembrie 23, 2010, marinlilianasachelaru i-a dăruit utilizatorului Bogdan Marius un cadou...
Cadou
la multi ani !

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor