DUMITRU TIMERMAN
  • Satu Mare
  • România
Partajare pe Facebook
Partajare

DUMITRU TIMERMAN's Prieteni

  • Lucaci Nazarel
  • Zavalic Antonia
  • Valeriu Țurcanu
  • LAURENŢIU BUDĂU
  • Laurenţiu Belizan
  • Eva-Maria Salvanu-Cojocaru
 

DUMITRU TIMERMAN

Activitatea Recentă

DUMITRU TIMERMAN a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog „eminescu – substantivul nostru comun” a utilizatorului Darie Ducan
"Eminescu ne-a deschis, prin intermediul cuvintelor alese, poarta către paradisul lumii poetice. Eminescu este „luceafărul nemuritor”, care şi-a ancorat definitiv razele creaţiei în sufletul neamului românesc. Complexitatea…"
Ian 18, 2016
DUMITRU TIMERMAN a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog „Celebrități din România - Carmen Sylva” a utilizatorului Lucretia Berzintu
"Imaginea României în lume poate fi reconstruită şi prin intermediul acestor oameni de cultură, uitaţi..., dar şi prin mediatizarea internaţională permanentă a marilor personalităţi ale culturii şi creaţiei româneşti... Suntem un…"
Ian 12, 2016
DUMITRU TIMERMAN a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog „Gelu Vlașin - președinte de onoare al ASARS” a utilizatorului Reteaua literara
"Mă bucur că avem un reprezentant de nădejde şi pentru scriitorii români din Spania. Felicitări, Gelu Vlaşin pentru tot ceea întreprinzi pe tărâmul literaturii româneşti de pretutindeni...Cu aleasă condescendenţă..."
Nov 29, 2015
DUMITRU TIMERMAN a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog „Pe partea cealaltă” a utilizatorului Victor Marinescu
"Interesantă această confesiune poetică. Ea este sensibilă, dezinvoltă şi enigmatică...Se spune că LUMEA DE PE PARTEA CEALALTĂ este inimaginabil de frumoasă ---adică nu avem adjective suficiente pentru a o descrie...şi nici măcar metafore sau…"
Apr 26, 2015
DUMITRU TIMERMAN a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog „politically correct” a utilizatorului Nuta Istrate Gangan
"Acest poem l-am perceput ca fiind introspectiv, dar în acelaşi timp şi ancorat în anumite realităţi imediate. Felicitări pentru profunzimea poemului, care în momentul lecturii mi-a dat posibilitatea să retrăiesc şi eu anumite stări…"
Apr 26, 2015
Postare de log efectuată de DUMITRU TIMERMAN

CONFESIUNILE DIN NOAPTEA ÎNVIERII

CONFESIUNILE DIN NOAPTEA ÎNVIERIIE greu, Doamne, e nemaipomenit de greu să trăieşti în lumea purităţii sufleteşti, inegalabilă, ca o lebădă graţioasă ce-şi scaldă aripile în ploaia de Lumină a răsăritului Învierii. O gură de miere e viaţa fără binefacerile aparente ale răului, care ne curtează ca o „ babă cloanţă „. Viaţa este un clipocit de apă neîntrerupt de nicio furtună, minunăţie desprinsă din grădinile înflorite în Noaptea de Înviere, cea mai răsfăţată regină pământeană coborâtă din…Vezi mai mult
Apr 8, 2015
DUMITRU TIMERMAN a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog „PENTRU UN ÎNCEPUT DE REFORMĂ A UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA” a utilizatorului Reteaua literara
"Subscriu ideilor vehiculate în această scrisoare memorabilă. Cu respect, Dumitru Timerman"
Feb 24, 2015
Postare de log efectuată de DUMITRU TIMERMAN

DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR

DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR DUMITRU Timerman             Norii dorului s-au stins în reîntâlnirea noastră. Noaptea ne-ascunde sub mantia dulce-a sărutului descătuşat de interdicţiile lumii de lut. Concertele păsărilor răsună-n puterea dimineţii. Pe sub Calea Lactee zburăm cu aripile apropierii nedefinite. Batem la porţile zorilor cu pumnii nedespărţirii.            Printre contemplări prelinse din ochii singurătăţii vă scriu cu pana nerăbdării, de parc-aş dansa în imponderabilitate. Pe-o corabie…Vezi mai mult
Feb 13, 2015
Utilizatorului Maria Vo îi place postarea pe blog SE-AUD VOCILE TRECERII a lui DUMITRU TIMERMAN
Sep 29, 2014
DUMITRU TIMERMAN a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog „prin labirintul minţii tale” a utilizatorului paparuz adrian
"Cunoaşterea, comunicarea şi sinceritatea sunt cheile intrării în labirintul interior al iubirii...Cu stimă..."
Sep 29, 2014
DUMITRU TIMERMAN a comentat în legătură cu fotografia lui Maria Vo
Prezentare grafică

perfecțiunea zborului

"Am să navighez   Către o lume inefabilă Acolo nu o să mă puteţi ucide cu dureroase cuvinte pământeşti n-o să mă puteţi ţintui în judecata voastră nedreaptă Voi navigha către un tărâm unde iubirea mea va înflori ca un…"
Sep 29, 2014
DUMITRU TIMERMAN a comentat în legătură cu fotografia lui Radu-Sebastian Stoica
Prezentare grafică

Poza de colectie

"Înainte era mai bine...că eram mai tineri...aşa se spune, nu? Parcă a fost ieri...aşa repede trece timpul... Cu stimă şi La mulţi ani!"
Sep 29, 2014
DUMITRU TIMERMAN a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog „Inalienabil” a utilizatorului Matei
"Iată un alt mod poetic de a spune te iubesc...."
Sep 29, 2014
DUMITRU TIMERMAN a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog „Colaj de Toamna” a utilizatorului Adrian Grauenfels
"Extrem de interesantă această viziune despre un bărbat şi o femeie..."
Sep 29, 2014
Mihaela Popa a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog „EU NU AM TIMP” a utilizatorului DUMITRU TIMERMAN
"semn de admiraţie"
Sep 26, 2014
Utilizatorului Mihaela Popa îi place postarea pe blog EU NU AM TIMP a lui DUMITRU TIMERMAN
Sep 26, 2014

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor, poet, critic, muzician, promotor cultural, interesat de cultura, jurnalist, pasionat de lectura
Despre mine :
AUTOBIOGRAFIE
DUMITRU ŢIMERMAN
Studii : Data şi locul naşterii: 16.03.1960, Lucăceni,com.Berveni, jud. Satu Mare
Tel. 0747091228
Email: dumitrutimerman@yahoo.com
Religia: ortodox

Studii:
• Universitatea Bucureşti – Facultatea de Jurnalistică, 1992
• Universitatea de Vest „VASILE GOLDIŞ „– Masterat în Drept administrativ, 2003
• Universitatea de Vest „VASILE GOLDIŞ” – Modulul psiho-pedagogic, 2004
• În prezent, 2011: absolvent al Şcolii de Studii doctorale – specializarea economie, a Universităţii de Vest Timişoara.

ACTIVITATE JURNALISTICĂ:
• 1980-1981 – corespondent la ziarul “ Grănicerul ”din Bucureşti.
• 1981-1985 – corespondent voluntar, din Carei, la ziarul “ Cronica sătmăreană”
• 1985 -1989 – corespondent la revista studenţească “ Reporter” a Facultăţii de Ziaristică din Bucureşti
• 1990-1991 – colaborator la ziarul “Tineretul Liber” şi la revista “Dimineaţa”, coordonată de istoricul şi criticul literar ALEXANDRU PIRU, din Bucureşti.

• 1992-1997 – redactor principal la ziarul “Univers sătmărean” din Satu Mare, colaborator la ziarul “Nord Magazin” din Baia Mare şi colaborator la ziarul “Buletin Comercial” al Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură din Satu Mare.
• 1997-2000 – reporter la Televiziunea locală “SAMTEL” Satu Mare.
• 2001 – redactor şef la ziarul “Glasul Sătmarului” .
• 2002 – asistent Proiect “Phare Europa”- Relaţii cu presa şi publicul - la Centrul Regional de Informare în Programe şi Politici Agricole Comunitare din cadrul Biroului Regional de Implementare a Programului SAPARD .
• 2003-2012 – redactor şi realizator de emisiuni la Televiziunea locală “Nord Vest Tv” Satu Mare. Emisiuni pe teme economice, sociale, culturale si agricultură.

ACTIVITATE EXTRAPROFESIONALĂ:

• 1992 – 1997 – agent publicitar şi merceolog la ziarul “Univers sătmărean” din Satu Mare
• 1997 – director adjunct la Agenţia de Publicitate “IRIS&CO” Satu Mare
• 1998-1999 – Coordonator Compartiment Difuzare Presă şi Marketing S.C. “Orbital” S.R.L. Baia Mare, Punct de lucru Satu Mare.
• 2004 – 2011 – lector drd. la Universitatea de Vest “VASILE GOLDIŞ” – Filiala Satu Mare

Activitate editorială:

• 2000 – A apărut volumul de debut” Poemele satului”- Editura “ Solstiţiu”. Cartea este prefaţată de prof. univ. dr. Ion Rotaru.
• 2002 – “Praful drumului meu” – poeme- Editura “Solstiţiu”
• 2006 – “Miracolul revelaţiei poetice” – poeme, povestiri pentru copii, critică literară - Editura” Daya ”.
• 2008 - “ Scânteile trăirii ” - Editura” Daya ”. Cartea este prefaţată de poetul şi criticul literar Aurel Pop.
• 2008 – Grupaj de poezii apărut în revista literară “ NORD MAGAZIN “ din Baia Mare, coordonată de prof. univ. dr. Gheorghe Glodeanu.
• 2011 – Antologia de poezie „ Primăveri interioare „- Editura Eco Print „ .
• Premii literare: Menţiune la Festivalul de poezie „ Baladele Dunării ”( 1981 )-preşedintele juriului a fost Adrian Păunescu; Premiul Bibliotecii “ Elena Farago”, la Festivalul de poezie – Craiova (1982); Premiul I la Festivalul „ Cântarea României”(1983); Premiul Fundaţiei culturale “ Eco Art”a Editurii “Danaster” la Festivalul de povestiri pentru copii “ Bojdeuca lui Ion Creangă”, Iaşi ( 2001 ).
Website / Blog :
http://dumitrutimerman@gmail.com

DUMITRU TIMERMAN's Blog

CONFESIUNILE DIN NOAPTEA ÎNVIERII

Postat în Aprilie 8, 2015 la 1:43pm 0 Comentarii

CONFESIUNILE DIN NOAPTEA ÎNVIERII

E greu, Doamne, e nemaipomenit de greu să trăieşti în lumea purităţii sufleteşti, inegalabilă, ca o lebădă graţioasă ce-şi scaldă aripile în ploaia de Lumină a răsăritului Învierii. O gură de miere e viaţa fără binefacerile aparente ale răului, care ne curtează ca o „ babă cloanţă „. Viaţa este un clipocit de apă neîntrerupt de nicio furtună, minunăţie desprinsă din grădinile înflorite în Noaptea de Înviere, cea mai răsfăţată regină pământeană…

Continuare

DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR

Postat în Februarie 13, 2015 la 2:04pm 0 Comentarii

DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR

 DUMITRU Timerman

 

            Norii dorului s-au stins în reîntâlnirea noastră. Noaptea ne-ascunde sub mantia dulce-a sărutului descătuşat de interdicţiile lumii de lut. Concertele păsărilor răsună-n puterea dimineţii. Pe sub Calea Lactee zburăm cu aripile apropierii nedefinite. Batem la porţile zorilor cu pumnii nedespărţirii.

            Printre contemplări prelinse din ochii singurătăţii vă scriu cu pana nerăbdării, de parc-aş dansa în…

Continuare

SE-AUD VOCILE TRECERII

Postat în Septembrie 4, 2014 la 11:19pm 0 Comentarii

SE-AUD VOCILE TRECERII

 

Se-aud vocile deschizătorilor de drumuri

Care-au adormit pe braţele întunericului

Din ceruri picură pe ploape regrete de ieri

Soarele dimineţilor de vară zîmbea nestingherit

Mângâia feţele înseninate de aerul tinereţii

Iubirea şi cântecul străluceau ameţitor

Bijuterii şlefuite prin vreme de sinceritate

Se-aud vocile…

Continuare

SCRISOARE DIN ŢINUTUL NEPĂMÂNTEAN

Postat în Septembrie 4, 2014 la 11:06pm 0 Comentarii

Scrisoare din ţinutul nepământean

 

 

 

Printre contemplări prelinse din ochii singurătăţii

Scriu cu pana nerăbdării

De parc-aş pluti în imponderabilitate

Pe-o corabie devastată de tunurile piraţilor geloşi

Gânduri neastâmpărate se-nalţă-n văzduhul…

Continuare

Panou de comentarii (5 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 3:26pm în Februarie 28, 2014, mary a spus...

Bună ziua,
Numele meu este Maria eu sunt inalt, frumos,
siluetă perfectă a corpului și sexy. Am văzut profilul dvs. și a fost încântat reteaualiterara.ning.com
vă contacteze, sper că va fi adevărat om de dragoste, sincer și grijuliu
Am încercat, și am ceva special de spus
despre mine, atunci vă rugăm să contactați-mă direct prin adresa mea de e-mail
(Maryoneil669@yahoo.com), astfel încât să pot trimite, de asemenea, poza mea direct la tine
mulțumiri prietenul tău maria ONeil.

La 3:42pm în Februarie 9, 2014, Stoica Alina a spus...

Juliana Pasadena.Art .

Răsar timid ghiocei din ochii mei...

Deosebit ,va multumesc ! Alina ...

La 3:06pm în Februarie 5, 2014, Stoica Alina a spus...

Va multumesc !

La 12:16am în Octombrie 24, 2013, Lucaci Nazarel a spus...

Bine ai venit Dumitru,in cercul meu de prieteni!Sunt minunate versurile,de fapt toamna e minunata in versurile tale.Un anotimp mirific al dragostei in care magia serii ne cuprinde pe toti.

Multumesc!

La 10:22am în Octombrie 15, 2013, Dominique Iordache a spus...

Bine ati venit pe Reteaua Literara!

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2017   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor