george rizescu
 • Masculin
 • Piteşti
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare
 • Texte Postate pe Reţeaua literară
 • Fotografii (1)
 • Albume foto
 • Fişiere video
 

george rizescu

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor
Despre mine :
autor de satiră,proză scurtă,autorul trilogiei satirice"SAGA LUI IGOR SALVACHE",trei volume cu o prefaţă de Dan Zamfirescu. Doctor în ştiinţe juridice,
Aduc câteva discuţii de specialitate despre Trilogia "Saga lui Igor Salvache" pentru a găsi forme noi de susţinere şi impunere pe piaţa cărţii din ţară şi din străimătate. Vreau să se ştie că aici, în timpurile astea potrivnice se scrie literatură de foarte bună calitate şi merită să fie luată în seamă. În Europa nu existăm la acest capitol oricâtă mândrie naţională ne-ar lovi în ficat! Lumea bună nu ne ştie şi nici nu este interesată de noi atâta timp cât noi nu vrem să facem nimic pentru noi. Am găsit de cuvinţă să intru pe acest portal pentru că am dat de numele domnişoarei Cristina Tătăreanu, agent literar şi vreau să ajunng la domnia sa pentru unele discuţii. Literatura română actuală nu mai poate sta doar în câţiva autori de gaşcă, nu mai poate sta doar în câteva nume distribuite mai mult sau mai puţin pe merite...Literatura română are o şansă dacă agenţii literari chiar vor să se implice în scoaterea ei peste hotare, în condiţii de economie de piaţă, adică, câştig pentru toată lumea. Sunt dispus să particip direct la reuşita unui asemenea program, să fiu alături de cei care încearcă să impună "regula" agentului literar în comercializarea, publicitatea şi plasarea autorilor români dincolo de graniţă.

Fotografiile lui george rizescu

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Panou de comentarii (4 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 1:10pm on Decembrie 06, 2010, MARIA DIANA POPESCU i-a dăruit utilizatorului george rizescu un cadou...
Cadou
Pretuire si consideratiune, Maria Diana Popescu
La 4:40pm în Iulie 5, 2010, george rizescu a spus...
Încep să cred că intrarea în această reţea este o simplă pierdere de timp. La intenţiile mele serioase de a face ceva bun pentru scriitori nu mi se răspunde în niciun fel...
Dacă reţeaua este făcută numai pentru aşa-zisa socializare atunci chiar că ne pirdem timpul de pomană...
Aştept o reacţie de la domnişoara Tătăreanu...
La 11:08pm în Iunie 30, 2010, george rizescu a spus...
În lumea bună a occidentului, scriitorii români nu prea contează. Operele lor, multe ori puţine, nu sunt cunoscute, nu sunt publicate, nu avem traduceri serioase şi nu suntem pe piaţa europeană...
Ministerul culturii nu face nimic în acest domeniu şi cred că nici nu poate să facă mare lucru date fiind problemele cu care se confruntă în prezent ţara.
Trebuie să recunoaştem că nici noi cei care am scris ceva ce trebuie cunoscut lumii nu facem nimic pentru impunerea scriiturii noastre dincolo de hotarele ţării. Aşteptăm să se ocupe un terţ, dacă se poate să muncească gratis şi, extrem de important, să ne mai şi plătească drepturi de autot semnificative... Este un mod greşit de autoevaluare şi mai ales de înţelegere a interesului pentru ceea ce produce un scriitor.Iată de ce salut apariţia omului de specialitate, apariţia profesionistului care să se ocupe de plasarea pe piaţă a scriitorului român, în condiţiile normale ale economiei de piaţă. Poate că n-ar strica să se ajungă la constituirea unor fonduri specilae din care să se asigure cheltuielile unor astfel de demersuri.
Aştept să fiu invitat la o convorbire cu doamna Tătăreanu şi cred că vom găsi forme simple, avantajoase şi eficiente de conlucrare, spre binele scriitorilor români.
La 10:58pm în Iunie 30, 2010, george rizescu a spus...
Am crezut că voi găsi interes pentru introducerea romanului satiric în circuitul european. Aştept pe cineva cu idei şi mai ales, aştept pe cineva cu ştiinţa managementului în acest domeniu... Literatura română nu are cum să iasă dincolo de graniţele ţării fără intervenţia energică şi profesionistă a agentului literar. Cred că se pot face unele "asociaţii de interes", inclusiv bănesc pentru promovarea acestui tip de management. A venit vremea să uităm că Statul poate să facă ceva prin instituţiile sale... Statul nostru nu are nici interes şi nici experienţă în acest domeniu atât de special. Doamna Tătăreanu ar putea să fie catalizatorul unei mişcări speciale şi sunt de acord să i se ofere toate înlesnirile pentru a reuşi. Am auzit unele zvonuri şi aştept unele confirmări.
Cu desosebit respect,
George Rizescu

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor