katharos_ pur
 • 65, Feminin
 • brasov
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare

Katharos_ pur's Prieteni

 • CARMEN HUZUM
 • Mihai LEONTE
 • Lady_Lucky
 • Mimi Voiculescu
 • Marilena A.
 • RAD VASILE
 • Serban Tomsa
 • ibrian florentin
 • CORINA ROTH
 • Matei Andrada Luisa
 • felicia
 • Delia Staniloiu
 • Florenta
 • NEACSU VIORICA
 • TASHA

Cadouri primite (2)

De la batrinu corina De la georgina bran
 

katharos_ pur

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
pasionat de lectura

Katharos_ pur's Blog

Vegheaza-mi zborul

Postat în Octombrie 29, 2011 la 2:52pm 0 Comentarii

Iubite ,

am mainile prea mici

sa te cuprind

ca pe-un potir

cu vin

de impartasanie

sau sa te iau

imbucatura

de grijanie

dar , tu mi-ai spus

ca am suflet mare

 cat tot pamnantul

si-n el eu te cuprind

asa cum poate

sa o faca vantul

gandul

 de secole

tot strabatand

pamantul

am bratele prea mici

si umeri...dornici

de sarut..

din care  vor

creste aripi mari

de inaltare

si penele mi vor fi… Continuare

Panou de comentarii (2 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

La 1:28pm on Mai 10, 2010, georgina bran i-a dăruit utilizatorului katharos_ pur un cadou...
Cadou
Astazi uita de toate dar nu uita de tine,astazi simte-te un suflet liber ,dar nu uita de iubirea incatusata in suflet !!
La 12:42pm în Iulie 22, 2009, CRISTESCU EMANUELA MARIANA a spus...
Very funny indeed !!!!!!!

SCUFIŢA ROŞIE
Analiză şi Critică literară

De ce Scufiţa Roşie ?

Din start, ne dăm seama că este vorba despre o minoră de care copiii, în răutatea lor, şi-au bătut joc cu această poreclă, probabil din cauza unei căciuliţe roşii croşetate de mămica ei, pe care fetiţa o poartă des din cauza unei sensibilităţi fizice la frig în regiunea craniului.
Aşadar, avem de-a face cu o bolnavă marginalizată şi descurajată de societatea din jurul ei.
Scufiţa merge zi de zi cu coşuleţul cu mâncare la bunicuţa, care locuieşte în pădure. Nicio bunică normală nu locuieşte în pădure. Singura explicaţie este că această bunică a primit, în urma retrocedărilor, câteva hectare de teren împădurit. Este ştiut că ţăranii nu se gândesc mult până să taie pădurea, mai ales înainte de venirea iernii.
Aşadar, această bunică este o scorpie zgârcită care şi-a făcut casa în pădure (oare nu tot din lemn tăiat fără aprobare de la Ocolul Silvic?) şi stă acolo ca să-şi păzească avutul.
Teoria că este vorba de o babă ticaloasă se verifică prin faptul că, în loc să plătească un serviciu de livrare la domiciliu a hranei, a silit-o pe nepoata ei (o fiinţă neajutorată şi bolnavă) să facă zilnic naveta din oraş în pădure, fără să-i pese de pericolele la care o expune pe biata fată.
Scufiţa Roşie se întâlneşte cu lupul, care o descoase în privinţa drumului ei. Deja intrăm într-o zonă a fanteziei bolnave. Unu la mână că, în România, lupi nu prea mai sunt, doi la mână că se feresc de om ca de dracu, iar trei la mână, nu vorbesc şi, chiar de ar face-o, ar intreba de cel mai apropiat braconier sau unde e cea mai apropiată stână.
Singura explicaţie este că Scufiţa Roşie s-a uitat atât de mult la Animal Planet, încât cunoaşte obiceiurile lupilor şi le poate înţelege scheunăturile.
Lupul o ia înaintea Scufiţei, care se opreşte la cules de flori, îşi preface vocea, intră la bunică şi o înghite. Nu mai stăm să analizăm faptul că în pădure nu prea sunt flori. Dar trebuie spus că e dăunator să înveţi copiii că e corect ca, atunci când ai o treabă de făcut, să te opreşti la cules flori fără să ştii dacă nu-s cumva specii protejate şi, în consecinţă, pe cale de dispariţie.
Lupul, în schimb, pare un personaj menit să fie bătaia de joc a creatorilor de basme. Lupul este un individ mânat de dorinţa perpetuă de a năvăli în casele oamenilor. Foloseşte toate tertipurile: imită voci şi, dacă nu-i iese, vădit frustrat, face casa praf.
Concluzie: Lupul este comis-voiajorul actual.
Bunica muşcă momeala şi-i dă drumul. Iată cum este prezentată imaginea unei persoane în vârstă: o senilă care nu ştie să facă deosebirea între un urlet de lup şi glasul propriei nepoate. Cu această imagine vor rămâne copiii noştri.
Lupul se îmbracă cu hainele bunicii, se aşază în pat, unde îl găseşte Scufiţa Roşie. O ademeneşte prin vorbe şirete să se apropie şi o înghite şi pe ea. Lupul fiind îmbrăcat în hainele bunicii, induce în mintea copilului sensul noţiunii de travestit, putându-i afecta grav viitoarea orientare sexuală.
Ce fel de minte bolnavă poate spune copiilor aşa porcării?
Iar dialogul, purtat cu Scufiţa, e plin de aluzii sexuale: toate la lup sunt mari, urechile, labele, dinţii, şi mai ce?!...
Iar el răspunde invariabil cu minciuni menite să o aducă pe Scufiţa în pat lângă el. De aici deducem: corupere de minori şi perversiuni sexuale!
Apare vânătorul, care împuşcă lupul şi le eliberează pe Scufiţa Roşie
şi bunica. Ce caută vânătorul în casa bunicii? Înseamnă că nu e prima dată. Un vânător tânăr şi o femeie bătrână, singuri în mijlocul pădurii. Şi ne mai mirăm că „Ştirile de la ora 5” abundă în relatări despre violuri săvârşite asupra unor bătrâne?
Dintr-un studiu publicat de Ministerul de Interne, aflăm că toţi aceşti infractori au citit în copilărie „Scufiţa Roşie” şi iată consecinţele: ani grei de puşcărie! Apoi, ce căuta la vânătoare de lupi pe proprietate privată?
Din două una: sau e un braconier nenorocit, sau e un ştab mare de la Bucureşti, care plăteşte sume imense doar pentru satisfacerea nevoilor sale sadice. În oricare dintre variante, ar trebui să fie înfierat de creatorul basmului şi nicidecum glorificat pentru fapta sa.
Finalul poveştii este sinistru: lupul zbătându-se în ghearele morţii "eliberează" cele două femei. Adică, avem oroarea să asistăm la apariţia a două făpturi parţial digerate care se pare că nu au murit, ci cu nonşalantă îşi reiau firul vieţii. Mai rău ca în filmele horror! Şi ne mai întrebăm de ce există copii dereglaţi din toate punctele de vedere.
Asemenea închipuiri ale unei minţi bolnave se „servesc” copiilor
între 2 şi 7 ani! Nici nu mai vorbesc despre marea oroare a literaturii mondiale: „Albă ca Zăpada” – auzi: „albă, imaculată”, şi ea trăieşte sub acelaşi acoperiş nu cu unul, ci cu 7 bărbaţi!
Ruşine! Ruşine! Ruşine!

IRIS GOGORICI
Psihoterapeut
0724 - 377.110
L-am primit de dimineata si m-a distrat! Ce parere aveti?

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor