Dacă toate femeile ar naște în același timp și țipătul nașterii s-ar auzi în lume...durerea iubirii prin vene ne-ar trece nouă și noi toți am împietri.
Dacă toate femeile ar apărea în același moment pe un ecran gigant în timp ce își leagănă copilul la ore târzii în noapte...durerea iubirii prin vene ne-ar trece nouă și noi toți am împietri.
Dacă toate femeile și-ar săruta pe frunte copilul înainte de culcare, în același…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 30, 2014 la 3:30pm —
2 Comentarii
Un mesaj pentru voi!
Un om de afaceri de succes se gândește într-un final să își viziteze mama la spital, aceasta fiind internată pentru probleme psihice.
(Omul de afaceri)
Nici măcar nu știu ce fac aici. Adică nici măcar nu știi cine sunt.…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 23, 2014 la 9:25pm —
Nu sunt comentarii
Călăuza realității
- Privește în adâncul cuvintelor -
M-am născut dintr-un ou. Gălbenușul era soarele, iar albușul se prelingea pe trupul meu transformându-se în cel mai frumos râu. Am urmat cursul râului. Un vânt plăcut îmi mângâia părul. M-am lăsat dus de el și am ajuns pe o câmpie. Acolo erau morile de vânt, iar fluturi uriași țineau locul elicelor. Îmi continui drumul și văd un hamac realizat…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 22, 2014 la 5:12pm —
1 Comentariu
Capitolul 10 - Anexa 3
Suflet ancorat
Mă trezesc. Deschid fereastra și privesc cerul. Un fum dens și negru parcă acoperea Pământul. Culorile dispăruseră, iar aerul monocrom mă îneca. O liniște asurzitoare se revărsa peste mine. Un nor de păsări se formează deasupra mea. Străzi pline de oameni, dar totuși goale. Mă simțeam diferit într-un ocean de la fel. În colțul străzii zăresc un bătrân ce cânta la vioară. Voiam cu orice preț să…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 18, 2014 la 6:53pm —
Nu sunt comentarii
Intru în sală, toate scaunele sunt pline de oameni ce privesc în gol la spectacolul de păpuși. Tema spectacolului este viața. Stau nedumerit și gândurile mele o iau razna. Cum viața poate fi reprezentată de păpuși?
Oamenii aplaudă reprezentația, văd zâmbete false și trupuri lipsite de substanță. Sufletul meu este cuprins de un fior al singurătății. Dintr-o dată păpușile își îndreaptă privirile către mine. Au simțit că nu fac parte din spectacol, eram…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 18, 2014 la 1:42pm —
Nu sunt comentarii
Zac întins pe un pat, scrijelind cu unghia peretele mucegăit. Totul îmi este familiar, aşternutul de sub mine e rece, eu sunt rece, iar orice sursă vie de căldură nu mai există. Văd în jurul meu sertare pline cu oameni morți, ca într-o morgă, dar nu, eu sunt acasă, vechea mea casă. Preferam morga, aş fi înţeles măcar de ce mi-e frig.
Se face noapte și alerg prin camere imaginându-mi că sunt într-un film de groază. N-am luat-o razna, doar m-am plictisit. Sunt…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 17, 2014 la 2:15am —
Nu sunt comentarii
Capitolul 10
Carl Gustav Jung spunea în cartea Amintiri, vise și reflecții că: „viața am asemuit-o întotdeauna unei plante care traiește din rizomul ei. Viața sa propriu-zisă nu este vizibilă, ea își are sălașul în rizom. Ceea ce devine vizibil deasupra pământului durează doar o vară. Apoi se ofilește - o apariție efemeră. Dacă ne gândim la devenirea și dispariția infinită a vieții și culturilor, ni se conturează impresia unei deșertăciuni…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 16, 2014 la 2:36am —
4 Comentarii
Capitolul 9
Punctul maxim al decadenţei
Acest capitol pleacă de la o poveste ce ne arată că orice acțiune a noastră pe care o facem cu rea voință se întoarce împotriva noastră. Mai mult de fiecare dată când încercăm să câștigăm ceva fără să muncim acel lucru se dovedește a fi de două ori mai dificil de obținut.
„În timp ce mergea pe drum, un călător a văzut într-o…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 13, 2014 la 8:30pm —
1 Comentariu
Capitolul 8
În capitolul 7 am vorbit despre cum globalizarea a produs modificări majore în societate, mai exact cum influențele țărilor dezvoltate au schimbat stilul de viață din țările în curs de dezvoltare. Problema fiind chiar această schimbare a stilului de viață care a determinat mutații în comportamentul indivizilor. Trebuie să fim orbi ca să nu vedem valul vestic al influențelor negative, unde efectul acestora poate fi asemănător cu cel…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 12, 2014 la 4:57pm —
Nu sunt comentarii
Chiar dacă nu este oficial în ziua de azi noi suntem implicați într-un război, este vorba despre războiul purtat de consumatori, ONG-uri, companii private și stat.
Acest război se rezumă la protecția consumatorului împotriva companiilor multinaționale, referitor la încălcarea drepturilor consumatorului datorită puterii superioare pe care companiile o au. Pentru acest lucru consumatorii au nevoie de ajutorul ONG-urilor și a statului pentru a putea câștiga acest…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 11, 2014 la 3:30pm —
Nu sunt comentarii
Capitolul 6
„Am ajuns în cafenea, am 'umbrela de regret' şi pantofi de 'vreau să plec'
Şi din piept cad cortine către nici un fel de basm
Şi încet m-aşez la geam şi pun florile-n pervaz,
Şi mai cer o cafea...” - Octavian Gheorghe
Chiar avem nevoie de multe cafele în ziua de azi, totul se bazează pe cât de mult rezistăm să…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 11, 2014 la 11:49am —
Nu sunt comentarii
Capitolul 5
Acest capitol pornește de la răspunsul primit din partea unui cititor ca replică la
primul articol scris de mine. Răspunsul este un citat de Monsenior Vladimir Ghika și sună în felul următor: "Dacă știi să-L pui pe Dumnezeu în tot ceea ce faci ai să-L găsești în tot ce ți se întâmplă".
Ținând cond de…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 11, 2014 la 11:46am —
Nu sunt comentarii
Capitolul 4
Am scris acest capitol plecând de la trei întrebări pe care cu siguranță majoritatea ni le punem!
Acest capitol vine în completarea
capitolului 3 în care am abordat problema valului masiv de informații. Paradoxul unui secol în care informația este resursa cheie în dezvoltarea mondială, dar totuși…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 11, 2014 la 11:43am —
2 Comentarii
Capitolul 3
Trăim într-o lume plină de paradoxuri, în capitolul 2 vorbeam despre tehnologie și robotizarea populației, iar în capitolul de față vreau sa abordez problema valului de informații ce dezinformează!
Bănuiesc că mulți se întreabă cum un val de informații poate să dezinformeze?! Este simplu, trăim în secolul vitezei, unde tehnologiile avansate ne permit accesul la informații în orice moment și din orice loc, practic dacă am avea un gadget și o…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 11, 2014 la 11:39am —
Nu sunt comentarii
Capitolul 2
Știința se axează tot mai mult pe construirea roboților umanizați, iar sistemul transformă oamenii în roboți. De ce își dorește elita de gândaci să aibă sub conducere roboți și nu oameni? Poate pentru că oamenii au conștiință, iar robotul poate fi controlat din fața unui calculator!
Totul se rezumă la manipulare, elita caută tot mai multe sisteme de control, simte că acei puțini indivizi care au rămas oameni și nu au devenit furnici…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 11, 2014 la 11:35am —
Nu sunt comentarii
Introducere
Suntem 7 miliarde de indivizi ce populează Terra, privind în ansamblu suntem 7 miliarde de furnici ce se învârt în cerc disperate să supravieţuiască.
Pentru fiecare furnică există o zi unică în viaţă, mai exact ziua în care se naşte. După momentul naşterii pentru furnica urmează singură perioadă frumoasă şi cu adevărat profundă din viaţa ei, copilăria! Această perioadă reuşeşte să transforme…
Continuare
Adăugat de Gherasim Andrei Alexandru la Septembrie 11, 2014 la 11:30am —
Nu sunt comentarii