Cum să nu urlu, precum lupul la lună, atunci când eu știu că nu știu, nu știu suficient, dar adun, cu fiecare zi, metodic, încă și încă un adevăr, un adevăr verificat, universal valabil,, și-l alătur la celelalte, ale înaintașilor mei care nici ei nu știau dar au aflat, prin muncă migăloasă, trecând peste mii de piedici, și-l ofer copiilor mei care să-mi continuie munca și-apoi, mulțumit, mă duc.

Cum să nu vă desfid, pe voi, cei cu adevăruri prefabricate în sute de ani cu care ați tâmpit și tâmpiți lumea doar pentru un status social.

Cum să tac atunci când totul e doar o însăileală ridicolă, noroc că-s doar 365 de zile într-un an dar și-așa au ajuns să stea călări, stive de sfinți care mai de care numai buni de studii psihiatrice.

Ce să mai zic de jaful instituționat prin care banii noștri ,din impozite, sunt luați, fără de accept, și folosiți pentru a întreține o structură parazitară ajunsă la un asemenea statut încât sfidează un popor și o națiune laică.

O mafie mai periculoasă decât orice omerta, o spălare de creieri, cu ambiții totalitare care în combinație cu politica au produs și produc specimene obediente.

O mare mizerie, o uriașă mizerie, cu reclamă de mântuire care este doar mercantilă, obscen de mercantilă.

Mi-e silă.

Și lor le e silă pre când mai trec pe lângă o oglindă, dar le trece repede.

Ați văzut vreo oglindă într-o biserică?

Vizualizări: 36

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Mihail Toma pe Februarie 13, 2017 la 9:56am

Chiar nu știam de chestia cu oglinda... He!

Păi să-i zicem spionul karmic și ne-am spălat pe mâini!

Comentariu publicat de octav semarian pe Februarie 13, 2017 la 1:11am

Nasol dacă spiritul tău poate fi ucis! Înseamnă că nu prea e spirit, coane! Poate... n-ar strica să-ți faci un control! Și, apropo de oglindă. Nu știai că-i ochiul dracului!? Ba știai, nu-mi spune că nu!! Atunci, înțelege-i și pe bieții popi! Ție ți-ar plăcea să simți ochii șefului mereu în ceafă? În rest... asta merităm! Dacă ai gândi la fel ca mine... poate te-ai mai calma. Da' tu... nu, și nu, și nu... peste tot nu-l vezi decât pe badman. Eu îi zic... pionul karmic și am rezolvat problema. Doamne, ajută!

Comentariu publicat de Contact Cultural pe Februarie 12, 2017 la 10:20pm

Va rog sa nu confundati religia cu institutia pamanteana a religiei - biserica (din caramida) si reprezentantii acesteia. Aveti toate sansele la mantuire (mai mari decat ale mele) pentru ca nu stiti ce faceti, iar Isus Christos tocmai asta a spus pe cruce: iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2017   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor