Vizualizări: 68

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Contact Cultural pe Martie 8, 2019 la 11:01am

Nu știu la care ultimă postare vă referiți, mie îmi apare tot ce s-a discutat.

Sigur va fi extrem de reușită lansarea de carte, dar este în București și eu lucrez în Baia Mare, Maramureș. Am să caut în librării cărțile dvs, monopolul librăriilor,să zic așa, din BM este reprezentat prin MaraLibris SA. Sint multe, multe librării spre deosebire de Teleorman :)))

Comentariu publicat de Caracas Mircea Florin pe Martie 7, 2019 la 10:01pm

Nu stiu de ce a disparut ultimul tau mesaj de postare. Poate am atins ceva cand am postat eu 

Comentariu publicat de Caracas Mircea Florin pe Martie 7, 2019 la 9:59pm

Mă bucură mult ultimul mesaj integral.

Dacă dorești să ne cunoaștem personal o poți face marți 19 martie ora 18 venind la Librăria Sophia unde va avea loc prima mea prezentare de carte de anul acesta, cu titlul Memoria iubirii-Elixir de vindecare în editura EIKON- 2 volume , o carte la care am lucrat mult .

Vor fi discuții sper interesante până la ora 20,  fiind invitate mai multe personalități academicieni, profesori, medici, poeți, scriitori,artiști, teologi, de la Radio Trinitas,  TVR Cultural,  unii din colegii de pe  Rețeaua Negru pe Alb, în prezența  directorului editurii domnul Valentin Ajder 

Aici se găsesc în principal toate cărțile mele apărute din 2016 încoace , începând cu Editura ePublishers și Coresi ,  cu 33 de poeme Rânduri arse de iubire,  Nopți pariziene, Dublu jurnal creștin european , Drumul inimii către lumină , în două ediții 2017, apoi în editura EIKON, Vindecare prin scris, Un jurnal al vindecării prin acceptarea suferinței pentru o renaștere.  Sub tipar în cele două edituri se mai găsesc trei cărți pentru lunile mai și iunie respectiv Vindecare prin muzică vol I  împreună cu domnul prof. dr. Constantin Bogdan  fostul director al Spitalului de geriatrie, și Kinetoterapie, cromoterapie și meloterapie Vol II,  împreună cu dr. în fizioterapie Eugen Caracaș din Aberdeen la  editura EIKON , prezentare  pe 20 mai, Teatru pentru tineret și  ultima 9 metode moderne de decorare -Editura Coresi,   prezentare 20 iunie .

Eu vin doar între 16 și 21 martie în România  de la Paris , în special pentru evenimentul  de acum . Poate îmi spui și numele .

Comentariu publicat de Contact Cultural pe Martie 7, 2019 la 3:49pm

Doamne ferește să asimilez facultatea de drept textelor mele!!!!

Cât despre profesori că ar fi atei sau nu, asta nu e treaba mea și nici nu se discută in cadrul facultății asemenea subiecte. Poate că și din cauza asta dreptul nu este întotdeauna dreptatea.

Dumnezeul filosofilor s-ar putea să fie doar o iluzie, nu mă pot baza pe ei în mod special deși îi apreciez pe unii. Vă asigur că citesc zilnic, dar a privi lucrurile și din alt unghi..nu văd a fi o problemă. Dacă pe toți acești mari filosofi i-aș considera adevăratele etaloane ale valorii, nu ar mai avea sens versetul din Biblie care spune că omul duhovnicesc îi poate judeca pe toți și toate, dar pe el însuși nu-l poate judeca nimeni. De ce spun asta? Pentru că acești filosofi au și ei derapajele lor și nu prea îi pot considera duhovnicești. Deci, atât cât poate fiecare, sunt și ei "justițiabili".

Existențialismul pe placul lui Sartre (de exemplu), nu prea îl vad orientat spre Dumnezeu. Chiar afirmă "libertinajul". Dar vă voi urma sfatul în ceea ce privește prea multa libertate asumată. O vorbă mai arhaică: mai mult-ul nu-i prea mult de nu-i puțin! Ca să însemnăm mult trebuie să fim puțin. E o smerenie bună, dar nici asta exagerată ca să nu ajungem în auto-slăvire.

Dumnezeu ne-a dat minte ca să o folosim, la fel cum ne-a dat aceeași minte ca să învățăm din posibilele greșeli trecând prin viață. Cerul se ia cu asalt. Conceptele mai mult sau mai puțin personale sunt tot un asalt poate inedit până la stupid într-o primă fază. Îmi asum.

Duhul Sfânt purcede de la Tatăl, așa este, deși..., universul catolic spune altceva. Așa că, toți avem păreri așa cum sunt ele, bineînțeles argumentate..., atunci ce rămâne de făcut? Ce avem în comun? Credința care mai repede sau mai târziu îl va lumina pe fiecare.

Cât despre avocați, e bine să fie inventivi pentru că lex stricta ar putea aduce multă nedreptate eliminând noțiunea de exegeză.

Am să mai postez un text "matematic" :)

PS: limbajul îmi este direct, fără ornamente, așa este, dar cel puțin e pentru toată lumea. Și în nici un caz nu imit pe cineva.

Vă rog câteva titluri din cărțile scrise de dvs, mi-ar plăcea să citesc; dintre cele pe care le găsesc în comerț.

O zi minunată! E bine că România are astfel de oameni ca dvs, ar trebui poate să vă implicați mai mult în societatea civilă, poate chiar în cadrul Trinitas TV la dl. Bănescu în emisiune. Ar fi frumos.

Comentariu publicat de Caracas Mircea Florin pe Martie 7, 2019 la 12:19pm

Bună dimineața. Bucuros de dialog, să comunicăm.

Problema cu imbinător provenit din căutător nu  merge oricum. Faptul că postați pe un site de unde am plecat și eu acum cinci ani cu publicații e destul de   bine.

Aveți posibilitatea urmărind ce se publică  de cei grei,  să aflați destule, cu mare discernere nu ca imbinător rapid

Spuneți că vreți să învățați, deci există permeabilitate.

V-ați înscris la o facultate frumoasă, dar grea pe care a făcut-o și fiica soției care este  avocat. Noua Facultate vă va aduce o deschidere  mai mare decât Politehnica , nu știu ce facultate ați terminat.

Fiind cu o facultate la bază deja  puteți să vă documentați mai usor.

Eu v-am trimis ieri la surse mult mai bune de documentare, dacă  vreti să selectați cititul și să puteți să vă formați o cultură adevărată.

Problema cu Dumnezeu a insuflat esența divină, de Duh Sfânt "adunăturii" de lut e un libertinaj mult prea mare ,  nu e bine de loc exprimat.

Omul este după chipul și doar spre asemănarea cu Dumnezeu  Treimic de care v-am vorbit anterior.

Deci are doar un vector spre asemănare . Deci trebuie să lupte serios, cum spuneam anterior ,  ajutat de Duhul Sfânt , prin credința în Dumnezeu să  se mântuiască . Aceasta a devenit posibil prin Jertfa Mântuitorului nostru Iisus Hristos - Fiul lui Dumnezeu , nu  prin stiinte  sau esente , etc Sufletul omului , partea alipită de   Duhul Sfânt este cea mai valoroasă.

Nu știu ce învățați actual la Facultatea de Drept , e o facultate laică , cu ce profesori , mulți sunt atei sau din garda veche , dar e de reținut ce  v-am scris,   postarea anterioară .

Dintre filosofi , v-am spus cam ce să aprofundati, după ce citiți filosofie la greu, de la existențialiști la structuraliști , de la kantianisti la neo kantianisti, hegelieni, șamd,  ajungând la cei mai valoroși de care v-am scris.

Treceți  serios prin istoria religiilor și reprezentanții de seama  așa cum o faceți și cu istoria doctrinelor economice la facultate sper. La Drept e o bibliotecă  bunicică 

O carte pe zi selectată , dacă ajungeți să citiți sau la 2 -3zile n-ar fi rău pentru a vă documenta.Acesta este antrenamentul meu -  o carte pe zi 

Dumnezeu a așezat atomii și  moleculele direct pe sufletul omului de la care a pornit . Acesta, sufletul  e ADN-ul omului, nu cel din nucleu .

O spun mulți sfinți acum si oameni de stiintă de vreo 20 de ani .Revedeti tot ce am scris ieri

Problema numirii  omului la greci este -cel care stând în poziție verticală , 2 picioare, nu ca Darwin singura maimută transformată în om ,  privește către Dumnezeu. 

După latini, e adevarat , om vine de la humus -pământ .

referitor la Duhul Sfânt  Dumnezeu , ca Persoană treimică, purces  doar de la Tatăl este

Mangaietorul sufletelor noastre .Duhul Adevărului care pretutindenea este și pe toate le împlinește , Vistierul bunătăților și Dătătorul de viață , cum spune și Rugăciunea pe care e bine să o învățați și aplicați . 

Problema preexistenței sufletelor nu a existat , corect, nici speculațiile lui Origen cu  o teorie foarte șubredă eretică în acest sens, după ce s-a castrat .

Corpul uman este numit de un mare Preot profesor francez de la Institutul Saint Serge din Paris  Olivier Clement cu viață de sfințenie despre care am scris recent în Rețeaua Negru pe Alb , sacul de piele și atât. Dumnezeu nu insuflă , suflă  Duh Sfânt .

Nu știu de unde tot luați tot felul de expresii . De la Facultate oare, sau nu.

Ca viitor avocat va trebui să mai  renunțați  la  libertinaje prea multe , în câștigul culturii. Un sfat sper de folos , pentru un tânăr dornic să afle cum ați spus. Pe curând 

Comentariu publicat de Contact Cultural pe Martie 7, 2019 la 10:05am

Bună dimineața. Da, s-ar putea să mă aflu într-o eroare, dar în nici un caz din dol. Totuși, cine nu își pune probleme, întrebări nu va învăța niciodată nimic. Ca profesie sunt, deocamdată, inginer (dar nu matematician!!!) și student la drept-UBB.

Sufletul omului nu a preexistat înaintea omului...asta știm cu toții. Dumnezeu a însuflat esența divină, de Duh Sfânt "adunăturii" de lut. În urma abuzului de libertate dăruită, omul și-a dezvoltat exacerbat Eu-ul, egoismul ceea ce a înlăturat Duhul Sfânt și a rămas sau s-a edificat duhul omului. Dar printr-un fel de retroversiune putem "cădea" în esența primordială din noi (asta vroiam să zic)

Sunt doar un laic, un fel de căutător, de îmbinator care vrea să învețe, fără să am vreo pretenție că am ajuns undeva, dar sper că nu un autentic profan precum vorba aceea: profane, turbarea-ți e semeață!  :)

Mai departe, ce mai vreau să spun e că ceea ce postez eu nu sunt lucrări..., e doar un "libertinaj" al reflecțiilor personale.

Comentariu publicat de Caracas Mircea Florin pe Martie 6, 2019 la 10:07pm

Stimate coleg, încă odată mulțumesc pentru permeabilitatea la dialogul constructiv. Ca om de știință și teolog mi-am permis să  scriu.Una este duhul omului ce se poate alipi de multe rele sau bune și cu totul  alta Duhul Sfânt.  Duhul Sfânt este Dumnezeu.

Doar o mică parte din duhul omului se poate alipi de Duhul Sfânt și nu în orice condiții.

Sinele nu are nimic cu Duhul Sfânt   Este doar o falsă impresie , căutarea sinelui propriu și a comorilor din duhul omului, în detrimentul rugăciunii șamd, deoarece dai  ușor de opusul lui Dumnezeu. O spun toate toate psihologiile actuale inclusiv marele profesor Ioan Mânzat  

Am cunoscut la congrese ale ultimilor ani la care am participat și despre care am scris, unele comune  de dialog știință -teologie  matematicieni, nu le dau numele , cadre serioase universitare cu doctorate , care prezentau ecuații cu rapoarte , în care Dumnezeu apărea la numitor, nici măcar la numărător sau la exponent cum apare în relația dată de Dumneavoastră . Împărțeau la Dumnezeu liniștiți .

I-am întrebat același lucru . Ce caută Dumnezeu prizonier  în relațiile lor, oricât de alambicate.

Toți filosofii antici sau prezenți nu pot face cât Domnul nostru Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu.Marele Socrate spunea că Tot ce știu este că nu știu nimic. 

Dumnezeu este Persoană, așa cum și noi suntem persoane oamenii, nu indivizi mai mult sau mai puțin superficiali cum poate ne-ar dori bine mersi societatea .

De aceea nu îl căutăm pe Dumnezeu  ca pe Cineva  infinit ci ca o Persoană ce nu poate fi văzută sau descrisă ,vezi  Crezul , cu care se poate intra în dialog .

Dumnezeu este în tot și în toate. Ca persoană socio-umană, sociolog sau psiholog  intuiesc , nu ati precizat, nu ne putem referi doar la Plotin și teoriile sale despre 1 sau la teorii  filosofice care sunt  toate divergente , nu convergente din păcate .Nici nu pot fi, au numeroase limite impuse.

Ele nu ne duc la nicio concluzie palpabilă , indiferent cât se accentuează  pe un curent filosofic sau altul. Putem discuta  despre curentele filosofice importante , am   pregătire   nu numai științifică  ci și  teologică și filosofică cu profesori mari filosofi , ultimii fiind  Remus Rus sau  George Remete .

M-am documentat atent încă din anul I de la a doua facultate  asupra unor  filosofi dealungul timpului unii dintre ei foarte valoroși. E cazul lui Henri Bergson de exemplu, laureatul Nobel,  care afirma acum peste o sută de ani, înaintea multor altora că intuiția bate rațiunea de departe .Creierul  uman din craniu este doar o centrală telefonică cuplat-decuplat, nimic mai mult  La fel marele filosof  Heidegger care merită a fi citit foarte atent,dar  și alții.Profesorul George Remete are 4 carti mari  scrise ultimii ani asupra acestui imens filosof .

Revenind la antici , marele Aristotel îl depășește  pe Platon în foarte  multe direcții. Era un exemplu mai de dat.

  cartea De anima, ne duce , într-o direcție opusă lui ¨Platon care a bătut pasul pe loc cu rațiunea . vezei platonismul

Îmi pare bine că putem  confrunta păreri interesante și mulțumesc pentru deschidere.

Lucrările dumneavoastră au destule  lucruri interesante.

În domeniul teologic , unde  introduceți cam des  cititorul zic eu  mai sunt multe lucruri de documentat.

Dar, e firesc, ne având  specialitatea aceasta, v-ați documentat cum ați putut.

În domeniul științelor,  după anul 2000  genetica și-a exprimat marile ei limite .

ADN-ul este sufletul omului , nu cel din nucleele celulare care sunt doar gonade- O  spune de  peste zece ani marele savant Prof. univ. Bruce Lipton de la Stanford University în  cartea Biologie des croyances .

Celulele decapitate , la microscopul electronic , nu mor deoarece citoplasamele  lor se modifică și preiau  imediat funcțiile nucleului.

Important e mediul celular și nu ADN-ul sau ARN-ul din nucleu .

Memoria celulară este suverană . S-a scris mult de aceasta in ultimul timp. Nu intru acum  în amănunte. Un mare specialist român în domeniul biologiei celulare este Prof. univ. dr. Gheorghe Sandu  de la Universitatea din Craiova cu lucrării de referință ce merită a fi citite.Sunt pe net unele integral.

Adevărurile duhovnicești bat toate adevărurile științifice la un loc. E clar

Nu trebuie  atâta analizate că nu au  nevoie . Dumnezeu nu trebuie explicat .

Dacă va întreb de  chenoză sau desertare, de Ființă treimică, unică dar incluzând trei Persoane -Dumnezeu, Tatăl , Fiul și Sfântul Duh ,  nimeni nu poate spune prea mult , pentru că sunt Taine  mari ale lui Dumnezeu

Un lucru este cert DUMNEZEU este IUBIREA , ADEVĂRUL UNIC . Ne-a creat din iubire  pentru iubire. 

Pe  profesorul  univ. Solomon Marcus , ca și pe Oscar Kreindler,etc  i-am apreciat ,  pe ultimul avându-l ca profesor  la Facultate , cu limitele acestora dar nu mai mult decât pe mariile genii -Blaise Pascal, Godel sau alții care i-au depășit  mult  Cu mare deschidere  astept mai departe dialogul la alte lucrări ale Dvs. unde am scris 

Comentariu publicat de Contact Cultural pe Martie 6, 2019 la 3:07pm

E adevărat că suntem limitați în manifestare, nu și în capacitate. Nu cădem destul în interior ca să găsim comorile din Duh.

Spunea acad. Solomon Marcus că matematica este știință a aproximărilor precise(oare de ce? pentru că suntem încă superficiali, zic eu). De asemenea spunea Platon că toată cunoașterea este de fapt o reamintire, ceea ce înseamnă că noi călătorim ex-tunc spre infinit care este chiar Dumnezeu în tot și toate. Nu există nimic în afară, căci dacă ar fi, atunci Dumnezeu e limitat, finit.

Nu sunt absolut deloc un apologet al matematicii, înclinațiile mele sunt categoric spre socio-uman, dar recunosc că-mi face deosebită plăcere să observ cum se amestecă toate, cum totul este o unitate, un 1.

Comentariu publicat de Caracas Mircea Florin pe Martie 6, 2019 la 10:00am

Ma bucur tare mult de dialog.

Dumnezeu este si matematica, dar nu si in matematica , intrucat introducand pe Dumnezeu acolo L-am introduce in  gandirea noastra limitata.  

Comentariu publicat de Contact Cultural pe Martie 6, 2019 la 9:55am

Mulțumesc Domnule Mircea de oprire și în zona mea.

Tocmai, vreau să arăt ca întreaga natură vibrează și se ordonează din Dumnezeu care este implicit și matematica așa cum este și minuscula bacterie de sub orice piatră.

 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2019   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor