Faptele bune - sunt foarte importante in viata fiecarui om, fara dragoste nimeni nu este in stare de sacrificiul propriu. Daca inima ta nu este plina de iubire, atunci nu te poti jertfi pentru altii, nu poti lua din putinul tau si sa dai celui ce nu are nimic, nu poti sa dezbraci haina si sa-l acoperi pe cel gol, sa ai curajul sa-l indrepti pe calea cea buna pe cel care nu o cunoaste.

Zavistia si fatarnicia

Zavistia - este patima cea mai cumplita, este considerata a fi mai rea decat diavolul. Este chipul in care cauti sa-l distrugi pe celalalt, sa-l pierzi, pentru a obtine locul lui sau altceva.
Este radacina tuturoe rautatilor !

Fatarnicia - are ca radacina viclesugul, iar ca roade: minciuna, amagirea, maiestria, agoniseala cea rea, necinstea si vatamarea aproapelui. Omul fatarnic este nesincer si mincinos, prefacut si viclean. Cel fatarnic nu face niciodata cele ce zice, el vorbeste doar cu buzele dar interiorul lui este negru.

O istorioara referitoare la aceste doua boli: Imparatul Leon cel Intelept, stand odata de vorba cu niste filozofi, aceia i-au spus ca pacatul zavistiei si al iubirii de argint sunt egale in rautate. Iar imparatul a poruncit sa-i caute doi oameni care ar fi vatamati la suflet de aceste doua patimi.
Cei trimisi de imparat au gasit ce cautau si le-au zis: "Va cheama imparatul sa va cunoasca si sa va dea cate un dar mare. " Aceia s-au bucurat mult de aceasta chemare, nestiind la ce sunt chemati, si indata au venit.
"Vreau sa fac mila cu voi si sa va dau cate un dar." Si a chemat mai intai pe iubitorul de argint si i-a zis: "Tie o sa-ti dau daruri mari, iar celui ce vine dupa tine ii voi da indoit decat tie. Ce vrei sa-ti dau ? " Iar iubitorul de argint, stand putin pe ganduri, a zis: " Maria Ta, eu vreau sa-mi iei jumatate din averea mea." Imparatul a tacut si si-a zis: "Du-te si sa vina si celalalt (zavisnicul)"
Si i-a zis si aceluia: "Cere de la mine orice dar, insa sa stii ca celuilalt ii voi da indoit ca tie !" Iar omul cel zavistnic gandin-du-se putin a zis: " Maria Ta, mie sa-mi scoti un ochi !" Apoi chemandu-i pe amandoi, le-a zis:
"Vaide voi, oameni blestemati, am facut cu voi o experienta si rau ati reusit inaintea mea amandoi !
Apoi chemand pe filozofi le-a spus de incercare, cum iubitorul de argint a cerut sa i se ia jumatate din avere cu scopul ca celuilalt sa i se ia toata averea si sa nu aiba cumva mai mult ca el. Iar cel zavistnic, cum de a cerut sa i se scoata un ochi, spre a-i scoate celui de-al doilea pe amandoi. Si a ziz catre filozofi:"Acum am vazut ca mare dreptete aveti voi, ca zavistia si iubirea de argint, sunt egale in rautate."

Vanzatorul este cel ce in mintea caruia se afla tradarea, mintea lui zvacneste in orice moment sa tradeze, nu conteaza pe cine si cum.

Ingroparea si Pogorarea in Iad.
Prohodul - te face sa simti urcusul lent al trecutului spre prezent sa meditezi mai mult pentru a fi mai bun mai tolerant.
Dumnezeu si-a lasat amprenta pe acest pamant si tie ca Om nu-ti ramane decat sa te adapi la izvorul vietii.

Sursa : Saptamana Patimilor.pps

Vizualizări: 164

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Miron Manega pe Aprilie 2, 2010 la 10:37pm
Am preluat istorioara pe Certitudinea. Voi mai prelua si altele. Sarbatori fericite!
Comentariu publicat de Constantin Grecu pe Aprilie 2, 2010 la 6:09am
Frumoase pilde şi pline de învăţătură!Paşte fericit,prinţesă!

© 2018   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor