Schimb intre mame (schimb de copii) – rolul parintilor

Echipa de cercetatori a testat 136 de copii abandonati si plasati in orfelinatele din Bucuresti, ca parte a Proiectului de Interventie Timpurie din Bucuresti (Bucharest Early Intervention Project). 69 dintre copiii institutionalizati, alesi la intamplare, au fost plasati unor parinti adoptivi. Orfelinatele nu au reusit sa gaseasca parinti adoptivi si pentru ceilalti 67, si acestia au ramas la orfelinate. Acest studiu detaliat arata ca viata intr-un orfelinat poate sa inhibe considerabil dezvoltarea cognitiva si fizica. Cu toate ca adoptia poate sa indeparteze intr-o anumita masura efectele negative, de obicei abandonarea lasa efecte negative permanente. Studiul ar putea sa ofere indicii si despre cum ar putea fi imbunatatite conditiile din orfelinate.

In acest sens, universitatile americane au avut initiativa de a infiinta in Bucuresti un Institut pentru Dezvoltarea Copilului. Din pacate, se pare ca acest lucru nu a intrat si in lista de prioritati a Ministerului Sanatatii Roman.
Nu cunosc caldura bratelor materne, insa tanjesc instinctiv dupa dragostea parinteasca. Copiii abandonati in maternitati dau piept cu viata mult prea devreme. Cel mai greu e ca sunt singuri. Si daca printr-un miracol dau de urma unuia dintre parinti, se agata cu disperare de ultima speranta de a avea o familie. Din pacate, sunt trantiti inca o data la pamant de indiferenta si nemernicia celor care le-au dat viata. In Casa "Sf. Ioan" din Bucuresti locuiesc ca intr-o familie zece copii, cu varste intre 9 si 19 ani. Fiecare are patul lui, periuta lui de dinti, prosopul lui, hainele lui, cartile lui. Merg la scoli normale. Merg la teatru si la film, au prieteni, duc o viata normala. Dar toti au un trecut asemanator: au fost abandonati de mame inca de la nastere!

"Daca legislatia le-ar aplica amenzi usturatoare pentru ca nu sunt responsabili, atunci multi parinti s-ar trezi la realitate".

Vizualizări: 32

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor