monologuri interioare (1)

***

Unii… mai cersetori decat altii. M-am uitat in cutia cersetoarei de langa mine; am zarit mai multe zambete, mai multe locuri, mai multe spatii in suflete…

***

Stateam in coltul cafenelei in acea seara. Ca de obicei. Nu era, totusi, o seara ca oricare, ci una mai plina. Galopau in mine revoltele venite din adancuri, din departari… departarile timpului trecut.

Cautam spatii noi in care sa ma pierd si sa zburd. Teritorii noi de cucerit, ca niste oaze de liniste; sa-mi memoreze amprenta fidel pentru cand aveam sa ma pierd. Cuceririle de pana atunci fusesera doar victorii temporare. Nimic nu prindea consistenta, nici durata, atata vreme, atata timp cat ma aflam intr-o dimensiune virtuala.

Nu cautam decat spatii in suflete. Acuma stiu. Acum imi dau seama.

In ciuda revoltelor care ma napadisera - precum buruienile solurile, in ciuda acestora, simteam ca-mi gasisem locul. Ajunsesem sa-mi cunosc destul de bine coordonatele, iar radacinile mele erau destul de adanci. Intr-un cuvant, fixata pe propriile-mi sine. Care nu erau altele decat sinele propriei mele lumi.

Aveam impresia ca fiecare dintre noi penduleaza, mai mult sau mai putin, legat prin fire invizibile, in doua spatii - cel putin. In spatiul propriu, in jurul unei axe proprii - cum s-ar spune, si intr-un spatiu comun. Conectati prin intermediul unor legaturi la un soare comun, o constiinta comuna, un… acelasi sistem de referinta. Comun. Prinsi in corzi, benevol sau nu, constienti sau nu, aruncandu-ne zi de zi, dimineata de dimineata, in acest joc. Acest balans care ne lanseaza perpetuu in aceeasi, comuna intrebare: “Oare cat de departe voi ajunge azi…?”

Vizualizări: 23

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor