20 de ani de la Mineriada care a generat actuala criza bugetara

Se prea poate ca, moraliceste, prezenta amintind Mineriada a dlui George Simion, liderul Noilor Intelectuali (sic!), sa fi fost cel mai important eveniment al Bookfestului 2010, ale carui titluri de pe tarabe, daca nu-s carte de import, ci romaneasca, au uitat complet durerile inabusite ale celor multi si umili, ocupandu-se preponderent de abstractiuni.
Fiind si canicula, bucurestenii nu pot intruni quorumul intelectual sa aniverseze 20 de ani de la Mineriada care a generat actuala criza bugetara. În plus, ei sunt buimaciti de cum ni se rescrie istoria, dl presedinte Ion Iliescu fiind deja spalat de crimele diversiunii teroriste prin supramediatizata anul trecut doctrina a agentilor sovietici iesiti din Lazi, care au facut sangeroasa Revolutie Romana, dar n-au fost prinsi, fiind superprofesionisti. Cum n-au existat reactii megaintelectuale la acest construct postheideggerian, nici macar noi interviuri cu Emanatul in revistele scriitoricesti, aria acestei doctrine antisovietice s-a extins firesc, a se citi Adevarul recent, 2 iunie 2010, citez: Adrian Cioroianu:„Moscova nu e straina de «13-15 iunie»“. Adrian Cioroianu crede ca mai degraba agentii sovietici, decat securistii romani, au generat devastarile care au determinat minerii sa „viziteze“ Capitala. El spune ca, in 1990, pe cand era inca student la Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii din Bucuresti, a participat in mod frecvent la manifestatiile din Piata Universitatii. Am incheiat citatul.
Dl Cioroianu este membru al Grupului pentru Dialog Social si scrie la Dilema antieminesciana, va fi poate primul academician golan la origine. Ca istoric de marca, domnia sa confirma, vasazica, ce zicea si Petre Roman de agentii sovietici, ipoteza cu Lazile din care au iesit elucidand atat enigmele terorismului postceausist, fesenist, cat si, iata, pe ale Mineriadei, deculpabilizand completamente pe emanati. Cum nu se poate ca sa nu fie amestecata Moscova asta buna la toate si in actuala noua prabusire financiara a guvernului Basescu-Boc, tara plange dupa reconciliere si consens. A venit dar timpul adevarului si dreptatii, cel mai benefic fiind sa i se propuna dlui Ion Iliescu ca sa accepte greaua sarcina de sa fie numit presedinte de onoare al GDS, pentru a se uni toate fortele intelectuale si toate experientele politice si tehnice in marele torent al redresarii, macar in 2010 acum daca in 2000 nu s-a ajuns pana acolo!
Numai uniti putem reusi impreuna!

Vizualizări: 9

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Any Tudoran pe Iunie 13, 2010 la 9:03pm
Domnule Propinatiu , domnul Iliescu a împlinit 80 de ani , ce să-i mai propună , gândurile domniei sale s-or duce spre pământul galben , la cele veşnice , de reconciliere şi consens naţional ,a mai vorbit dansu de atâtea ori , dar reconciliere unilaterală , toţi uniţi în gând şi fapt, cu cântec înainte marş , să plantăm flori de număuita ;)) Iar de aniversat ...poate aniversam tristul adevăr al jafului naţional .
Care ne-a aruncat in urma cu 70 de ani . Industrie ioc agricultura ioc bani ioc, s-a terminat , poate peste alţi 50 de ani. cine ştie vom reuşii , fondurile europene , vise, suntem si aici , doar contribuabili la aceste fonduri , cam tarziu pentru reconciliere , si redresare Vorba romanului Dumnezeu cu mila ! Cam atat a mai ramas .

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor