Presupun, cu o oarecare indulgenţă, că nimeni nu pleacă în viaţă de la premisa că e mai bine pe lumea cealaltă. Altfel nu ar fi atât zbucium în trăirea cotidiană. Oricare nemulţumit ar trece, cum trece intercity prin halta Ciochiuţa, direct la cele veşnice. Sunt convins că nici măcar cei care propovăduiesc cu mâna pe evanghelie nu sunt convinşi de înviere şi nici nu cred în împărăţia cerurilor, dar fiind o afacere cu ceva lipici la oameni nimeni nu e dispus să renunţe. Nici cei care vând visul vieţii de apoi, nici cei care îl cumpără aşa ca pe o incertitudine şic. Din când în când e bine să ai speranţa că mai este ceva dincolo de ceea ce numim realitate.

  Asta dacă poate cineva garanta care este realitatea!

Vizualizări: 64

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Costel Zăgan pe Noiembrie 25, 2012 la 1:43pm

Poetul : e cu semnalul în stilou!

Comentariu publicat de Burghelea Daniela pe Noiembrie 14, 2012 la 7:25pm

traim real ,irealul din noi,un semn!

Comentariu publicat de Constantin Vizonie pe Noiembrie 13, 2012 la 2:46pm

O clipă m-am gândit la motto-ul unui concert de-al lui Horia Brenciu : “fac cum spune inima.” Chiar dacă viaţa pare o iluzie iar noi încercăm s-o trăim cu inima, chiar dacă ni se vând iluzii măreţe, minunate, este bine să avem măcar un reper, nu să rătăcim printre iluzii.

Una dintre iluzii ar fi credinţa. Deşi cred  că există Dumnezeu, nu mă împac cu dictonul “ crede şi nu cerceta” Oare putem crede orbeşte în ceva? Nu mă împac nici cu aceia care cred că deţin adevărul absolut. Oare gândirea simplă e mai eficace decât gândirea complexă?

Iar ca ultimul lucru : nu pot fi nici măcar sigur de afirmaţiile de mai sus.

Până la urmă : de ce ne interesează atât realitatea? Este aşa acum ne-au dictat-o alţii. Aşa va fi mereu.

Comentariu publicat de George Emil McOllan pe Noiembrie 10, 2012 la 8:14pm

Mai inainte de a pleca din aceasta lume frumoasa a noastra, trei lucruri ne vin in minte: ce ai mancat bun, ce ai iubit in viata si ce ai vizitat. Din acest punct de vedere, ma consider un om fericit. Important este sa parasesti aceasta lume pe care multi nu o aprecieaza, cu constiinta impacata ca nu ai facut nimic rau. Numai asa vom trai si dupa moarte in memoria copiilor, prietenilor si chiar a dusmanilor. Cand ma gandesc insa cati oameni rai sunt in acesta lume , ma tem insa ca mor neimpacat. Se poate intampla si reversul; Fereste-ma Doamne de prieteni, ca dusmani ma apar eu"

Comentariu publicat de ion popescu bradoschi pe Noiembrie 10, 2012 la 2:36pm
Am citit cu emotie!
Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Noiembrie 10, 2012 la 12:42pm

Adevărat. Nimeni nu poate garanta care este realitatea după moarte. Unii oameni de știință spun ce se întâmplă cu sufletul după moarte:

http://www.descopera.ro/dnews/10267078-fizica-cuantica-ofera-o-expl...

O zi bună!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor