Vizualizări: 507

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de PÂRLOG CEZAR-MIHAI pe Februarie 3, 2014 la 8:36pm

... as indrazni sa va recomand si o mai noua postare a mea, Nu, sfîrșitul nu-i aici...

Comentariu publicat de Viorel Tăutan pe Februarie 3, 2014 la 9:27am

   Domnule Cezar-Mihai Pârlog, cred că v-aţi simţi jignit dacă cineva ar fi tentat să vă felicite pentru calitatea indubitabil - înalt intelectuală a discursului postat mai sus exprimând revolta, din nefericire nu doar a dumneavoastră, faţă de tot ce se întâmplă cel puţin în domeniul atât de captivant şi eficient al publicaţiilor de aleasă cultură. Sunt trist să pot constata subţierea veritabilei intelectualităţi protestatare. Este, dacă acceptaţi, rodul politicii viclene, dacă nu subtile, a ideologiei comuniste în plan pragmatic. Ating astfel şi comentariul domnului Lucian Mihăilescu. Nu este nevoie să detaliez, ştim prea bine ce se întâmplă. Pcr-ul (pile, cunoştinţe, relaţii) atinge apogeul în această perioadă fastă. Soluţiile pe care le-am sugera măcar pentru redresare par utopii, sunt utopii! Spune vorba înţelepciunii populare: De ce îţi este frică, nu scapi!

Comentariu publicat de PÂRLOG CEZAR-MIHAI pe Februarie 2, 2014 la 8:58am

foarte frumos spuneți. nici un cuvint nu mai este de adăugat.

și mă înlin.

p.s. și, în primul rînd pt dvs, o scriere asemănătoare, puțintel mai veche, va fi postată în următoarele minute

Comentariu publicat de Terezia Filip pe Februarie 2, 2014 la 8:55am

Mor cărţile, mor temele, mor ideile, revistele, la teatru nu mai merge mai nimeni, cinematografe nu mai există, revistele se sufocă  etc. etc . Şi odată, cu  toate acestea moare frumuseţea şi sensul pe care nu mai avem unde să le depozităm - de  parcă nici în suflete nu mai e loc. Şi acolo dă năvală lumea dinafară zdrobind sub crampoanele bocancilor fragilitaea  şi delicateţea frumuseţii din noi.....   pe  câmpul acesta ceresc  paşte "turma de lei străvezii", ai lui Nichita Stănescu, ori  "oile de aur" ale lui Eminescu laolaltă cu ideile platoniciene, cu eonii lui Blaga, cu  adevărul divin al lui Heidegger etc.   De acceea suntem trişti după reviste ca după nişte fiinţe ce ne alintau/alinau  unele momente, unele zile.

Comentariu publicat de PÂRLOG CEZAR-MIHAI pe Februarie 2, 2014 la 8:41am

...da, poate ca asa si este și mă bucur pentru asta...

guvernanții?... cine or fi ei? știu doar vreo doi-trei, care printr-un suprem efort de marketing sint de găsit pe toate drumurile și paginile. chiar și prin foi de altă factură, gen Formula As, am dat de ele.. în rest, sînt înca atîtea cărți necitite... începînd de pe la 1860 încoace. (mai jos de perioada de tranziție a limbii române nu cobor, deh, comoditate doar)

cît despre exemplele date de dvs, nu-s singurele. citesc și mă încrunt. nu doar exterior...

Comentariu publicat de Mănăilescu Lucian pe Februarie 2, 2014 la 5:47am

Dar trăiţi dilematic,  ar spune guvernanţii, la ce vă mai trebuie şi revista asta!?

În locul librăriei din cartierul meu s-a deschis o bodegă de partid!

Directorul Biblioteii Judeţene V. Voiculescu, urmează să fie înlocuit de un tovarăş de o viaţă al partidului şi ulterior al partidelor, fără nici o pregătire în domeniu.

La Direcţia (fără direcţie) de cultură ţine slujba un popă...

Un politruc al altor vremuri spunea că, de câte ori aude cuvântul cultură, îi vine să scoată pistolul. Aktiviştii noştri de azi, care sunt tot cei de ieri, râd în barbă (în barba lui Marx, cred): de ce să dai banii pe gloanţe când poţi să îneci în manele orice licărire a spiritului? Ţara lui Gică...

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor