poezie, proză, muzică, arte plastice, foto, video, evenimente
Adaugă un comentariu
... as indrazni sa va recomand si o mai noua postare a mea, Nu, sfîrșitul nu-i aici...
Domnule Cezar-Mihai Pârlog, cred că v-aţi simţi jignit dacă cineva ar fi tentat să vă felicite pentru calitatea indubitabil - înalt intelectuală a discursului postat mai sus exprimând revolta, din nefericire nu doar a dumneavoastră, faţă de tot ce se întâmplă cel puţin în domeniul atât de captivant şi eficient al publicaţiilor de aleasă cultură. Sunt trist să pot constata subţierea veritabilei intelectualităţi protestatare. Este, dacă acceptaţi, rodul politicii viclene, dacă nu subtile, a ideologiei comuniste în plan pragmatic. Ating astfel şi comentariul domnului Lucian Mihăilescu. Nu este nevoie să detaliez, ştim prea bine ce se întâmplă. Pcr-ul (pile, cunoştinţe, relaţii) atinge apogeul în această perioadă fastă. Soluţiile pe care le-am sugera măcar pentru redresare par utopii, sunt utopii! Spune vorba înţelepciunii populare: De ce îţi este frică, nu scapi!
foarte frumos spuneți. nici un cuvint nu mai este de adăugat.
și mă înlin.
p.s. și, în primul rînd pt dvs, o scriere asemănătoare, puțintel mai veche, va fi postată în următoarele minute
Mor cărţile, mor temele, mor ideile, revistele, la teatru nu mai merge mai nimeni, cinematografe nu mai există, revistele se sufocă etc. etc . Şi odată, cu toate acestea moare frumuseţea şi sensul pe care nu mai avem unde să le depozităm - de parcă nici în suflete nu mai e loc. Şi acolo dă năvală lumea dinafară zdrobind sub crampoanele bocancilor fragilitaea şi delicateţea frumuseţii din noi..... pe câmpul acesta ceresc paşte "turma de lei străvezii", ai lui Nichita Stănescu, ori "oile de aur" ale lui Eminescu laolaltă cu ideile platoniciene, cu eonii lui Blaga, cu adevărul divin al lui Heidegger etc. De acceea suntem trişti după reviste ca după nişte fiinţe ce ne alintau/alinau unele momente, unele zile.
...da, poate ca asa si este și mă bucur pentru asta...
guvernanții?... cine or fi ei? știu doar vreo doi-trei, care printr-un suprem efort de marketing sint de găsit pe toate drumurile și paginile. chiar și prin foi de altă factură, gen Formula As, am dat de ele.. în rest, sînt înca atîtea cărți necitite... începînd de pe la 1860 încoace. (mai jos de perioada de tranziție a limbii române nu cobor, deh, comoditate doar)
cît despre exemplele date de dvs, nu-s singurele. citesc și mă încrunt. nu doar exterior...
Dar trăiţi dilematic, ar spune guvernanţii, la ce vă mai trebuie şi revista asta!?
În locul librăriei din cartierul meu s-a deschis o bodegă de partid!
Directorul Biblioteii Judeţene V. Voiculescu, urmează să fie înlocuit de un tovarăş de o viaţă al partidului şi ulterior al partidelor, fără nici o pregătire în domeniu.
La Direcţia (fără direcţie) de cultură ţine slujba un popă...
Un politruc al altor vremuri spunea că, de câte ori aude cuvântul cultură, îi vine să scoată pistolul. Aktiviştii noştri de azi, care sunt tot cei de ieri, râd în barbă (în barba lui Marx, cred): de ce să dai banii pe gloanţe când poţi să îneci în manele orice licărire a spiritului? Ţara lui Gică...
© 2021 Created by Gelu Vlaşin.
Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !
Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria