“Adrian Marino nu vrea funcţii, nu e antiBăsescu, nu umblă după sinecure, nu are dubii faţă de condamnarea comunismului, nu poate fi agăţat cu nimic şi totuşi enervează”

După anunţarea lansării volumului postum “Un om singur” al lui Adrian Marino, intelectualii publici au continuat să dea replici dure criticului mort. Ba că s-ar fi gudurat pe lângă Noica, că judeca din postura de cenzor ideologic (Andrei Pleşu) ba că opera sa era teoretică (Manolescu). Cel mai dur atac a fost al lui Mircea Dinescu, cel care l-a acuzat, fără a aduce probe, de colaborarea cu Securitatea. “Probabil că Marino le bântuie nopţile, dacă un om mort e tratat asemenea unui om viu. Ce paradox! Adrian Marino nu vrea funcţii, nu e antiBăsescu, nu umblă după sinecure, nu are dubii faţă de condamnarea comunismului, nu poate fi agăţat cu nimic şi totuşi enervează. A fi slobod la gură, cum e Adrian Marino, e o formă de libertate,” comentează Ovidiu Şimonca, redactorul şef al “Observatorului cultural” şi autor al cărţii de interviuri: “Pot să vă mai enervez cu ceva?”, apărută recent. Cartea conţine interviuri cu Pleşu şi Liiceanu, acordate după moartea lui Marino.

Puteţi comanda aici cartea lui Adrian Marino care va apărea la începutul lui martie.www.bookiseala.ro

Vizualizări: 5

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Eugen Ludovic Nagy pe Februarie 20, 2010 la 3:42pm
Pai acest"limbaj de lemn" este folosit azi in toate mijloacele media.nu fac decit sa dezinformeze si sa incurce.Solutia este atit de simpla dar nu se vrea.Sleahta care conduce astazi frumosul tarim romanesc e la fel ca majoritatea stramosilor lor:miciuna,inselatorie,tradare ,dezinformare,Romania n-a avut niciodata conducatori dar a avut...SCRIITORI.Cui s-au scris rindurile de adevar ca toti sint orbi si infometati...
Inchei acum ca-mi vine sa vars...
Comentariu publicat de Emil Staicu pe Februarie 19, 2010 la 1:35pm
Asa este stimate domn. Pai sa nu uitam un lucru hotul nu recunoaste niciodata ca a furat.Asa si cu acesti scribi ce se autointituleaza mari scritori si critici actual. Dar daca ii intrebi ce este arta te vor intreba cu ce se manca.Numai urmarind limabjul lor folosit in diferite interviuri iti dai seama ce fel de scriitor sau critic de arta poate fi.Vechea scoala a limbajului de lemn asta sunt.
Comentariu publicat de Dedu Vasilgu pe Februarie 18, 2010 la 10:21am
Tare ma tem ca se face prea multa publicitate unei carti care nu poate sa fie decat subiectiva. Dar nu-i nimic rau in asta.
Cat despre gudureala lui Adrian Marino pe langa Noica nu stie numai Liiceanu si Plesu, mai stiu si altii. Intre integritatea lui Noica si integritatea lui Adrian Marino, eu... votez cu prima.
Comentariu publicat de Roxana Ştiubei pe Februarie 17, 2010 la 8:50pm


Mircea Dinescu....poetul nostru....ramura noastra de poezie si bucurie nemarginita a strazii ce asteapta mancarea.
Mircea Dinescu este un om impecabil,numai ca trebuie sa il intelegem...multi nu fac asta,ii aduc doar acuzatii,pe care bietul om nu si le poate explica convenabil pentru cei cele dau.El nu este un pupincurist ca toti ceilalti,el doar isi exprima punctul de vedere adevarat...nu ca ceilalti care o fac estetic.

Din cate stiu despre acest dar dumnezeiesc al literaturii si vietii romanesti, lucreaza la CNSAS...poate stie de acolo....eu nu-l stiu pe Dinescu sa afirme ceva,sa nu recunoasca ce a afirmat sau sa nu aiba argumente despre cele afirmate.

In ceea ce ii priveste pe Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu ....m-ai ramane de studiat.
Comentariu publicat de Dimitrio pe Februarie 17, 2010 la 12:18am
TREZIREA sau DINCOLO DE ORGOLII

Domnule Sorin Adam Matei in momentele disputei numita apoi "Cearta intelectualilor "de "Dilema Veche "inceputa in 2004 si continuata in 2005 am citit recunosc cu vadita antipatie interventiile si articolele din Observatorul Cultural si am urmarit cu aceeasi antipatie interventiile dumneavoastra si ale lui Ion Bogdan Lefter la televiziune in timp ce articolele din Dilema Veche ca si aparitiile supra-mediatizate ale” charismaticilor paltinisieni “erau in gratiile si simpatia mea neconditionata...Cu toate acestea in aceasta “galceava” eram oarecum “ rabinic” si de de partea lui Adrian Marino(dar fara gruparea celor de la Observatorul Cultural) atitudinea lui Marino , m-a intriga totusi ,citisem mai demult "Dictionarul de Idei literare"si ma uimise spiritul sau enciclopedic …Azi, insa , trebuie sa recunosc rusinat ca am inceput sa trec dincolo de prejudecati si dincolo de emisiunile de la EUROPA LIBERA care inainte de 1989 incepuse in anii `80 un serial de success: “un fenomen cultural de exceptie in plin communism de tip maoist , SCOALA de la PALTINIS” …Eroii erau bineanteles adeptii filosofului Noica si scoala sa "peripatetica" ...Erau “Intamplari de mit “ ascultate printre parazitii si chiar disparitii din unda ale postului datorita bruiajului securitatii ,va dati seama cat de ravinit era "fructul cultural oprit de culturnicii regimului ceausist " …Azi pare de domeniul irealului ca de acolo transmitea cu candoare si "colaboratorul Hari" atat de popular acum la una din televiziunile particulare....Dupa 2006 cand am inceput sa ma scutur de vraja paltinisienilor si datorita prezentei lor sufocante pe toate posturile de televiziune in postura “guru “ in cultura post –comunista trasand un itinerar sigur , o ORIENTARE CERTA de intelectuali clarvazatori care nu lasau loc unei alternative… Aceast fapt a devenit sacaitor si pe urma reactia vindicativa si surprinzatoare prin “joasa sa etica ” tocmai din partea autorului“Apel la lichele” ca si ultima lucrare a filozofului paltinisian "TRATATUL DESPRE CREME SI ALIFII "(care sincer m-a lasat perplex) m-au pus serios pe ganduri … am reluat articole dumneavoastra si ale lui Ion Bogadan Lefer srise atunci ,le-am recitit ¬¬-slava internetului !-si am inceput sa privesc cu alti ochi cele sustinute de dumneavoastra ,cu mai multa seriozitate si nu odata v-am aprobat ,abia azi ,importanta interventiei dumneavoastra de atunci pentru evolutia culturii romane …Polemica provocata atunci de dumneavoastra are pentru mine abia acum efectul scontat .....Are iata un final benefic si observ abia acum ca lucrurile stau altfel , a fost nevoie de cartea lui Adrian Marino ”Viața unui om singur,” ca sa inteleg ca a sosit momentul clarificarii "fenomenului cultural romanesc post-comunist"

"Boierii Minții” a ramas o carte de referinta in cultura romana astept cu nerabdare si curiozitate intelectuala sa citesc ”Idolii Forului"

[Comments


1.
Sile this Millennium
Posted februarie 16, 2010 at 10:24 PM
"Memoriile lui Marino ”Viața unui om singur” prevestesc Idolii Forului"

BySorin Adam Matei

Published: 11 februarie 2010
Comentariu publicat de Eugen Ludovic Nagy pe Februarie 16, 2010 la 8:07pm
Romania-O tara atit de frumoasa condusa de o sleahta de hoti
Comentariu publicat de ION IZVOR pe Februarie 16, 2010 la 7:55pm


…Dinescu Mircea…poetul de la televiziune, colorat,…neliniştit şi neprihănit...de obicei...contra...

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor