Aţi urmărit un film despre răbdare şi chibzuinţă, despre bun simţ şi educaţie.

Un film despre bunele maniere.

 Azi , la coada  tradiţională pentru peştele de Florii,educaţii noştri comunitari  se luau la cafteală de teamă că nu vor mai apuca.. haleală.

 

 

Aşteptând o lege normală şi conformă cu o protecţie reală a animalelor trec în fiecare zi  pe lângă o droaie de câini maidanezi ştampilaţi sau necipuiţi. Privirea lor inspiră multă milă şi supunere. Ei nu îşi pot hotărî singuri soarta şi aşteaptă de la noi oamenii o mână de ajutor, un cămin sau doar o bucată de pâine. Cred că orice maidanez are unul sau mai mulţi stăpâni din umbră pe care îi iubeşte necondiţionat. Am văzut mereu astfel de iubitori de animale incognito, care cu punga de resturi alimentare hrănesc ruşinaţi şi pe furiş animalele aflate în grija nimănui.  Ce veselie pe bietele patrupede când  aceşti oameni cu suflet intră pe teritoriul lor, ce lătrături de bucurie, sărituri, gudurări şi pendulări vesele de coadă. Nu este vina lor că s-au înmulţit necontrolat.  

Prin Grecia animalele fără stăpân sunt monitorizate şi hrănite cu grijă de statul elen fiind lăsate cu încredere pe străzi. În Italia din păcate e vai de ele că sfârşesc tragic prin adăposturi izolate şi sinistre . La chinezi se  consumă dar nu se omoară degeaba.

 Selecţia naturală în ceea ce priveşte viaţa lor în oraşe este foarte dură. De obicei din cinci sau şase pui fătaţi de o căţea maidaneză doar unul dacă reuşeşte să supravieţuiască mai mult de un an. Imediat după naştere pericolele care îi pândesc sunt nenumărate. Boli, otrăvuri, maşini, lipsa hranei, căpuşe, hingherii şi multe altele. Cu toate acestea câte un exemplar mai norocos  îşi face loc cu inteligenţă, pe termen mai lung în această lume ostilă şi în sufletele noastre. El este Alesul. Unii s-au adaptat atât de bine vieţii moderne încât folosesc cu pricepere, atunci când sunt lăsaţi, mijloacele de transport în comun, traversează pe culoarea verde a semaforului sau prin locuri aglomerate cu trafic auto nebunesc greu de abordat chiar şi pentru oameni. Mărturisesc cu jumătate de gură  că am o vârstă destul de înaintată şi că până acum nu am fost muşcat de vreunul din aceşti contemporani şi nici de strămoşii lor de când mă ştiu. În schimb, am fost atacat şi ciupit de  câini cu stăpân dar nesupravegheaţi, iar în acest caz nu animalul este de vină ci dementul care le este proprietar. Unul îşi înrăia câinele de luptă punându-l să omoare pisici şi câini comunitari. Orice cîine devine în timp oglinda fidel comportamentală a stăpânului său, iar dacă  este alungat , pierdut sau rămâne din alte motive  pe străzi, acesta poate deveni un real pericol pentru oricine, fie el om sau animal.

 Altfel, un maidanez dacă muşcă o face ca să se apere sau pentru simplul motiv că asta îi este meseria şi că pentru asta a fost calificat de milenii. Tot prostul ştie cred că boul împunge şi că nu trebuie căutat între coarne. Dacă omul crează , mai şi munceşte iar uneori ucide cu sânge rece atunci câinele mai şi muşcă. Acum ceva ani, tot nişte inteligenţi voiau să propună o lege prin care să interzică dulăilor de curte să latre. Acum vor să le fure legal dreptul la viaţă. Halal democraţie. 

 Aceste animale nevoiaşe supravieţuiesc cu greu şi doar cu voia Domnului în această lume agonizantă  care ea însăşi se târâie anevoios de la o zi la alta. Şi nu mă refer doar la Dacia noastră. Într-o societate imbecilă care nu are grijă de propriii cetăţeni ce au trudit o viaţă întreagă  şi care datorită legilor idioate sunt lăsaţi să moară  plini de suferinţi, amăgiţi şi fără nici un sprijin, ce pretenţii şi speranţe să avem în privinţa căţeilor fără stăpân? 

 Pe străzile tot mai îngheţate ale ţării, boschetarii, şi ei o categorie aparte" privilegiată" de stat, sunt un fel de stăpâni ai maidanezilor doar dacă împart acelaşi teritoriu, dacă nu, devin concurenţi şi adversari politici declaraţi luptându-se pe oasele ascunse prin sacii de gunoi sau prin tomberoane. Lipsa protecţiilor sociale este tot o condamnare . Ce facem cu aceşti din urmă năpăstuiţi,..lagăre de concentrare naziste?... dar cu persoanele cu handicap ?

Viitorul sună acum sinistru: Bătrânii şi bolnavii.. la azil iar câinii comunitari.. săpun şi mânusi.

 Viaţa m-a învăţat că dacă faci un bine necondiţionat, el se va întoarce în egală măsură  când te vei aştepta mai puţin . Acelaşi efect-bumerang se va produce şi când vei face rău vreunei făpturi nevinovate.

Aviz acelor făcători de legi fără suflet ce au votat pentru eutanasiere în postul Paştelui. Eutanasiaţi vor crăpa şi ei pentru că  sigur există acele legi nescrise  compensatorii..

  Se ştie din bătrâni că 'Cel ce ridică sabia, de sabie va pieri'. E adevărat că nu există pădure fără uscături. Câinii pot înnebuni şi ei sau pot turba, iar nesupravegheaţi ar putea produce drame izolate însă asociaţiile iubitorilor de animale au măsuri şi propuneri cu adevărat umane, concrete, de care ar trebui să se ţină cont. Altfel ce rost mai au aceste organizaţii dacă sunt ignorate complet?

 Dar oricare ar fi legea bună sau rea dacul nostru este un mare sufletist, a dovedit-o mereu  de-a lungul şi de-a latul istoriei şi va face totuşi în aşa fel încât istoricii căţei vagabonzi deveniţi acum comunitari să nu piară de tot. Să nu uităm că şi noi suntem tot nişte comunitari.

 Eu am doi câini şi o pisică şi vă rog să mă credeţi că satisfacţiile creşterii lor nu pot fi exprimate în cuvinte.


                                                   

P.S.  Am folosit pentru documentare următorul protest adresat aleşilor:

  

PROTEST


 

Vom protesta din nou in fata Camerei Deputatilor, luni 18 aprilie, între orele 14:00-17:00, in parcul Izvor, impotriva intentiei de a se adopta eutanasia in masa sau lasarea la latitudinea autoritatilor locale metoda de gestionare a cainilor comunitari.

Proiectul de lege 912 va intra luni, din nou, in plenul Camerei Deputatilor. Daca nu se va lua o decizie in aceeasi zi, protestul continua si marti, pe 11 aprilie. Speram sa fie din nou retrimis la Comisie.

Pe 5 aprilie, atunci cand a avut loc votul in Comisia pentru Administratie Publica, au fost prezenti 22 de deputati din 30. 6 au votat pentru sterilizare, 16 pentru eutanasie. Situatia prezentei/absentei, votului pro/contra:

Barbu Sulfina                 PD-L     eutanasie
Calin Ion,                       PSD     nu a fost prezent
Palar Ionel                     PNL      nu a fost prezent
Ciocan Gheorghe           PSD     nu a fost prezent
Edler András György      UDMR   eutanasie
Apostolache Mihai         PD-L     eutanasie
Bobes Marin                  PD-L     eutanasie
Boiangiu Victor              PD-L     ??? (nu stim daca a fost prezent)
Bordeianu Dan            Indep. sterilizare
Buican Cristian            PNL      sterilizare
Buta Sorin                   PD-L     sterilizare
Cantaragiu Bogdan         PD-L     eutanasie
Dusa Mircea                  PSD     nu a fost prezent
Gherasim Vasile            PD-L     nu a fost prezent
Iorgus Zanfir                   PD-L     eutanasie
Longher Ghervazen     Minorit.sterilizare (inlocuit de Grosaru)
Macaleti Costica            PSD     eutanasie
Marinescu Antonella       PSD     eutanasie
Moldovan Carmen       PSD     sterilizare
Oltean Ioan                    PD-L     nu a fost prezent
Pieptea Cornel               PNL      abtinere
Ratoi Neculai                 PSD     eutanasie
Seres Dénes                 UDMR   ??? (nu stim daca a fost prezent)
Soporan Vasile Filip       Indep.   eutanasie
Stan Nicolae                  Indep.   eutanasie
Stoica Mihaela               PD-L     eutanasie
Varga Lucia-Ana          PNL      sterilizare
Vladoiu Aurel                 PSD     eutanasie
Zamfirescu Sorin            PD-L     eutanasie
Zgonea Valeriu   PSD     nu a fost prezent

Zguduitor a fost votul membrilor PSD si independentilor. Deputatii care ne-au asigurat inclusiv in ziua votului ca vor vota pro sterilizare (si pentru ca aceasta este linia partidului) fie au votat pentru eutanasie fie nu au venit la Comisie. Telefoanele care le-am dat deputatilor dupa sedinta pentru a afla daca au fost prezenti si care a fost pozitia lor au frapat: deputatii PSD au incercat sa fie foarte convingatori ca au votat impotriva eutanasiei !!!

Am depus la Comisie, la Camera Deputatilor, la Guvern, ANSVSA si la fiecare grup parlamentar petitia (de pe siteul FNPA) cu 28.000 semnaturi si o alta petitie (din diaspora) cu 7.000 semnaturi.

La registratura generala ni s-a spus ca s-au trimis o multime de petitii, scrisori. Va multumesc tuturor. Nu trebuie sa ne oprim! Reamintiti prietenilor sa semneze petitia pe
http://www.fnpa.ro/petitie
Scrieti deputatilor care va reprezinta http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.ce?leg=2008&cam=1

Toti au recunoscut ca nu s-a facut un asemenea lobby pana acum pentru o lege.

Pe 5 aprilie a invins interesul financiar pentru afacerea "maidanezul" si/sau lasitatea celor care au crezut ca vor castiga ambele tabere!

Sa speram si sa luptam ca pe 18 aprilie sa invinga ratiunea, corectitudinea si compasiunea!

Toate cele bune,

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vizualizări: 142

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Peter Gluck pe Aprilie 17, 2011 la 9:49pm

Peste o anumita densitate de indivizi, cainii sunt agresivi si ar musca-o si pe Brigitte Bardot, ba si pe Maica Tereza. Toti cei ce ii apara fac un imens rau semenilor lor,. ONG urile pentru protectia animalelor sunt afaceristi

fara scrupule.

Dac mergem pe linia asta si peste 50 de ani vor muri si suferi oameni terorizati de caini in tara noastra.

Nu exista laternativa la eutansiere, regret. Desigur a cainilor, cea a oamenilor se practica in tacere

Comentariu publicat de Mihaela Aionesei pe Aprilie 17, 2011 la 4:32pm
Un exemplu bun de luat şi de unii de ai noştri care se calcă în picioare...dar pentru asat este nevoie de "chibzuinţă, bun simt şi educaţie "după cum bine spuneţi.Tot respectul pentru acest om care ne dă o lecţie preţioasă şi felicitări pentru iniţiativă.
E sper din tot sufletul să avem câştig de cauză , mi se pare inacceptabil ca din banii mei plătiţi pe taxe şi alte cele să fie eutanasiaţi câinii când s-ar putea găsi soluţii mult mai bune , e clar că şi aici este vorba despre interese meschine :( .respectele mele.
Comentariu publicat de eleonora gaspar pe Aprilie 17, 2011 la 5:42am

aveti perfecta dreptate domnule Constantinescu, nu facem nimic doar plangandu-ne si acuzand, trebuie sa luam "taurul de coarne", chiar cu riscul de a fi doborati, doar asa functioneaza lucrurile.va felicit pentru initiativa si subscriu listei dv.

cu stima

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor