Bătrânețe fără tinerețe și moarte fără de viață

http://blog.rusoaica.com/ganduri-personale/batranete-fara-tinerete-...

Astăzi e zi onomastică prin câmpiile cu gărgărițe pe care obișnuiam eu să țopăi cândva.  Blogul meu face 4 anișori! Uraaaa! Atâta doar că nu prea avem multe de sărbătorit în ultima vreme, și-mi pare că mă plimb pe câmpii străine. Dar…!

Stăteam și mă gândeam acum ceva zile cum că tare fain ar fi dacă viața asta ar fi fost un pic ironică și nu morbidă, și ne-ar fi inversat capetele vieții, măcar că n-ar fi deloc frumos să te naști bătrân și să mori tânăr (oare oamenii și-ar boci bătrânețea în loc de tinerețe în astfel de condiții?). Ar fi fost însă cel puțin interesant să ne fi născut cu mentalitatea, înțelepciunea (discutabil, știu!) și experiența emoțională a bătrânilor, pentru a muri cu inocența, naivitatea și neștiința copiilor. Moartea ar fi la fel de inexorabilă, însă calitatea vieții ar fi diferită? Am trăi oare cu aceeași concepție total eronată că suntem eterni, că putem avea vicii, că ne putem bate un pic joc de ambalaj, că ne putem destrăbăla fără să ne pese de consecințe, pentru că – nu-i așa? – sfârșitul e atât de departe și, oh, atât de obscur!, de ce ne-am împiedica în astfel de idei când încă tinerețea și colagenul ne întind obrazul? Să te naști responsabil și să mori semi-idiot, chinuindu-te să înveți (dezveți?) să vorbești… Copii serioși, contemplând întrebările Universului, matematicilor și filosofiei; bătrâni puși pe șotii, râzând alb și inocent, cu lopățica în nisip.

Anul trecut scriam asta. Dacă n-aș fi făcut-o atunci, cu siguranță aș fi făcut-o acum. Nu de alta, însă când bătrânii mor bătrâni și copiii se nasc tineri, dai peste șireți(uri) la tot… pasul. Să-ți fie de bine și ție, și ție, și ȚIE. Eu am plecat mai departe, pentru că locul nu-mi mai este lângă voi. Voi ați plecat mai departe, pentru că locul vostru n-a fost niciodată lângă mine. Adieu!

Mi-am cumpărat azi o madlenă cu lumânare, pentru blog. Nu mi-am pus încă dorință, dar stau și mă întreb dacă e aniversare sau comemorare…

Vizualizări: 43

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor