Blestemul

 

          Impins mai departe de a povesti cate ceva ce-n minte nu mai vrea sa stea, n-am incotro si trebue sa astern pe hartie povestea asta,de crezut sau nu, dar mie ca intamplare adevarata a fost, dand vietii mele un curs nu deloc usor.

          In luna aceasta, Iunie, in penultima  Duminica, este zi de sarbatoare destul de mare pentru noi crestin-ortodoxi, si mai ales noi romanii. Numele ei este Nasterea Sf. Ioan Botezatorul (sanzienele sau dragaica).

          Anul intamplarii era 1941 si locul ei o comuna langa Bucuresti, unde tatal meu mecanic de meserie serviciu ca mecanic agricol la un mare mosier din comuna repectiva. Ca adaos la plata muncii lui avea si o bucata mica de pamant spre folosinta pe care mama s-a gandit so cultive cu mazare spre a o culege de verde si duce la Bucuresti spre vanzare spre a capata un plus de bani necesari cheltuelilor casei, tainul dela boer nu era de-ajuns.

           In ziua cu numele pomenit mai sus, mazarea fiind buna la boabe pentru cules si neputand fi lasata pe a  doua zi, mama cu toata firea  ei credincioasa m-a luat cu ia sa culegem impreuna pastaile de mazare spre a pleca cu ele la Bucuresti, la Obor. Eu insa aveam alte ganduri in cap si nu pentru cules. Rugat insa mai mult pentru ajutor am mers impreuna la lotul nostru cu mazare si mai mult in sila si cu gandul la alt plan al meu facut mai innainte am inceput alaturi de ea culessul pastailor de mazare nu cu atata repezeala cum cerea mama sa fac. Vazandu-ma ca ajutorul asta este facut in sila s-a suparat s-a suparat asa de tare pe mine trimitandu-ma acasa la ale mele insotit de blestemul, "Sa te arda focul, daca nu vrei sa ma ajutzi!

            Am plecat in graba si bucuros c-am scapat de culesuyl mazarei si la curte boereasca unde tata lucra in atelir cu repararea tractorul si a batozei de treerat. In planul meu de copil curios aaveam de gand sa fac o incercare proprie de vulcanizare a unor bucati de cauciuc . Mintea i-mi era si atunci destul de sfaraetoare in multe locuri spre tehnica. Eram destul de descurcaret in a-mi face jucarii singur de toate felurile, mai ales ca esuasem in intentia tatalui meu de a urma calea de negustor la un prieten al lui din Bucuresti care m-a tinut trei zile de proba trimitandu-ma acasa cu mentiunea catre tatal meu ca nu sant bun de negustor, cu toate ca doua veri la rand facusem practica la alt negustor din Orasul Calafat de unde venisem noi.

            Si cum am spus mai innainte, aveam in gand sa fac vulcanizare a doua peticele de cauciuc dupa propiul meu concept. Spentru treaba asta am facut dintr-o bucata de tabla o cutioara mica apoi dela carburatorul tractorului am pus in ea niste benzina fara sa stie tata care era ocupat in atelier cu ale lui treburi. Am aprins benzina  din cutioara si ma pregateam sa incalzesc pana la topire cele doua bucatele de cauciuc savad daca asa le pot lipi una de alta. Tata insa, nestiind pe unde sant, avand si el nevoe de mine, a iesit din atelier si cand m-a vazut cu focul linga tractor si mai ales ca erau si pae pe jos sa rastit la mine sa las joaca si sa vin la el. Eu speriat de strigatul tatei am dat cu picioreul drept in cutia cu benzina aprinsa ca sa sting focul, care in loc sa se stinga, benzina aprinsa sa varsat pe amandoua picioarele. O valvatae de foc ma prins pe picioare in sus, tata sa speriat si a fugit sa ia ceva sa ma stinga. Intamplarea a facut ca paznicul de noapte, un tzigat istetz, aluat depe el suba cu care era imbracat noaptea si a aruncat-o pe mine stingand focul ce deja ma prabusise la pamant. Vestea asta aju8ns si la mama la lotul cumazare. A venit si in disperare au socotit sa ma duca la spital in Bucuresti. Atunci si-a adus aminte de sarbatoare zilei si de blestemul adresat mie cand am plecat de-la culesul mazarei. Cu bunavointa boerului am fost dus si internat la spitalul de copii Grigore Alexandrescu, unde in trei zile eram deja plecat pe alta lume si dupa trezire viata mea a luat un alt curs care si astazi are urmari, chiar acum cand scriu randurile acestea. Tratamentul a fost gresit aplicat la gravitatea cazului meu lucru care a facut sa traesc multi ani prin spitale de toate rangurile, inclusiv si spitalul Doctor Elias. Si asa in cap mi s-a fixat cuvantul de a nu te juca cu blestemele. Nu crezi in ele, le socotesti vorbe goale nu folosi blestemul pentru din spusele multora care au avut de suferit cand au fost blestemati a ramas si vorba ca blestemul nu cade pe pietre ci pe oameni. Si asta i-mi aduce de multa vreme in cap, la un blestem facut de altcineva, tot intr-un moment de restriste.

         Cam asta este povestea mea si sfatul meu legat de blestm. Credeti sau nu povestea asta este la intelegerea si acceptiunea dumneavoastra. Este doar o poveste proprie ca mica parte din viata mea, dar care a avut ca urmare multe alte pagini de povestit, daca cineva din timpul e-l are va sta cu ochi un pic si pe randurile povestilor mele.

 

Vizualizări: 218

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Rusu Liviu pe Septembrie 22, 2012 la 11:06pm

 foarte bună povestea, atît de bună încît nu pot să dau ,,îmi place´´. 

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 24, 2012 la 2:37pm

      Va multumesc mult pentru raspuns  si socotind ca cele scrise de mine aici sant de-ajuns voi pune punctla palavrele mele. Si sa fac bine sa le traesc singur.

Comentariu publicat de caterina scarlet pe August 24, 2012 la 7:24am

domnule Petrișor, cred că ați făcut o referire la adresa mea în legătură cu profesia de medic. dacă dumneavoastră aveți povestea dumneavoastră cu necazuri și bucurii și noi avem poveștile noastre. părerea dv în legătură cu profesia e supradimensionată. o mare poetă franceză sec XVII era frânghiereasă, Marguerite de Valois era regină, un scriitor rus foarte la modă era șofer de camion și exemple sunt cu sutele, cu miile. mie cineva mi-a reproșat că știu multe pentru că am furat de la medicină. e o prostie.am creat cu ce-am stors din mintea mea. nu contează ce profesezi dacă ai minte de scriitor. asta e înainte de toate după aia vin celelalte. și pentru că ne-ați povestit despre soția alături de care ați trăit 52 de ani și care v-a fost toiag și far călăuzitor să știți că și la mine un tovarăș de viață cu suflet și minte luminată au contribuit pentru a vira către literatură. m-a lăsat să-mi întind aripile atât cât am avut nevoie pentru zbor dar mi-a și asigurat coridor de zbor. și dacă am vrut să zbor sa- făcut cu mine zburătoare, și dacă am vrut să fiu pisică s-a făcut pisică și dacă am vrut să fiu peștișor a fost și el peștișor și amândoi am rămas oameni,asta nu ne-a adus faimă ci mai mult izolare ca să ne putem trăi poveștile noastre nu ne-am intersectat prea mult cu participanții la trafic intens. evadările ne-au adus și libertate și singurătate. dar în doi, singurătatea dispare.

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 24, 2012 la 12:20am

        Nu gasesc cuvantul sau cuvintele potrivite spre a va multumi la nu putinele randuri ca raspuns la povestea mea cu blestemul si la spitalizarea mea pe unde am fost nu numai ca bolnav ci si in acelas timp,cu timpul sederii mele de doua ori in acel spital am devenit partas la activitatea medicala si chirugicala a sectiei de chirurgie ajungand, fara nici-o scolarizare in domeniul asta, sa ajut chiar la operatii dificile de facut, fiind si doua saptamani supleant al principalului responsabil cu sectia de pregatire a instrumentariului chirurgical necesar pentru orice interventie chirugicala cu exceptia operatiilor cerebrale. Lucrul acesta era compensator platii staionariii mele in spital precum si a operatiilor ce urmau sa-mi fie facute. Povestea este lunga si de povestit insa nu aici fiind prea privata ca poveste. Am fost un fel de cobai chirurgical la un inceput de transplatare a pielii pe suprafete mari. Nu s-a reusit necunoscandu-se inca ca altfel trebue facut astfel de operatii. Dupa cativa ani insa,la un alt spital am avut parte de un chirurg recomandat de sotia mea,operatie reusita in urma careia stau astazi pe amndoua picioarele, spun asta pentruca fiind internat la spitalul Ellias urma sa ma hotarasc la amputarea ambelor picioare,dela genunchi in jos. Noroc cu seful meu care mi-a spus sa nu fac aceasta prostie si sa mai astept.Cautandu-l mai tarziu pe medicul ce-mi facuse transplantul reusit nu l-am mai gasit el deja plecase in U.S.A.!

       Revenind la "blestem" ca subiect de discutie, mai mult personala pentru mine,am facut un fel de palpare informativ-conoscibila a fenomenului de legatura mentala bionica intre fiinte umane si poate existenta si intre alte creaturi. Fenomenul asta comunicativ nu este o vorba-n vant ci se pare ca este in atentia unor oameni de stiinta cu intentia folosiri lui si cu alte destinatii. Ma-m incalzit cu discutia aici, motivul simplu fiind ca tensiunea pulseaza cam tare eu deja in tratament zilnic cu medicamente pentru mentinerea tensiunii mele sub 170, sub 140 cu se spune aici. Si in Bucuresti cand am fost anulacesta am chemat noaptea ambulanta pentru treaba asta. Mi-a placut rapidittea interventiei si pe lor facuta electrocardiograma cu legatura radio la medicul cardiolg spre a raspunde starii mele. Am ramas pe loc. Mi-a placut asistenta rapida si competenta! Eu venind de-aici din Suedia si aici luat de multe ori de Salvare. Din comentariul dumneavoastra reese ca profesie medicina. Si la profesia comentatorilor si participantilor in aceasta virtuala revista eram curios sa stiu daca profesia si sursa, sau mijloc de asigurare a vietii este literatura, sau este paralela bazei principale profesionale pentru cele traiului zilnic.Lipsa mea in matrie de invatamant cred ca ma va face sa ma potolesc cu prea multe comentarii ce au mai mult legatura cu povesti personale si mai putin cu creatiile proprii acestei daruiri scriitoricest. Cu respect si multumiri pentru rabdarea de a ma citi si raspunde la subiect! Ionel Petrisor, persoana in carne si oase in curand peste 85 de ani!     

Comentariu publicat de caterina scarlet pe August 23, 2012 la 6:09pm

de la un capăt la  celălalt din această discuție extinsă de la o pagină autobiografică la diverse păreri personale și interpretări explicative nu reiese nimic altceva decât că blestemele se împlinesc. din păcate la supărare femeile dau drumul la gură prea ușor. la evrei cică există o zi anume când poți blestema cu succes pe cineva.pe timpuri la Brăila, bunica mea era proprietara unei frumoase case din centru, spre faleză.vecinii erau și de o parte și de alta și în spate, cu intrare pe o stradă paralelă ce se poziționa în spatele bulevardului Carol.din curtea unuia se auzea mai ales când erau certuri  cale de multe case. uite  o mamă cu copii răi sau doar ea cu nervii întinși își tot certa odraslele cu năduf. într-o zi vine o evreică la ea și-i strecoară,uite azi e bine să blestemi ca să  scapi de relele copiilor.  celeilalte nu i-a plăcut sfatul și a răspuns:da ce să să-i blestem pe ai mei îi blestem pe ai tăi că pe ai mei îi iubesc!

povestea continuă dar nu mai are rost s-o spun. blestemul a avut putere.sunt anumite vorbe sau asocieri de cuvinte care au o energie negativă sau pozitivă aparte. nu e și vorba românească:ai grijă ce îți dorești că se îndeplinește.

cât privește statul prin spitale al domnului Petrișor nu știu ce să spun. nu am fost pacient decât pentru o  singură problemă dar pe termen mai lung și încă nu mi-am terminat cura. e o experiență care într-adevăr îți poate schimba existența.dar în calitate de medic am văzut câteva cazuri aparte. la spitalul unde lucram a fost adus un deținut care înghițise o coadă de lingură ca să   iasă din penitenciarul unde își trăia pedeapsa.omul avea o figură sinistră, fioroasă aș spune și nu avea nici o sclipire umană în ochi.întuneric în privire, în minte în suflet. asta răzbătea din înfățișarea lui.i-am ,,pozat,, coada de lingură a mers la operație.a făcut peritonită și a tras să moară de câteva ori, iar l-au deschis, îl drenau, au bă gat în el antibiotice că-i ieșeau și pe ochi așa de plin era.mirosea a medicamente din toată ființa lui. a trecut ce-a trecut și într-o bună zi coboară de la reanimare(să fi trecut un an?) un cărucior cu un bărbat puțin palid dar foarte drăguț și politicos care mă salută, îmi zâmbește și căpruia îi zâmbesc și eu amical.pleacă și mai târziu vine asistenta cu filmul să-l interpretez.

-da cine-i ăsta,?nu-l cunosc și ce frumos mi s-a adresat și mi-a mulțumit la plecare.

-ba îl știți foarte bine, e ăla care a înghițit acum un an o coadă de lingură la Jilava.

eu cred că bruta aia s-a făcut iar om cât a stat la noi pentru că a fost tratat omenește.

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 16, 2012 la 1:05am

       Iara o vorba lunga tot pe boala asta a mea cu parapsihologia sau ceva asemanator supranaturalului.

      Ma feresc sa doresc cuiva un rau sa-u daca il doresc o fac ca este raspuns la raul facut mie: Il avertizez insa daca are in gand ceva ce-mi poate face mie rau. Nu stiu cum sa spun dar raspunsul meu poate fi foarte dur, inconstien de felul cum se va petrece dar se va face si fara raspuns potrivit nu ramane. Forma de raspuns nu are treaba cu mine cum va fi! Si altele in momente de daruire cuiva ce este apropiat mie intr-un fel, oarecare, respectivul primeste lucrul dorit. Lucrul asta vad ca mers pana si la kilometrii de partare sau mai aproape! Sant intamplari care nu ca ma inerveaza dar ma fac sa-mi pun tot soiul de intrebari si la raspunsuri care sa nu ma angajeze intr-o stare psihica intrebatoare. Mi-se intampla lucruri de doua ori la fel. Nu stau cu gandul la orice intamplare sau sa nu fac ceva ca sa-r putea intampla iara! Despre aura mi sa spus si de catre preot si de catre sora medicala districtului ca a sesizat in jurul capului meu un fel de aureola. Cand mi sa spus asta eu ma gaseam intr-o stare de multumire asupra unor ganduri bucuroase la ceva ce mi se intamplase mie satisfacut de ceva in care si ei erau amestecati.

Nu stiu ce sa mai zic si sa cred. Varsta e de 85 curand. Copil fiind, clasa doua primara mama ma dus pana si la sfantul Petrache ela Mglavit de m uns cu apa din salcie ca sa-mi treaca durerile la picioare si am mai luat si acasa in sticla. Si multe alte intimplari mai serioase. Daca le iau in sir pe toate sa le scriu cititorul va avea alta parere despre cel ce s-a apucat sa le scrie. Pentru mine sant insa intamplari ce cer o explicatie cit mai aproape de adevarul care sta in spatele acestor intamplari. Acestea sant intamplari sau ceva inafara cunostintelor actuale legate de aceste intamplari, sau fenomene. Cu telefonul mobil vorbesc cu toti ai mei cand ceva de vorbit cu ei. Cu ce mijlocam eu contact cu cineva care mi-a facut un mare rau si se alege cu o pedeapsa oarecare din partea mea? Si acum am remuscari asupra unor lucruri ce nu trebuiau privite ca obisnuit al zilei ci un pic spre un viitor orizont. Ma consolez cu raspunsul ca altfel nu se putea face. Si totusi se putea face si altfel! Multa vorba din partea mea spre a fi ajutat a intelege un simplu lucru!! Cine santem noi! De citit lucrari de specialitate nu mai citesc de mult. Frunzaresc doar ceva fugitiv daca ma intereseaza. S ma socotesc autodidact fereasca sfantul ! O astfel de clasare cere studierea multor carti legate de materia abordata, tim si pe deasupra princepere,sa zic analitica a materialului luat in discutie. M-a sunat acum ceasul ca este ora 0, si este timpul de a lasa altadata sporovaiala asta despre misticismul ce se invarte in jurul meu! De-ajuns cineva sa ma intarate la vorba si am si luat-o la vale cu scrisul! Va multumesc mult de tot si cu respect, au fiind prea marunt pentru atentia si timpul risipit cu mine. I.P.

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 15, 2012 la 9:59pm

      Am multe gresei in scrierea omentariilor mele pentruca le scriu direct si le dau drumul direct fara recitire spre a fi corectate. Am sa fac altfel, daca foi fi accesat la comentarii.

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 15, 2012 la 9:56pm

       Nu stiu cum sa multumesc prezentei dumneavoastra insailarile mele, aparent peste normalul spatiului pus la dispozitie aici dar incercarile mele intr-o discutie mai competenta sa zic le-am facut si  cu actuala revita romaneasca Stiinta si Tehnica pe care eu o citeam cand avea numele Ziarul Stintelor si al calatoriilor. Acolo  trimesesem eu doua povestiri aparte. Poate ca am sa le reiau si aici numai de dragul amintiri lor.

      Revenind la mine suspicios in niste simptome proprii, dublate de confirmarea lor sub diferite forme merg pe mai departe spre ideea existentei unei forme sau unor forme prezente nu de acum ci de multa vreme dandu-i insa o alura mistica sau religioasa. Merg pe mai departe cu inca o idee legata de ceva ce am ca mostenire din partea mamei a carei origine cum am mai spus ar fi greaca. Era foarte credincioasa dar cu toate astea avea un mare renume in aghici in cafea si a da cu bobii celor ce doreau sa stie ceva in plus despre ei si oarecum despre viitorul anumitor situatii. De multe ori priveam si eu in zatul cafelei din cestile in care ghicea sa vad ceva despre ea povestea celor veniti la ghicit. N-am vazut nimic desosebit. Doar nistea urme de zat de cafea cum sau scurs pe peretii cestilor intoarse cu fundul in sus spre se aseza orecum zatul spre creea mai stiu ce comunicari mistice. La datul cu bobii lucrul sta alfel. Lua noua boabe de porumb de floricele,le tine in causul palmei, le spunea nu stiu ce vorbe si facand si alte miscari iatunci cand le arunca usor pe masa si incepea sa talmaceasca si cu mana plimbata deasupra boabelor, boabele se miscau intr-un anumit fel insotite apoi de povestea ce-i curgea din gura spre ascultatorul venit sa-i dea in bobi! Si lucrul asta imi este fixat in cap. Am incercat si eu treaba asta insa nu mi-a reusit. Si alte lucruri am incercat dar nu mi-au reusit. Singurul lucru care mi-a reusit si il am este aceasta orientare cu ajutorul fruntii pe care voi incerca sa-i fac propunere celui dle Universitatea din Lund sa facem o incercare care nu costa nimic. Am sa iau iara legatura catedra respectiva sa vad daca respectivul continua in studiul lui despre telepatie si cu alte fenomene "paranormale". Ceva ciudat cu aceste "fenomene" este ca nu toate pot fi dirijate si nu numai ca nu toate dar chiar nu pot fi  dirijate in profitul celui ce este dotat cu astfel de calitati. Spunand asta ma amestec cu discutia la un lucru foarte sensibil pentru multa lume. IIsus, precum scrierile religiei spun, a facut multe minuni nu in avantajul sau profitul lui ci pentru spre binele altor oameni ce aveau ajutor in diferite situatii sau stari. Unui cred altii nu in minunile pomenite pe care El le-a facut. Asupra lui nu aputut face nici-o minune. A rabdat totul,  stiind nu numai sa rabde tot prin ce-a trecut nu incercand sa faca minuni pentru El, spre folosul Lui.A cunoscut aceasta forta si originea ei. Sint si aici intrebari si cautari sensibile intr-un fel dar cu putina ghiata la cap spre a potoli fierbintealea se pot vede si altfel fapte si fenomene. Eu unul sant patit de mai multe lucruri nu numai cu ce spun eu ca am in frunte ci si cu altele de exemle cu ce ieri mi-sa intimplat. Ma potolesc insa spre a nu ma infierbanta prea tare. Sant prudent in relatiile mele omenesti su nu materiale spre a nu-i lua povara in plus gandurilor mele.

       Pe scurt, stimate domn ata de amabil la discutarea prostiei mele, exista ceva, nu de acum, o forta inca nu necunoscuta ci socotita fantezista datorita la apelul prea material ca baza al obiectelor luate in studiu sub orice domeniu stintific al actualului mod de privire al multor fenomene ce ne inconjoara: Sant un pacatos de muritor care nu se uita numai la ce baga in gura si la o microscopica insecta in al carui cap se gaseste sub forma atomica un bagaj inromatic de mari dimensiuni spre a face fata dela nasterea ei si in maturitatea ei in lupta pentru existenta ei ca fiinta! Si cum repetat de atatea ori, "Lumea sta pe cu totul alte picioare de cum pare a sat potrivit conceptiilor actuale despre exista LUMII ! Asta este Ion cu mintea lui de gura sparta si cu vorbe de doi bani se poate spune spre aintra in vorba cu el mai mult. Ion stie unde va pleca si ce se va intampla cu "el" dupa plecarea leui. A fost langa nu stiu cati plecat si pe unul tinandu-l in brate pe altii trezit din somn ca sant pe drum de plecare iar pe altii lasandu-i in pace cu pacatele facute. Si pe langa asta si la venirea unora pe lume stiind cum vor fi si inca ceva in plus dar las de-o parte alte amarate ganduri ce-i stau in cap. Inchei scriere fiind prea lunga si goala desigur de continutul ce ar trebui sa-l aiba potrivit titlului acestei virtuale publicati. Cu respect mult pentru atentie, I.P. 

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 13, 2012 la 1:49am

       Inca doua randuri catre cele scrise mai jos vreau sa spun ca nu mai trec cu vederea spura scrisului pentru a face corecturile necesare ci din graba raspunsului raman asa cum din graba au juns prin degete la tastura asta de scris! Iertatima!

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 13, 2012 la 1:45am

       Bucuros de raspuns si raspund si eu cu privire la al saselea simt. Nu apartine unui substrat parapsihologicci unui fenomen fizic suplimentat in corpul  meu, in mijlocul fruntii, intre ochi! CXand am venit pe lume, moasa satului care o ajuta pe mama la nastere cum ma vazut a spus mamei, " Coana Stana copilul matale are capul mare, lunguet! Sa-l legam c-o basma sa fie mai rotund! Asa au facut si astazi eu am capul cu dungi cauzate de basmaua cu care m-au legat. Asta ar putea duce si la alt raspuns ca bine a facut moasa aia ca prea multa prostie am incap scriind aici astfel de tampenii !! Sa fie tampenii? Cu toate lipsurile in pune in scris ce gandesc ca forma literara, motivatia scrierii este spre prilejiu o discutie din care sa capat limpezirea zudecatii mele asupra lumii in care am aparut ca fiinta umana si altele prin care am trecut prin viata! Paranormal ? Depinde de manifestarea actului, a cauzei lui, seriozitatii si competentei celui ce pune in discutie si studiaza fenomenul asta. Este un fenomen de studiu si in studiu la nivel mai apropiat de alte folosinte! Un principiu de calauza in viata mea a fost si este a nu ma juca cu vorbele si nu numai cu vorbele ci si cu gandurile mele! Sant crestin-ortodox ca religie, da, dar-dar, ma judec si judec in felul meu, nu intamplator totul ce se invarte in jurul meu. Si astazi am am avut un exemplu ce-mi intareste ca nu gresesc in felul meu de a gandi! Am promis aici ca-l voi povesti in seara asta si o voi face! Ce incerc eu sa-mi lamuresc nu este cautarea spre minuni sau mai stiu ce exchibitii de circ! Depinde de unghiul prin care se discuta ce incerc eu sa-mi capat parteneri de discutie si nu de dragul de a ma face eu un "X" peste pragul cunoasterii a multor lucruri ce se exista perceptil sub diverse forme de catre locuitorii acestei planete si dupa martienele conceptii si prin alte parti ale "Universului". De curand si in prezent o masina super americana scarpina pamantul pe Marte spre a gasi urme de viata ca si cum viata este att de proasta sa lase urme pe unde a trecut! Fantezia este buna la filme si in filme dar nu cand un pic de stat la rece cu mintea poata sa capete raspuns si in altfel! Revenit la ceva delicat, cu toate ca sant crestin asi merge mai departe cu discutia dar ma opresc aici. Cred ca pana la urma am sa ajung la decanul universitatii de la Lund spre a face o experienta cu mine in fenomenul de orientare pe care eu presupun ca-l am, su fiind insa convins ca-l am! Spun asta pentru ca nu sant singurul care-l am ci si alte animale. Am zis animae convins ca si eu fac parte din aceasta familie cu toata pretentia mea de fiinta aleasa in mana Creatorului! Nu ma joc cu vorba nici la ultima fraza! Lui ma rog zilnic si-i multumesc pentru multe ajutoare primite dela EL! In gandirea mea ma detasez cu gandirea un pic mai departe de palparea fenomelor cu ajutorul mijloacelor actuale de diferite forme. Ma bucur pentru raspunsul dumneavoastra. Lipsa pe care o nu-mi da posibilitatea sa fiu partasi mai destoinic in a-mi explica gandurile mele. Mostenesc altceva pe care incerc sa mi-l explic cat mai am timp. Va multumesc mult,mult de tot!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor