(note)

o zi bună vă doresc! să aveți o zi plăcută! uite eu îmi doresc să mi se răspundă la bună ziua cu bună ziua și apoi mai vedem. oricum dacă mi se răspunde invariabil să aveți o zi bună cu siguranță acea zi este compromisă. portarul – cu o aplecare discretă -femeia de serviciu - are și ea personalitatea ei nu? șeful –colțos și încrîncenat- umflata de la resurse umane fals afectată cînd îți dă hîrtia cu disponibilizarea prietenii vecinii, toți au un audio gadget implantat în limbă, o zi cît mai plăcută vă doresc. chiar și părintele Haralambie de la biserica “Sf. Voievozi” mi-a urat duminica trecută - mergi în calea ta și să ai o zi bună fără de păcate fiule. unii pun atîta osîrdie în salut –bună ziua. să aveți o zi bună! – că te apucă smerenia pe loc și uiți că voiai să le spui de la obraz, băi redundanților!

mai aveam o speranță în Vică dar și el m-a dezamăgit. i-am făcut cinste cu o bere și i-au lucit ochii de bucurie. ar fi putut să aprindă cu privirea toate lampadarele din barul colonelului. have a nice day nea. ia uite la Vică. ¡que pase un buen día! da’ ce nea ai fost și dv. la căpșuni? am fost Vică.

iubesc vînzătoarele. a, nu! și ele salută la fel. dar îți mai îndulcesc viața cu un giumbușluc lexical cum ar zice prietenul Marcel. deși nu mai am voie la dulciuri. așa cum îi spuneam unei femei, singurul dulce care îmi mai este permis e adăstarea trecerii tale. bună ziua doamnă. da, ce dorește domnul? două pîini. două pîinici, avem punguță? am. auzi Mioară, fată nu ai văzut tu factura de la sălămiorul de ieri? altceva domnul… zece ouă. da’ ați azi dimineață  deja nu mai aveți ouțe? da’ ce doamnă se vede? cred că mă trec repede ca o ciclamă care nu stă la răcoare. iau totul prea personal. atît? pac pac zîm zîm, bonulețul dv. o zi bună vă doresc și nu uitați iaurțelul.

merg să-mi plătesc factura tv&internet. am constatat că nimeni nu spune facturică. e normal. la sumele pe care le găsești în coloana datorii facturile nu au cum să fie facturici. coadă. casiera - o fată crudă ca dinții de lapte și tunsă perie - numără vreo 2 kilograme de monede de 5 bani. domnișoară zic, numărați tot? Sinead O'connor nici nu clipește. în schimb clipește o doamnă cam la șaizeci de ani. clipește atît de violent încît o monedă sare pe muchie și se învîrtește mai ceva decît o ciuleandră. lăsați domnule fata în pace că lucrează cu bani. știe doamna ce știe. parcă o văd pe la patruzeci de ani într-un halat albastru, gestionară într-un depozit numărînd șaibe și piulițe metric 12. și o mai văd  prima în fața unui microfon  la un sondaj de opinie pe stradă – nu merge nimic domnule în țara asta! iată-mă face to face cu Sinead. șaptezecișiunu de lei zice. nu aveți mărunt un leu? nu. insistă. găsesc o revoltă așa cam de cinzeci de bani prin buzunare. păi nu așa domnule nu am cum să mă leg matematica e o știință exactă nu cum credeți dv. iar mă rușinez. zău prea le iau personal.

în fond la dracu nu? cu sumă de la k egal cu unu la n din a kapa Sinead O'connor și cu toate. am i a human/it's very good/maybe i am/it's very nice/the feelings in me/and the fire/keeps me warm.

Vizualizări: 58

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor