Calea de iesire din suferinta, intoarcerea la realitate. Ego vs iubire

Am pus acest titlu pentru ca exista multe articole cu titlul sau tema : Ce alegeti: frica sau iubirea. Frica nu exista decat in realitatea virtuala a mintii. Iubirea este reala. Frica se poate dizolva. De orice ti-ar fi frica, daca privesti frica, o observi, vezi cum se topeste. Pentru ca nu are substanta. Nu este reala. O iluzie care a devenit extrem de persistenta.

"Intotdeauna fa ceea ce ti-e frica sa faci." Ralph Waldo Emerson Asta inseamna sa actionezi si e singura cale de a iesi din frica.

Ego vs Love inseamna Ireal vs Real. Ati putea sa alegeti? Nu cred! Cine ar alege? Mintea...ce stie mintea? Ce a fost programata. Cine a programat-o? Lipsa ta de prezenta, singurul tau pacat. Esti singurul responsabil pentru ca ai ajuns sa crezi ca ai putea alege. Ai ajuns sa te crezi MINTEA.

Oamenii mint si se mint pentru ca adevarul sufoca ego-ul. Adevarul te elibereaza de toate fricile si temerile prin care ai fost manipulat, in urma dresajului programarii conceptuale.

Frica, fie că este recunoscută sau nu, este cauzaprincipală a necinstei și minciunii – frica de lipsă, limitare, respingere,eșec, pedeapsă, etc. poate fi eliminată numai prin Adevăr.

 

Love is happy when it's able to give something. The ego is happy when it's able to take something. Osho

Ego-ul nu poate fi fericit niciodata pentru ca vrea mereu mai mult si pentru ca nu este real. Nu poate fi multumit. Acest personaj ireal creaza probleme si chiar solutii la fel de ireale.

Cum ar putea sa fie altfel daca totul se rezolva prin intelegere. In dualitate, percepi totul la nivel inconstient, pe pilot automat. Mintea lucreaza fara stapan.

Discernamantul este elementul cheie. Cine are, sa-i traiasca...

"If you want to know God, you've got to get your brain out of the way first. It's just one big stupid filter...." Ken Wilber

Daca vrei sa il cunosti pe Dumnezeu, trebuie sa dai mintea din cale mai intai. Total gresit! A ocoli ceva ce este acolo inseamna negare. Ori experientele tale de viata iti arata clar ca acolo e ceva si ca mintea asta foloseste la ceva. Sa dai mintea la o parte este iresponsabil. Prin minte te-ai ingropat si tot prin minte iesi la realitate. Fricile nu sunt in suflet ci in minte. Transcenderea inseamna eliberare de suferinta. Aceasta dinamica nu este pentru cei "slabi de inger".(ISIS)

"Ieşiţi în întâmpinarea realităţii…
Şi a te întâlni cu realitatea înseamnă a te întâlni cu Dumnezeu. Dumnezeu nu este ceva ascuns undeva în cer; este realitatea din jurul vostru. Dumnezeu nu este ascuns; voi sunteţi ascunşi în ireal (realitatea virtuala a mintii, umbra,ego). Dumnezeu este prezenţa cea mai apropiată, dar voi sunteţi ascunşi într-o capsulă a propriei voastre lumi ireale şi continuaţi să o apăraţi. Şi în centrul ei este ego-ul.
Şi, dacă nu puteţi lăsa la o parte structura voastră egoistă MINTEA , atunci nu veţi fi în stare să vedeţi realitatea, deoarece, indiferent ce veţi vedea, va fi distorsionat de ego-ul vostru.
Acesta încearcă să manipuleze totul în favoarea lui. De fapt, nimic nu este pentru el, căci realitatea nu poate ajuta ceva ce este fals. Reţineţi acest lucru.
Realitatea nu poate să sprijine ceva ce nu există, iar ego-ul vostru este lucrul cel mai imposibil, cel mai fals.
Nimic din ceea ce este real nu poate fi dizolvat. Cum ar putea să fie? Dacă ceva este real, acel ceva nu poate fi distrus; va rămâne. Şi va rămâne indiferent ce aţi face.
Numai lucrurile care nu sunt reale pot fi dizolvate.
Ele pot să dispară, se pot evapora, pot deveni neant.
Ego-ul vostru se poate dizolva deoarece nu este real.
Este numai un gând, o noţiune; nu are substanţă.
In al doilea rând: nu puteţi căra acest ego douăzeci şi patru de ore. Este atât de ireal, încât trebuie să-l alimentaţi în fiecare zi, să-l hrăniţi. În timp ce dormiţi, ego-ul nu este acolo. De aceea vă simţiţi atât de proaspeţi dimineaţa, pentru că aţi fost în contact deplin cu realitatea. Acest lucru v-a revitalizat, v-a reîntinerit."
 (comentariului lui Osho la textul VB [ Vijnana Bhairava Tantra ( Vigyan Bhairav Tantra)])

Vizualizări: 196

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor