* lui Andrei Dósa

1. (vineri)
ieri noapte am ajuns acasă
m-am trezit la 8 – nimeni
și-am muncit în grădină toată ziua

spre seară am vorbit cu ea despre noua locuință
am citit puțin și-am adormit devreme
cu motanii mei gay hârjonindu-se pe lângă pat

2. (sâmbătă)
azi dimineață n-am băut cafea nu știu de ce
și-am desenat sisteme am făcut calcule
dar nu eram deștept așa c-am deschis o carte

ea era plecată în vamă
e ziua lu andreea nu știu care
s-a dus cu cortul cu toți prietenii
sunt obositori și ascultă muzica pe care eu nu o știu
muzică la fel de obositoare
ca tripurile lor ieftine sau închipuite

am preferat să stau acasă
să-i spun că manuscrisul trebuie să fie gata luni
dar weekendul ăsta nu mișc un rând
stau și eu cu pula la soare după mult timp
știi să stai pur și simplu degeaba
să te uiți la bateria sub formă de omuleț care se încarcă

săraca mama a văzut că nu fac nimic
și mi-a zis să merg la cumpărături
și-am fost la cumpărături

tata băiat finuț mi-a dat 10 lei pentru bătrâna doamnă
la spălatorie – 17 lei
am mai pus eu ceva mi-am luat un cola și m-am uitat la puștiul care făcea treaba

și mi-am amintit că atunci când tata mi-a întins o bancnotă
m-am gândit că aș putea să-mi iau gumă cu surprize
sau mai târziu să joc barbut în scară din nou

VN:R_U [1.8.6_1065]

Vizualizări: 15

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Bogdan Coșa pe Iulie 31, 2010 la 11:52am
1. Imi pare rau sa va dezamagesc, doamna Cassian, sunt masterand (adica ma specializez, cum spuneti dvs.) in teoria literaturii, nu in invective.

2. Predicati aici o intoarcere la Dumnezeu, la bine, la tot ce inseamna valoare spirituala (crestina), dar comentariile dvs, doamna Cassian, sunt pline de rautate si frustrare. De-aia se duce de râpă credinta oamenilor, din cauza unor guriști falși.

3. domnule Urzica, nu stiu daca esente, dar ceva sigur veti gasi, si nu sunt manele, cititi cu incredere. va salut!
Comentariu publicat de Miriam Casian , Maria M.Casian pe Iulie 31, 2010 la 8:32am
Poetesă... Cuvântul acesta sună frumos, având aceeaşi sonoritate cu,,prinţesă,, . Totuşi, franţuzismul a fost întrebuinţat pentru a arăta faptul că este vorba despre o poetă ale cărei creaţii sunt slabe. Până la revigorarea acestui cuvânt şi revenirea lui în arealul limbii cu o semantică pozitivă, ar trebui să alătur şi eu în comentarii masculinele poetas, poetastru, etc.
Intenţia mea a fost alta când am spus că nu existaţi pentru mine ca poet:faptul că mi-ar fi plăcut să intru pe blog, să vă citesc creaţiile. Aşadar , dacă nu vă citesc, nu existaţi pentru mine. Dar ca şi aceste teribilisme postate pe o pagină publică, fără a calcula răul pe care ele îl propagă cu nonşalanţă şi iresponsabilitate, reacţia a fost imediată, fără o judecată profundă. Departe de mine gândul de a face clasamente. Nu pot totuşi să văd cum se destramă la noi românii singurul compartiment în care răul nu pătrunsese. Zărisem lumină în textele dv.şi îmi părea rău atunci când, manu propria, distrugeaţi totul. Aşa se întâmplă şi cu Domnii Stoian, Ruse, Breştin etc, oameni talentaţi care doresc să se adreseze numai unei categorii, pături sociale...Dacă vă plac comentariile anoste, nesincere, telegrafice, mulţumiţi-vă cu suficienţa lor. Un asemenea comentariu nu vă aduce decât o falsă aură. Dacă veţi dori un comentariu, după scuzele de rigoare, şi o cerere personală, îl voi face. Până atunci eu nu mai sunt o ameninţare pentru grupul dv. Nu aş dori să mă trezesc cu invective şi mai grosolane. Doar în acestea vă specializaţi, nu-i aşa? Cu sincere regrete...
Comentariu publicat de Urzica Gheorghe pe Iulie 31, 2010 la 7:05am
O să revin în pagina d-vs să mai citesc şi sunt sigur că voi descoperi acele esenţe ale poeziei şi prozei. Cu prietenie.
Comentariu publicat de Bogdan Coșa pe Iulie 31, 2010 la 1:45am
1. doamna Cassian, imi cer scuze, dar nu stiam ca sunteti poetesa (cu numele acesta o stiu doar pe Nina Cassian). in cazul acesta nu stiu ce sa zic, dar atitudinea dumneavoastra pare putin obtuza. recunosc, am spus in primul comentariu, e un text de vara, stiti? ca iaurturile acelea fara grasimi. cand vine un om obisnuit si spune ce-ati spus dvs. in primul comentariu, da, sunt de acord, nu astept nimic, dar cand vine o poetesa si imi reproseaza asa ceva, hm... stau putin deoparte si imi pun niste intrebari.

2. sebastian breștin e un cititor deschis, nu cred sa-mi mai fi comentat vreun text pana acum, deci cred ca dvs. ati intins coarda cand l-ati numit garda mea de corp. as cataloga-o drept frustrarea grosolanului.

3. dle urzica, puteti citi si alte texte, nu mai judecati dupa doua versuri. inteleg ca va deranjeaza manelele, ca ne-au invadat pe toate canalele, la metrou, la alimentara, in tren, dar sa nu aruncam cu noroi din cauza unor iritari cotidiene.

4. doamna ionescu, multumesc. gasiti pe pagina mea si ceva proza, asta in cazul in care sunteti interesata, nu-i musai, nu-mi fac publicitate. va salut.
Comentariu publicat de Nicoleta Ionescu pe Iulie 30, 2010 la 7:35pm
Bogdan, e o poezie bună, are ceva, ceea ce scrii tu, autentic, o naturaleţe şi un gen de inocenţă nepierdută şi nerespinsă. Mă gândesc că şi in proză ar suna bine stilul ăsta - ceva gen "De veghe în lanul de secară" autohton... Ai o tonalitate oarecum apropiată.
Comentariu publicat de Urzica Gheorghe pe Iulie 30, 2010 la 4:31pm
Când citesc câte un poem care are în el toate esenţele frumuseţii stilului, de autori membri acestui blog, îmi zic: Păzeşte Doamne Poezia de manelizare! Fiindcă maneaua este expresia sărăciei acestor esenţe inefabile, este storsura taninului emenagog, ori pugativ, scos din lemnul mort al cuvintelor. Nu aşa.
Comentariu publicat de Miriam Casian , Maria M.Casian pe Iulie 30, 2010 la 3:51pm
Dacă sunt sau nu, mai vedem noi. Am voie să iau atitudine, chiar mi s-a cerut acest lucru. Aşa că aştept scuzele de rigoare.
Comentariu publicat de Miriam Casian , Maria M.Casian pe Iulie 30, 2010 la 3:44pm
Deranjantă..Dv. existaţi ca poet? Sau faceţi parte din garda de corp a domnului Coşa?
Comentariu publicat de Sebastian Breştin pe Iulie 30, 2010 la 3:23pm
doamna Maria M. Cassian dumneavoastra nu existati pentru nimeni ca si poeta. ma scuzati ca am ajuns sa spun asemenea lucru dar deja e deranjata atitudinea dvs de macho literar.

scuze bogdan de interventie
Comentariu publicat de Miriam Casian , Maria M.Casian pe Iulie 30, 2010 la 1:38pm
Nici un cuvânt, faptă, gând, nu trec neobservate de entitatea care ne-a creat. Aşa susţine creştinismul. Dacă dv. mergeţi pe linia evoluţionismului atât de controversat, atunci nu îşi are rostul acest comentariu. Aţi apărut din maimuţă si gata, nu e nimic de făcut...
Până să aflu cum stau lucrurile, vă reamintesc faptul că, fiind responsabil de modul în care vă folosiţi de cuvinte, ca specialist în metafore, menite să aducă lumină în vieţile semenilor, bucurie, prin contactul cu sensibilitatea aparte a dv., făuritor de imagini care să îi poată ajuta să devină mai buni...etc etc, atunci mă gândesc la urmări. Aşadar ,, du-te şi nu mai păcătui,,... Altminteri nu ne vom mira deloc, dacă insistând pe aceeaşi coardă, întinzând-o prea tare, vom auzi vreo veste tristă cu privire la dv.
Chiar ma întrebam dacă nu cumva dv. sunteţi cel operat de doctorul Ciomu... În fond poezie înseamnă şi visare, şi imaginaţie... Chiar şi aşa, relaxaţi-vă astfel în altă parte... Exhibiţionismul dv. poate fi iertat dacă retrageţi postarea.Şi începusem să vă preţuiesc. Până când nu vă schimbaţi modul de abordare a TEXTULUI POETIC, nu existaţi pentru mine ca poet.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor