Concurs de manuscrise la Uniunea Scriitorilor din Romania


USR - Uniunea Scriitorilor din Romania anunţă lansarea Concursului de volume deschis tinerilor autori, sub 35 de ani, ediţia 2010. Manuscrisele vor fi depuse la Secretariatul Uniunii Scriitorilor din Romania (Calea Victoriei nr.115, sector 1, Bucureşti) pînă la data de 15 ianuarie 2010. Un juriu al USR va premia cîte un volum de poezie, proză şi eseu. Volumele cîştigătoare vor fi publicate la Editura Cartea Românească.

Va doresc mult succes tuturor !

http://geluvlasin.blogspot.com

Vizualizări: 245

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Radi Andreea Georgiana pe Ianuarie 11, 2010 la 5:30pm
Cine are talent cu adevarat,uita de varsta si redevine un tanar scriitor. Puneti-va viata in versuri...
Comentariu publicat de YigruZeltil pe Ianuarie 5, 2010 la 3:25pm
"iar in ceea ce priveshte debutul shi, mai ales, debutul printr-un volum publicat prin concurs la Uniunea Scriitorilor, nu voi intzelege niciodata de ce nu se poate debuta intr-un mod mai putzin isteric, adica pur shi simplu mers la o editura acreditata pentru a-tzi vedea cartea scoasa de sub tipar. pur shi simplu."
Dar poate că sunt unii suficienţi de săraci încât le-ar trebui mulţi ani de pus economii deoparte (în afară de împrumuturi la bancă, ceea ce este un domeniu aventuros) ca să-şi permită să scoată o singură carte la o editură mică! Mai ales acum, pe timp de criză, e mai greu de găsit vreun Mecena generos, în special în provincie... Mă refer evident la mine, dar cred că sunt şi alţii ca mine în această situaţie.
"Niciodată premiile--debut în volum--nu au fost acordate, doar organizatorii festivalurilor s-au lăudat la TV, în presă, că au făcut, au dres etc. pentru cultura şi pentru promovarea tinerilor autori"
Asta când? În ultimii ani chiar s-au publicat la Cartea Românească respectivele manuscrise câştigătoare. Chiar recent am cumpărat o astfel de carte, "Lavinucea" de Lavinia Bălulescu (a câştigat premiul în 2006, volumul a fost publicat în 2007, dar contează că a fost publicat în cele din urmă).
Comentariu publicat de Delia Staniloiu pe Decembrie 31, 2009 la 1:18pm
Cine hotaraste cind anume trebuie sa te apuci de scris?sau cine interzice a o face dupa o virsta?In mod normal, te apuci de scris cind simti ca trebuie sa o faci.Asta, poate veni si mai tirziu.Apoi, sint o serie de factori din afara care favorizeaza sau din contra actul scrierii......
Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Decembrie 31, 2009 la 11:26am
Ce pacat ca m-am apucat de scris abia la 57 de ani!
Dar nu se stie niciodata ce potential poate zace in noi, asa ca voi scrie in continuare pe aceeasi tema: cautarea intelepciunii lui Dumnezeu prin intelepciune.
La multi ani tuturor!
Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Decembrie 31, 2009 la 11:25am
Patricia, din cate stiu eu nu s-a impus in regulament o limita a nr. de pagini.
Comentariu publicat de Alexei Bergmann pe Decembrie 31, 2009 la 4:05am
valoarea nu invinge intotdeauna. ce ar trebui sa intzeleg prin Valoarea Victorioasa? publicitate, renume, bunastare de pe urma scrisului, medalii, onoruri? asta ar insemna sa citesc doar listele premiantzilor pentru a-mi selecta lecturile? shi apoi, ce inseamna un text bun? unu care este citit de cat mai multa lume? un text in jurul caruia se face mai multa zarva? unul care face moda? unul care devine clasic? cunosc un poet din Sankt-Petersburg cu zeci de agende pline de poezii absolut minunate, insa caruia, romaneshte fie spus, i se rupe de publicare. omul s-a straduit sa-mi explice ca relatzia lui este cu propria pasiune care pentru el este ca o iritatzie cronica, adica omul scrie, scrie, scrie, eventual, rescrie shi, in final, nici nu reciteshte ce a scris in ani de zile. pentru el scrisul este ca un scarpinat cu care itzi mai domoleshti mancarimile :-))) shi asta fara nici o shansa de scapare. nici vorba de self-management, de publicity, de fricile plafonarii-blazarii-ratarii sau fobia anonimatului de care multa asha-zisa scriitorime sufera intr-un mod cam patologic :-)))
iar in ceea ce priveshte debutul shi, mai ales, debutul printr-un volum publicat prin concurs la Uniunea Scriitorilor, nu voi intzelege niciodata de ce nu se poate debuta intr-un mod mai putzin isteric, adica pur shi simplu mers la o editura acreditata pentru a-tzi vedea cartea scoasa de sub tipar. pur shi simplu.
Comentariu publicat de Alina Dora pe Decembrie 30, 2009 la 9:42pm
Domnule Daniel Vorona,

Perfect de acord cu dvs. Nu ma asteptam ca firul comentariilor sa urmeze atat de...furtunos :):). Si pana la urma nu e decat un concurs cu o miza care nu poate fi sub nicio forma la fel de importanta ca linistea sufleteasca a celor care s-au inflamat pe aici :):).

Stiti ce mi-as dori? Sa vad ca si textele bune care apar pe site-urile literare au parte de un asemenea val de discutii, fie ele si in contradictoriu. Dar...probabil ca oamenii sunt mai ocupati sa-si planga de mila varstei :).

O babuta in devenire, inca mandra de anii ei :).

P.S. La multi ani si un an 2010 cu multe bucurii tuturor membrilor Retelei Literare!
Comentariu publicat de patricia apostol pe Decembrie 30, 2009 la 7:50pm
As vrea sa stiu daca manuscriselor li se impune o limita in nr de pagini. ma intereseaza limita minima.... multumesc
Comentariu publicat de VOICAN MARIN pe Decembrie 30, 2009 la 7:04pm
MĂ BUCURĂ NESPUS DE MULT ACEASTĂ INIŢIATIVĂ NOBILĂ A U.C.R.
VĂ DORESC UN AN BUN ŞI PLIN DE ROADE LITERARE.
Comentariu publicat de CRISTESCU EMANUELA MARIANA pe Decembrie 30, 2009 la 6:27pm
Multumesc pentru informatie! De multa vreme nu mai acord vreun dram de incredere institutiei cu pricina. Dar, oricum, ganduri bune si succes tuturor in noul an!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor