CONFERINȚĂ DE PRESĂ: Pentru o Uniune a Scriitorilor modernă și funcțională

Miercuri, 4 martie 2015, de la ora 13, la Librăria Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București), va avea loc o conferință de presă a Grupului pentru Reforma Uniunii Scriitorilor din România (GRUSR). Din partea GRUSR vor vorbi scriitorii Paul Cernat, Florin Iaru, Claudiu Komartin, Octavian Soviany, Bogdan Suceavă și Paul Vinicius.

Aflată într-o profundă criză morală și de prestigiu, Uniunea Scriitorilor din România reprezintă o instituție nereformată după 1989, ale cărei temeiuri de funcționare și de acțiune în România anului 2015 sunt tot mai des puse în discuție în spațiul public. Grupul pentru Reforma USR, alcătuit din peste 80 de scriitori activi, a lansat o propunere-program care include un plan de resetare a actualului statut al organizației pentru rezolvarea nemulțumirilor crescânde din interiorul breslei.

Vor fi aduse în atenția publicului larg, pentru care Uniunea Scriitorilor din România ar trebui să reprezinte în continuare o instituție de interes public, propunerile Grupului de Reformă. Acestea au fost deja publicate în revista „Observator cultural” și sunt în acord cu principiile democratice și cu dorința tuturor celor interesați ca literatura română contemporană să fie reprezentată și susținută prin programe coerente, în afara grupurilor clientelare și a deciziilor discreționare și lipsite de viziune ale actualei conduceri.

by Ana Toma 

sursa FDL: http://fdl.ro/2015/03/pentru-o-uniune-a-scriitorilor-moderna-si-fun...

Vizualizări: 261

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Ninel Vrânceanu pe Martie 7, 2015 la 10:57am

Succes și armonizare în eficientizare!

Comentariu publicat de Ioan Neacşu pe Martie 4, 2015 la 10:36am

Propun Grupului pentru Reformă să numească drept membri de onoare ai USR pe domnii Becali, Copos, Năstase și să creeze în cadrul USR un departament al scriitorilor din pușcării, eventual și unul pentru scriitorii de la DNA. Chiar, nu ar trebui ca Statutul să înceapă cu o definiție a noțiunii de „scriitor”? Este scriitor cel care a scris trei cărți? Păi și Copos zice că a atins această performanță!

Comentariu publicat de mihai ganea pe Martie 4, 2015 la 8:55am

Dacă nu se începe de la Sadoveanu cu Reforma va fi ca în 89, se va schimba o nomenclatură cu alta pe acelaş fundal. Aviz tinerilor scriitori. 

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Martie 2, 2015 la 9:41pm

Succes! G.A.S.

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor