M-am luptat adesea cu morile de vânt, cu norii, cu furtuna, cu ploile si zăpezile din mine si din oameni, m-am luptat cu complexe, temeri si incertitudini, cu absenta, cu dorinţa, cu angoasele, cu lumina soarelui si întunericul din suflet, cu trecerea timpului, cu derizoriul si efemerul, cu zadarnicia, cu insuficienta sau cu suficienta (unei minţi), cu luciditatea sau cu visul, cu gândul ca sunt un spirit prea vast intr-un trup prea fragil, cu spaime neelucidate, cu nimicnicia, cu absurdul, cu singurătatea, cu gelozia,  cu nesiguranţa, cu aşteptarea, cu indiferenta, cu invidia, cu nepăsarea, cu liniştea, cu superficialul, cu mediocritatea, cu lacrimile, cu râsetele, cu insuccesul, cu neîncrederea, cu ignoranta, cu lipsa de comunicare, cu lipsa de intelegere, cu desuetul, cu uniformul, cu conformismul la comanda, cu ambiguitatea, cu necunoscutul, cu plictiseala, cu tentaţia, cu meschinul, cu mine, cu gândul ca intr-o zi voi fi doar o umbra palida a ceea ce am fost iar in alta zi nu voi mai fi deloc, cu amintirile, cu uitarea, cu banalul, cu ape învolburate, cu munţi prea inalti, cu nebunia, cu o voinţa prea slaba, cu delăsarea, cu comoditatea, cu infinite si inefabile lucruri, m-am luptat sa invat sa fiu mai mult, mai bun, sa însemn ceva, sa privesc mai verde, sa pasesc mai sigur, sa iubesc mai necondiţionat si mai generos, sa ascult mai atent, sa am răbdare, sa nu cataloghez, sa-mi asum greşeala, sa-mi înving slăbiciunea, sa accept ca peste ani privirea mea va fi tot verde, dar ochii mei vor fi schimbaţi, gleznele la fel de firave, dar coapsele nu atât de zvelte, sa invat sa fiu puternica, sa ma bucur de lucruri mărunte, ca sensibilitatea poate fi un atu, ca emoţia si trăirea febrila sunt motorul tuturor lucrurilor.

M-am luptat si ma lupt cu toate acestea, trăiesc viata cu pasiune, sunt vie, palpit! Si mai presus convingerea ca dragostea e mai presus de toate si singurul pilon intr-o lume ratacita, haotica si blazata.

Vizualizări: 300

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Venera pe Mai 1, 2013 la 6:19pm

Exista o diferenta subtila de nuanta intre termenii aparent pleonastici, fiecare presupune contexte specifice.

Comparativul de superioritate al adverbului este fortat cu rol emfatic, ar fi, sa zicem, un echivalent al licentei poetice. Plec de la premisa ca iubesc neconditionat, dar ca este, totusi, insuficient.

Da, sunt o fiinta emfatica si prolixa, in toate, se poate sa fie defecte...

Pare sa fie o forma fara fond, dar, daca m-ati cunoaste, ati sti ca nu e. Nu scriu niciodata doar de dragul de a scrie. De aceea, scriu rar.

Multumesc pentru critica!

Comentariu publicat de Venera pe Aprilie 7, 2013 la 11:07pm

Ce (ne)mirare, ce intamplare... :) Of, dragul de Nichita...

Va multumesc ca imi sunteti ecou!

Comentariu publicat de anca cecilia pe Aprilie 6, 2013 la 10:37pm

of, atata lupta,

ma mir ca mai poti, ca mai esti,

nu ma mir ca mai scrii, ca mai iubesti (rima neintentionata)

atat.

xoxo

Comentariu publicat de Gudrun Hartig-Mattauch pe Aprilie 6, 2013 la 1:57pm

Frumoasa enumerare a tuturor insusirilor, framintarilor, esecurilor si izbinzilor din viata unui om care incearca sa traiasca la superlativ.

Comentariu publicat de Venera pe Aprilie 3, 2013 la 1:35pm
Multumesc!
Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Aprilie 3, 2013 la 3:01am

Vitraliul  viziunii  complexe  şi  tulburător  efervescent  asupra  existenţialului  uman al Venerei  nu  trebuie ignorat, ci privit şi  străpuns  cu curaj  şi  multă  atenţie . Abordarea  presupune o soluţie axiologică, într-o ecuaţie, cu termeni ancorati în imoralul categorial social şi spiritual malefic. Condiţia  este permanenţa expunerii caracterului nobil al Venerei gânditoare,al trăirilor sale nobile,,mult interesată de condiţia pozitivării socialului în contrast cu maleficul vădit antinomic cvasisocial . Lupta  este , evident,  încărcată de armonizări şi  de cromele  principiilor  umane. Dar, disonanţele existenţiale, generate de comportamentele imorale categorial malefice ,istorice  frecvente în social,  în competiţia sa pentru  întronarea stării de normalitate  în fiinţare sunt  evident receptate ca fiind termini liberi antisociali, greu de încarcerat  şi nu-şi  refuză, chiar şi o înfrângere!....  Dar înfrângerea  sa de tumultul cardinal eudeistic al prezenţelor categoriilor antisociale, care o abuzează permanent , poate fi înţeleasă de aceasta ca fiind dialectic receptate  în trăirile sale înalte şi se poate constitui într-un  semnal concret, chiar şi  prezenţa textului domniei sale, un pivot de moralitate în disiparea răului uman, în interesul pozitivării existenţiale ....Felicitări...G.A.S.

Comentariu publicat de Venera pe Aprilie 1, 2013 la 11:40am

Multumesc ca v-ati aplecat ochii si gandurile asupra randurilor mele!

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe Martie 30, 2013 la 11:41pm

       Revin cu supliment. Am trecut prima data rapid peste finalul Confesiuni dar recitindu-l am inteles esenta confesiunii in cele doua fraze finale. Lipsa elementului suprem in viata- dragostea.Dragostea, element fragil si totusi puternic ca sudura la tot ce te inconjoara! Si aici apar alte intrebari. Si pana la urma concluzia ca lumea trebue sa o ei asa cum este, mai neconditionat cum a-ti spus mai sus.Exces prea mult in alegere cere timp care si el are mersul lui spre innainte! Succés !!!

Comentariu publicat de Monica Rohan pe Martie 30, 2013 la 8:33pm

E complicat de simplu, si poate ca tocmai pentru ca „este”. Altminteri, cum? 

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe Martie 28, 2013 la 3:20am

      Prea multe obiective luate la tinta! Este nevoe de dinamita de mare forta la tuate obiectivele de lupta prinse mai sus. Si  cea mai mica gaza traeste intr-o lupta continua pentru a-asi pastra existenta.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor