Copilaria ultimei mele dorinţe


Am timp cât lumea, mi-am zis, copilă fiind, cu ochi jucăuşi, în plină vervă.
Puteam orice pe atunci. Şi totul venea de la sine. Timpul ajungea pe-o măsea, iar zilele ce urmau nopţilor petrecute în grabă de teama ratării răsăritului hărăzit, treceau ca nălucile argintii în invazii de lumină.

În anii aceia m-am îmbogăţit cu cele mai calde şi dragi amintiri. Am fost contaminată cu binecuvântarea bunilor.

Am mai crescut apoi şi timpul a colorat în contraste inima mea. Multe nu mai erau asemeni tihnei anilor în care inocenta şi dăruirea erau reguli intrinseci de vieţuire. Nici eu nu mai eram ca pe vremuri. Pe alocuri trecuse timpul... Aveam urme vizibile de noi sentimente, străine până atunci. Mă modelasem, cladită pe dinăuntru, cu noi forme de relief. Se încreţeau munţii de trainice aproprieri şi proprii convingeri, în mine.

M-am pomenit, la un timp, cu dureri de oase. Şi zâmbetul mă durea uneori. Am învăţat să râd „când trebuie”. Ce trist adevăr!
M-am gandit că, mai mare ar fi pedeapsa, să risipesc în ecouri trăiri surmenante, dacă tot mă procopsisem cu ele, decât ar fi să le arhivez, ca dovadă a trecerii mele, în ....exil. Imi rezervam dreptul pentru un altfel de uitare. Aşa s-a născut în mine ...pustiul.

Şi anii au curs mai departe ...
Ca să nu mă doară şi altele, am decis să îmi amintesc doar hidrografia ce a nascut cascade frumoase în mine. Puteam fi deci şi propriul dirijor de cursuri de ape. M-am înscris imediat la un master de Simt de Izvoare Curate.
E trupul meu o mare acumulare de ape acum, cu izvoare din lumea ce mă înconjoară. Izvoarele care au săpat durere sau au revărsat, în dezvăluiri discrete, dintr-o tristă neputinţă de a le găsi "aportul", le-am asanat ... Mai revăd văile lor seci, un stigmat.

Revarsarea a secat lacrimi din mine.

Alteori am câştigat boabe de rouă în ochi. A fost însemnul meu de recunoştinţă pentru clipele de emoţii născute din încântare si farâme de fericire, care nu puteau fi mai ilustrativ împărtăşite.

Ca să nu mă îmbolnăvesc de inimă rea, încerc să găsesc în mine izvoare, să fiu eu originea drumului care duce şi aduce, în aluviuni, bogăţie de suflet şi minte.
Ma las atunci dominată de anatomia formelor mele umane. Mi-e trupul o glandă, cu funcţie dublă, fără trăiri duplicitare care să îi dezechilibreze rostul. Energiile pleacă şi vin, într-un echilibru simbiotic, ce-şi sprijină coloana vertebrală pe sfântul adevăr şi dreapta credinţă.
Flux şi reflux se întrepătrund, iar eu devin, pe moment, asemenea celui care mă domină.

Introspectiv, mă cutremur în mine ades. Am născut împreună cu timpul, în mine, o lume. Am populat-o mai apoi din instinct. Sunt multumită de mine, deşi stiu că mereu e loc de mai mult. De aceea mi-am propus să nu mor încă...

Mai îmi doresc un singur lucru pe lumea asta. Şi mă gândesc la papucii mei de casă .... Zâmbesc... Mi-aş dori ca şi ei să îmbătrânească, frumos, lângă cei care odihnesc preumblarea parfumului omului drag, care a dăruit anotimpuri şi curcubee în combinaţii de nemaivăzută culoare ....naturii firi mele. O să reuşesc asta oare?

Vizualizări: 13

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de radu irina pe Februarie 1, 2010 la 1:47pm
Mă bucur şi vă sunt recunoscătoare deopotrivă, că aţi descoperit o bucăţică din mine. E un text mai vechi ..visul însă dăinuie ... Mulţumesc că aţi stat cu mine,
Irina R.
Comentariu publicat de Mediatorul cartii pe Ianuarie 31, 2010 la 11:08am
Impartasesc acelasi DA al intuitiei... chiar asa ma simt... precum o apa curgatoare... ''flux si reflux se intrepatrund''... superba mediere! Iti multumesc si ma bucur de empatie!
Comentariu publicat de ion dragos pe Ianuarie 31, 2010 la 10:34am
...intuitia mea spune ca DA....asa inteleg viata ta precum o apa curgatoare...''flux si reflux se intrepatrund..''...mi-a placut ...samd...toata fraza...toata scrierea...
Comentariu publicat de Mediatorul cartii pe Ianuarie 31, 2010 la 8:00am
Superb! Ma regasesc in si printre randuri... impartasesc acelasi vis!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor