Crăciun Fericit, Crăciun Luminat, 2013!

ARSENIE BOCA - DESPRE IERTARE
Ne rugăm lui Dumnezeu să ne ierte: păcatele, greșelile, îngustimea vederilor, prejudecățile, neștiința și un lanț cam lung, care prea cumplit ne strânge. Dacă Dumnezeu ni-l iartă, cade lanțul de pe noi și iarăși suntem liberi. Dar Dumnezeu ne dezleagă lanțul nostru care ne chinuiește, numai dacă dezlegăm, mai întâi noi, lanțul în care ținem legați pe frații noștri. Dacă noi nu iertăm, nici Dumnezeu nu iartă. Mai mult: iertarea lui Dumnezeu e de așa fel atârnătoare de iertarea noastră, încât, fără aceasta, rugăciunea noastră ni se întoarce în blestem. Căci zice: ”Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum iertăm și noi greșiților noștri”. Deci dacă noi nu iertăm, neîndurarea noastră întoarce cuvintele rugăciunii pe dos, fără să ne dăm seama, așa: ” Doamne nu ne ierta nouă, căci nici noi nu iertăm greșiților noștri”,- ceea ce e un blestem. Deci, în această privință, iertarea noastră atârnă mai mult de noi decât de Dumnezeu. Dacă iubirea e porunca ce rezumă Scriptura, sigur că numai ea e chemată să pună capăt: judecăților, răzbunărilor și a tot războiul cel ucigaș dintre oameni. Porunca aceasta, nu aștepta să o împlinească alții întâi; împlinește-o tu întâi, și după tine se vor lua mulți. Dar trebuie să știi, dragul meu, că-i vorba de o iubire fără margini, o iubire care iartă toate, lăsând judecata în seama lui Dumnezeu. O iubire care nu cade, la oricâte probe s-ar întâmpla s-ajungă. Primul care a iubit așa a fost Iisus; iar dintre oameni numai aceia în care trăiește Iisus: purtătorii de Dumnezeu.

CRĂCIUNUL SĂ VĂ ADUCĂ LUMINĂ, BUCURIE, PROSPERITATE!

Vizualizări: 206

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Ninel Vrânceanu pe Decembrie 25, 2013 la 11:28am

Crăciun Fericit! Mulţumim pentru această pildă!

Comentariu publicat de Agafia Dragan pe Decembrie 24, 2013 la 6:54pm

Un Craciun plin de bucurie, cu sanatate si pace in suflet!

Comentariu publicat de Tamara Constantinescu pe Decembrie 24, 2013 la 2:50pm

De Sarbatoarea Nasterii Domnului sa simtiti binecuvantarea si iubirea lui Iisus in tot ce va inconjoara. Multa Sanatate si Craciun fericit!

Comentariu publicat de Sifora Sava pe Decembrie 23, 2013 la 9:26pm

   Da, foarte adevărat IERTAREA este rodul iubirii.

Comentariu publicat de RobertC pe Decembrie 23, 2013 la 9:10pm

O carte de excepție: Matricea Divină, Comunicatorii.  Am citit-o și eu imediat ce a apărut. Domnul Vasile Bologan face mult mai multe decât poate să spună. Deocamdată.

Comentariu publicat de CRISTIAN RACOVITA pe Decembrie 23, 2013 la 12:20pm

CSARBATORI FERICITE !

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor