... adept al TURNULUI DE FILDES ideal al poetilor de pretutindeni si al ideilor estetice inalte promovate de Titu Maiorescu si de urmasii sai. Trec in survol peste randuri poetice si unde gasesc ceva ce ma impresioneaza notez - tinand seama de valori literare consacrate si moderne si de sentimenete poetice sensibile. In zborul meu - desigur, trec uneori si peste mari valori fara sa le vad, asa e viata iar puterile omului - limitate sunt.
Unele pareri sunt observate, altele nu - dar important este ca cei care le citesc sa retina ceea ce cred ca este important. Unde se intampla sa gresesc - corectez, caci asa e normal.
Succes tuturor si... buna inspiratie!
Florin Contrea

Vizualizări: 11

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Lola pe Noiembrie 22, 2009 la 1:56pm
Va multumesc...
Comentariu publicat de Lola pe Noiembrie 22, 2009 la 1:54pm
Parerile dumneavoastra nu numai ca le observ, dar au devenit, pentru mine, moment de bucurie la citire si sursa inspiratiei viitoare...
Comentariu publicat de florin contrea pe Septembrie 19, 2009 la 6:24pm
ESTE SI UN SIMBOL...
... al libertatii artei, eliberata - macar virtual - de rezidurile cotidianului, de presiunile economicului, politicului, etc. Dincolo de orice ambitii, de orice orgolii, de orice interese extra- si non- literare. Faptul ca ma refer la ideile si calitatile abstracte ale textului si ignor voit biograficul - inseamna - pentru mine cel putin, tocmai pretuirea a ceea ce e mai de pretuit in om: gandirea si sensibilitatea sa.
Sper ca nu m-am abatut de la aceste idealuri care - de la Aristotel, la Quintilian si Robert Curtius, pana la Titu Maiorescu, si Eugen Lovinescu - dar nu numai pana acolo, lista e mai lunga - continua.
Florin Contrea
Comentariu publicat de Rely Tarniceri pe Septembrie 19, 2009 la 12:28pm
Uneori, turnul e de fildes, alteori e far in bezna noptii, cateodata, un simplu foisor printre trestii si de multe ori... turn de veghe, pe zidurile cetatii sufletelor framantate. Sa-ti fie zborul lin si cu popasuri cat mai placute, care sa invioreze, sa incante.
Comentariu publicat de florin contrea pe Septembrie 8, 2009 la 12:17pm
DA, DOAMNA...
... Maria Oprea - inca odata "La Multi Ani" - avem toti steaua noastra calauzitoare - dar, daca ne e dat sa fim si cunoscuti - de ce sa nu facem ceva pentru asta. E buna modestia - dar nu pentru poeti! In limite rezonabile, fireste.
Florin Contrea
Comentariu publicat de Stănescu Aurel Avram pe Septembrie 8, 2009 la 1:37am
Cred ca titulatura de online vi se potriveste, eu de altfel nu l-am cunocut altfel. Am remarcat si i-am marturisit, profesorului de multe ori acest calm ardelenesc... rabdarea sa, bunatatea sa, priceperea si modestia cu care se apleca aspra fiecaruia spunindu-i doua vorbe bune. In o mie de critici nu stiu daca era una potrivnica. Imi aduc aminte ca spuneati ca in fiecare poezie vedeti ceva ascuns, ceva nemarturisit de poet care trebuie pretuit si de multe ori cind vedeam critica dinsului postata pe undeva imi spuneam uimit..Si pe aici a reusit sa ajunga! Cred ca daca ar aduna aceste critici va putea face doua volume impresionanate. Va multumim dle profesor Contrea
Comentariu publicat de Mihai LEONTE pe Septembrie 7, 2009 la 10:41pm
Distinsule Florin Contrea,
E bine ca cineva mai are grija de noi:
***
Când ştim că cineva veghează,
Peste ale noastre inocente scrieri,
Ne ţinem şi noi mintea trează,
Facem diferenţa între joi şi vineri!
***
Ne dorim să fiţi mereu pe aici,
Cu alte observaţii, dar şi critici,
Criticul îşi are a lui rol,
Să nu ne prăvălim în GOL!
***
Comentariu publicat de florin contrea pe Septembrie 7, 2009 la 3:01pm
SI ASTA A FOST...
...un fel de profesiune de credinta literara. Cateodata este bine sa ne oprim un pic, sa privim in urma si sa ne gandim la viitor. Carti si articole de amploare am tot facut, acum e timpul sa mai restrang din activitate, dar pe alt plan: pe cel al comunicarii directe cu publicul cititor si cu... colegii mei de scris. Sanatatea nu-mi prea permite sa ies la cenacluri, revistele pe hartie vad ca dispar din cauza crizei asa ca e vremea sa ne gandim cum ne adaptam la noile cerinte. Poate ca aceasta e o cale...
Dar exista un ... dar. Net-ul chiar daca ne face cunoscut cuvantul si numele peste tot in lume tot neobservat trece si asta tocmai din... supra-abundenta de informatii. E foarte greu sa iesim in lume, altfel... disparem cu totul.
Florin Contrea
Comentariu publicat de ada chifor pe Septembrie 7, 2009 la 2:01pm
Domnule profesor, va simtim ''cu ochii pe noi'' dar si cu sufletul deschis frumosului autentic si de valoare.Iar eu am mai intrevazut o calitate, care la un critic literar e rara. Toleranta si maleabilitatea in a interpreta un text.Niciodata nu respingeti agresiv si chiar daca nu va place, o spuneti delicat, cu modestie sau cu umor.Multumim pentru lectia de profesionalism de care beneficiem fiind aici, cu dvs.
Comentariu publicat de DOBRE IOANA pe Septembrie 7, 2009 la 1:24pm
Mulţumim frumos! Eu chiar imi doresc să vă găsesc în paginile mele!Sănătate şi voie bună!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor