mi-am cumpărat pe trei bănuți
o inimă
mănânc orz încolțit
când nu mă vede copilul fac împachetări cu fum

așa că
lasă altora
expresia asta de iepure cu gâtul rupt

baby
nu m-am născut ieri

partea întunecată
este că miros a cerneală
iar ție îți freamătă nările poetic
incontrolabil
aștepți să mă arunc în merele tale
să te pătrund sămânță și vierme flămând
de libertate

întreabă-mă cum se obține
făina de oase
dar nu-mi spune că știi cum e să atârni
de un fir subțire sub o floare de hârtie
cum e să-ți joace umbrele pe piept
ca niște aripi de care nu te poți desprinde

dar vezi
eu mi-am cumpărat o inimă nouă baby
și în ea încap toate iertările

Vizualizări: 494

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de radu pe August 11, 2012 la 5:08pm

Unul din motivele pentru care iubesc poezia, este ca fiecare are libertatea sa intelega ce si cum doreste.

Domnule Boris Cosciug, ati punctat bine: sunt un ateu care crede un Dumnezeu 

Any Tudoran, as fi fost suparat pe tine daca ai fi citit poezia si ai fi emis ipoteze dupa aceea. Crede-ma ca nu am nicio vina daca ai cazut printre randuri , impiedicandu-te de cuvinte , si nu ai apucat sa observi intregul context liric

Florina Marin, interventia ta a facut lumina, de aceea o sa-ti raspund simplu si la obiect " mi-am cumpărat o inimă nouă baby / și în ea încap toate iertările" 

mircea munteanu, Ionel Petrisor, Hoza Ilie,  ati intuit bine, necredinta mea nu se refera la Dumnezeu

Lucia Aga, pentilescu manina, sunt incantat ca v-a placut versul meu

 

Onorat de atentia voastra si de semnele lasate, va multumeste

Radu Musat

Comentariu publicat de Florina Marin pe August 10, 2012 la 10:55pm

"eram acolo mai multi atei, si altii, de alte religii"....:))) fragment din discursul unui ateu. Desigur titlul nu pune in discutie ne-credinta poetului, de vreme ce toata poezia este in metalimbaj, dar e bine ca au fost starnite pildele crestine...:)

Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe August 8, 2012 la 11:37pm

Motto: “Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este cercetătorul acestui veac? Căci de vreme ce întru înţelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înţelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii.” (Pavel, 1Corintieni 1.20-21)

 

Dacă ne ducem la Apocalipsa cap. 1-3, eu o interpretez ca pe o detaliere a celor şapte mari religii, în ordinea următoare: creştinism, iudaism, budism, hinduism, islamism, ortodoxism şi ştiinţa.

În plus mai sunt evidenţiate şi alte armate, cam vreo 20000 la număr, astfel încât nu prea văd unde mai poate fi considerat ateismul, mai ales că ai utilizat cei trei bănuţi pentru aţi cumpăra o inimă nouă, probabil o "inimă de om".

“Cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă şi patru fiare uriaşe au ieşit din mare, una mai deosebită decât alta. Cea dintâi semăna cu un leu şi avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse şi a fost ridicată de pe pământ şi pusă pe picioare ca un om şi i s-a dat inimă de om.” (Daniel 7.2-4)

 

Problema e că încă nu s-a produs negocierea celor şapte candele divine (Apocalipsa, cap. 4), astfel că oamenii de ştiinţă, şi nu numai, sunt consideraţi atei, chiar dacă ei sunt "duhul adevărului, care ne vor duce la tot adevărul".

"Până când, proştilor, veţi iubi prostia? Până când, nebunilor, veţi iubi nebunia? Şi voi, neştiutorilor, până când veţi urâ ştiinţa?" (Pildele lui Solomon 1.22)

"Luaţi învăţătura mea mai degrabă decât argintul şi ştiinţa mai mult decât aurul cel mai curat... eu, înţelepciunea, locuiesc împreună cu prevederea şi stăpânesc ştiinţa şi buna chibzuială." (Pildele lui Solomon 8.10-12)

“Slava lui Dumnezeu este să ascundă lucrurile, iar mărirea regilor e să le cerceteze cu de-amănuntul.” (Pildele lui Solomon – 25.2)

"Să nu vă potriviţi cu acest veac, ci să vă schimbaţi prin înnoirea minţii, ca să deosebiţi care este voia lui Dumnezeu, ce este bun şi plăcut şi desăvârşit." (Pavel, Romani 12.2)

 

Am putea spune multe fără să terminăm;  într-un cuvânt El este toate.

(Isus Sirah – 43.31)

 

Dar atenţie!

Sunt de acord ca tu să fi ateu,

Dar un ateu ce crede-n Dumnezeu!

 

"Pe toate le-a fǎcut Domnul fiecare cu ţelul sǎu, la fel şi pe nelegiuit pentru ziua nenorocirii." – Pildele lui Solomon 16.4.

Comentariu publicat de Any Tudoran pe August 8, 2012 la 11:32pm

''da-mi voie sa fiu ateu'' 

pai și cine va oprește... nu știu de ce va închipuiți ca o asemenea tema, o sa creeze senzație, sau sperați ca cineva o sa încerce cu ''disperare'' aducerea fiului risipitor pe calea cea buna, nici măcar un popa nu se va obosi sa deschidă gura  'gratis'' pentru o ''pledoarie de gen. dupa titlul poemului parca ai alte așteptări,  când intri pe text ramai dezamăgit, clisee cât încape, aripi, baby.. sigur este o parere personala.

Comentariu publicat de Hoza L. Ilie pe August 8, 2012 la 11:32pm

Mi-a plăcut şi mie, chiar dacă-s bătrân şi nu-s ateu!

Comentariu publicat de pentilescu manina pe August 8, 2012 la 9:38pm

faina poezie, din inima scrisa, azi chiar vorbeam cu o frantuzoaica despre religii si imi spunea ca nu prea mai face comentarii pentru ca lumea vede lucrurile cu ochelari de cal si va ajunge sa fie socotita nebuna. Vorbea de evrei de musulmani, de catolici si binenteles de ortododoxie. Discutia a plecat de la un cult religios pe nume Bahai. India si mai apoi Eliade. Inca o data multumim pentru versuri si ne plac.

Comentariu publicat de Aga Lucia-Selenity pe August 8, 2012 la 8:52pm

Minunat! Chiar imi place! Felicitari!!!

Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe August 8, 2012 la 1:32am

       Cu trei banuti o inima e un pret minor si ma intreb din ce targ e cumparata. Aici insa este vorba iara de un conflict de  dragoste neimplinita de ateu infocat. E ceva rar, dar exista! Dovada poemul de mai sus ! 

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor