Dictatorii Lumii, Generali, Lideri, si Prim-Ministrii Spala banii in Academie

 

 

Globalizaria Cumpararii Masteratelor si Doctoratelor in Occident

 

Multi dictatori, generali Chinezi cumpara efectiv Diplome pentru odraslele lor cind fac “donatii” la universitatile din Occident.

In general procedura este urmatoarea: e.g. Colonelul Moammar Gadhafi (fostul dictator al Libiei), a facut o mare donatie in bani universitatii prin decan la Oxford (U.K), dupa care fiul lui (Saif) s-a inscris si si-a luat Doctoratul acolo. Decanul Universitatii si-a dat recent demisia, fiind prins cu “mita in sac”. Nu este etic a lua bani, chiar daca sunt “donatie caritabila,” de la dictatori tiranici.

Facind donatii immense, prin acest model “caritabil”, ultimii dintre dictatorii lumii isi pun copii pe banda rulanta in drum spre obtinerea de masterate si doctorate in Occident.

 Printre ei, Generalul Bo Xilai (din China),  al carui fiu (Guagua Bo) se afla in USA, intr-un program de doctorat la Harvard (Kennedy School de Guvernamint), este momentan inchis pentru coruptie, impreuna cu sotia lui, Gu.

Fiul lui, Guagua mergea la Universitate intr-un Ferrari rosu, si statea in cel mai scump apartament existent linga Universitatea Harvard, in Massachusetts.

 

Si Guagua fost de curand arestat, vezi articolul din Wall Street Journal, pentru party-uri si vitezomanie.[1] 

In aceeasi ordine de idei, fiica Ambasadorului Siriei la Natiunile Unite, Bashar Jaafari,este si ea in program de Internship (sic) finatat de "Donatiile” tatalui ei, reprezentantul dictatorului Bashar al-Assad

.[2]

Inca 5 generali din China, au copii in programe de doctorat aici in SUA.

Nici unul din cei enumerati nu putea ca sa isi finanteze odreasla din banii proveniti din salarii, sau din monopolurile pe care le detin in China.

Asistam la  o adevarata epidemie aici in America, la acest tip de spalare de bani, care are loc la nivelul cel mai inalt. Cati dintre copiii celor la putere momentan exista in programe de doctorat, programe pe care numai prin spalare de bani (a se citi “donatii”) pot fi platite, la ce scumpete este azi aici in USA.

Doar aici la UCLA, scolarizarea pe timp de un an este de $70.000, daca traiesti simplu, fara cartile pe care trebuie ca sa le cumperi ca si student. Ca sa te inscrii la U.C. Berkley, de exemplu, te costa $19.000 doar inscrierea, taxa pentru faptul ca nu esti locuitor al Statului California.

Multi dintre studentii mei lucreaza doua sau trei slujbe ca sa poata sa isi acopere cheltuielile. Eu insami am fost unul din acei studenti, iar acum detin Doctoratul in Istorie de la UCLA, cea mai pretioasa Universitate pe coasta Vestica a Americii.

Dar m-a costat enorm. Nu doar munca si sudoarea a 4 ani de luare a AMsteratului, cat si inca doi ani de Studii doctorale, cu cei mai exigenti Profesori in COmisie, plus adaug, in bani,  pretul a doua case aratoase, in orice oras mare din Romania.

Asa este daca nu esti fata de presedinte, ori lider Chinez al comunistilor.

A propos de doctorate, adaug aici un citat din ziarul ZIUA.com referitor la ingrijorarea tinerilor care au  etica in Romania, referitor la fenomenul de epidemie a plagiaturilor in Romania:

Adevarat conducator (Miercuri, 20 iunie 2012, 15:24) Ziua.com, despre Victor Ponta

 

“Nu, nu merge si asa. Ponta nu e un conducator capabil, e doar un individ cocotat la putere prin inselaciune si furt. Mai bine ca n-a avut suficient timp sa-si demonstreze "capacitatile". S-a intamplat si la case mai mari, nu-i asa?
Romania are nevoie de un conducator capabil dar si integru, civilizat, educat, onest. Sunt multi romani de valoare care indeplinesc cel putin conditiile astea, totul e sa-i putem descoperi si sustine.”

 

Copyrighted Olga Lazin-Andrei, 2012

olgalazin@gmail.com

 

Vezi si comentariul meu la:

http://cititordeproza.ning.com/forum/topics/invitatii-ziare-com-ste...

 

 

raspunde trimite: olgalazin@gmail.com

 

 [1] http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304818404577345680438...

 

In foto, fotografia lui Bo Xilai's ,WSJ, Aprilie 16, 2012, de Jennifer Levitz, Steve Eder.

 

[2] http://www.cnn.com/2012/06/14/world/meast/syria-jaafari-daughter/in...

 

Syria's U.N. ambassador rips criticism of his daughter, June 18, 2012, CNN

 

Vizualizări: 97

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Dr Olga Lazin pe Iunie 29, 2012 la 10:39am

Poze cu Bo Xilai si fiul sau Guagua: http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304818404577345680438...

Guagua pare mai dragut decat Nicu Ceausescu, vedeti intregul sir de poze, cu steagul comunist, etc.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor