E dimineaţă. O rază de soare mă mângâie pe obraji, pe ochi. Aud un strigăt de primăvară care pătrunde prin fereastră odată cu razele soarelui. O ramură de cireş înflorită îmi bate în geam. Pleopele ochilor tremură de prea multă lumină, se destind; deschid ochii iar privirea îmi cade spre fereastră. O deschid larg, îmbrăţişez cu mâinile amândouă răsăritul iar ramura de cireş îmi intră pe geam, de parcă ar fi geloasă, insistând să o îmbrăţişez şi pe ea. O privesc cu gingăşie, o mângâi şi îi număr florile. Sunt cu soţ. O fi de bine, o fi de rău? Deodată, pe rămurică se aşează câteva păsărele şi încep să ciripească parcă ar dori să-mi spună ceva. Mâinile mele înfloresc în alb, asemeni ramurei de cireş. Mă uit mai bine şi văd un porumbel alb care îşi ia zborul din căuşul palmelor mele. Cred că visez. Un înger se joacă cu mine? Sunt încă adormită.

Viorelele de sub fereastră s-au înviorat la atingerea razelor de soare, şi-au desfăcut clopoţeii liliachii. Zambilelor şi narciselor le-au plesnit bobocii.  Dintr-o dată, un parfum izbitor şi ameţitor a ajuns la mine în cameră. Ce răsfăţată mă simt!

Merg la bucătărie să-mi fac cafeaua. În teiul de sub fereastra de la bucătărie se aud triluri de păsărele. Inima mi se umple de bucurie. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dăruit această zi de primăvară frumoasă în care mă simt fericită şi mă întreb dacă toţi oamenii văd aceste minuni înfăptuite de El şi dacă aceste lucruri (mărunte pentru unii) îi pot face fericiţi aşa cum mă simt eu în această dimineaţă!

 

  

 

Vizualizări: 1049

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Vasilica Ilie pe Aprilie 15, 2011 la 10:05pm
Mihaela, multumesc, asa este; textul meu transmite bucuria de a trai , indiferent de vremuri! Si tie, o primavara fericita, cu multe impliniri sufletesti!!!
Comentariu publicat de Mihaela Aionesei pe Aprilie 15, 2011 la 9:33pm
bucuria de a trăi , de a ne bucura de toate frumuseţile pământului asta transmite textul tău.optimism şi voie bună.
o primăvară minunată.
Comentariu publicat de Vasilica Ilie pe Aprilie 13, 2011 la 9:40pm
Multumesc, Doina! Eu ma bucur si de lucrurile marunte care mi se ivesc in cale, poate, de aceea, sufletul meu este incarcat cu energie pozitiva. Nu las nicio grija sa-mi umbreasca sufletul...imi zic intotdeauna ca trebuie sa merg mai departe; cu bune, cu rele, asta este viata...
Comentariu publicat de Vasilica Ilie pe Aprilie 10, 2011 la 8:42pm
Multumesc, Victoria! Si tu sa ai primavara in sufletul tau! Cu drag, Vali
Comentariu publicat de victoria preotesescu pe Aprilie 10, 2011 la 8:29pm

frumoasa primavara..!afara si in sufletul  dumitale....

felicitari...

 

 

href="http://storage.ning.com/topology/rest/1.0/file/get/2164943449?profile=original">
Comentariu publicat de Vasilica Ilie pe Aprilie 9, 2011 la 8:27pm
Multumesc, Eduard, este pur si simplu o traire de-a mea in aceasta dimineata de primavara si am vrut sa o transmit mai departe...O seara frumoasa! Vali

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor