- părinții mei nu mă învață lecții de viață

- SUNT UN ADULT. hai să te învăț, băiete, câteva lecții de viață:

cu familia obții înțelegere mai bună după ce te muți. la vrac e întotdeauna cam la fel de bun ca de marcă, mai puțin untul de arahide, ketchup-ul și fursecurile cu bobițe care ți se topesc în gură; în orice caz, nu lua produse winny de la profi. apoi imaginează-ți că persoana de la celălalt capăt al firului urăște la fel de mult senzația de ne-întreg a ființei și a comunicării. știu din experiența de recepționer. cel puțin o dată în viață vei cumpăra câte o gherlă la vânzare rapidă sau îți vei da seama la casă că nu mai ai încă 30 de bănuți pentru a doua pâine neptun. nimeni nu te va judeca (cnfrm regulamentelor). toți ceilalți sunt preecupați să se îngrijoreze că toțilalți vor observa fiecare scamă a lor care nu-i la locul ei ca să observe orice scamă greșită despre tine. o vei deșuruba. de multe ori. Tu trăiești și tu înveți. și când pornești a gândi prea tare la jenibila chestie care ți s-a întâmplat și cum ai dori să o schimbi, doar îți spune ție însuți că e gătit ceea ce-i gătit. nu se transformă, așa că las-o și merge așa. doar așa rămâi bun. spală vasele înainte ca un ecosistem să apară în chiuvetă. dacă ești singurul din raion și vrei să nu te uiți la niciunul din produse, atunci ar trebui categoric cu desăvârșire să-ți faci vânt pe cărucior la vale. A crește bătrân este obligatoriu. A crește în sus este opțional. ține-te de lucrurile mici. ele fac diferența. 15% bacșiș. nu încerca să faci din carieră tort la 3 noaptea. o vei sfârși cu o hartă topografică a Pământului de Mijloc. cea mai bună modalitate de a obține bani de la bunici este să le explici că locuiești pe brânză și semințe de mac la microunde. nu mai muri de foame, ia de aici să mănânci în oraș. uneori viața suge, trebuie să înduri ca să ajungi la zilele non-sugative. mare atenție la săpunul răsărit de soare, a se evita lămpile de 40w.

- îți recomand Mr. Proper. recompensează-te din când în când ca să faci chestiile pe care trebuie să le ai gata. este o bună modalitate, lucruri mici, nu trebuie să fie mari. orez, paste, flori, zahăr, cașcaval, ouă, iaurt și un cabinet de mirodenii și vei merge cale lungă pe mâncarea înțeliniciunii. păstrează-ți un calendar. dacă se aglomerează toate facturile într-o singură zi, cele mai multe companii vor fi drăguțe să se ajusteze pe confort. nu ai nevoie de un cucta cu sclipici. nu e o rușine să plătești când tocmai s-a închis. folosește timpul pentru a mânca, chiar atunci când nu simți ca și cum ai mânca. Corpul tău are nevoie de viață pentru a locui. arată responsabilitate din partea ta. ține un înălbitor la îndemână, dar diluat, nu amestecat. dacă ai un uter, îți recomand pernă de încălzire și ceai de ghimbir. ai grijă la literatura din cutiile de medicamente, să nu iei supradoză de sirop de tuse (e la modă!) sau ibuprofen. dacă buzele tale aplaudă, poți să folosești jeleu de petrol, se găsește în cutii mai ieftine. n-ar fi o idee rea un lanț de mai multe vitamine dacă duci lipsă de lapte soare fructe. (Din struguri când, așijderi, tot soarele l-am scurs*)

- dacă te-ai resetat din greșeală, aleargă gol și pune aerul condiționat de păr acolo unde se plimbă detergentul. o va curăța definitiv.

- dacă trăiești după Ramen, adaugă chestii! vino cu vegetalele care-ți plac, nu trebuie să iei tot pachetul și poți să vii cu picanterii. dacă faci o chestie care are cartofi (mazăre, friptură), cartofii sunt dați gata când poți cu ușurință să apelezi la înjunghiere. microundele fac moleculele de apă să danseze. când reîncălzești orezoto, adaugă o cantitate micuță de apă, ca un plin de lingură, ca să nu devină prea tare și cutremurată. la orez prefer să folosesc bobul lung. dacă folosești bob scund sau mediu, raport de 1 la 1 (cupă pentru cupă) e mai bine, ca să nu vină orezul cu prea multe ciuperci.

- REALIZAȚI CU TOȚII LUCRAREA LUI DUMNEZEU SĂ FIȚI BINECUVÂNTAȚI (mă duc să-mi clonez pisica)

viațăiubirecărțisex a lăsat următorul răspuns:

- Ia picturi, turtește-le, pune-le în albume foto. Dar să fii sigur că EȘTI înlăuntrul picturilor, lasă pe altcineva să facă picturi cu tine și prietenii tăi. Treci peste că nu arăți perfect în picturi. Într-o zi, prietenul poate să dispară și picturile alea vor fi tot ce ai, vei dori să exiști în ele. Am făcut acea greșeală cu prietenul meu cel mai de calitate, mă simțeam ciudat să întreb o pictură... a murit de cancer în Ianuarie 2014 și acum nu am picturi ale noastre în care să fim împreună. E singurul meu regret în viață.

săritorul:                                                                                        

- sunt cel mai nou dintre noii proaspeți adulți dar o să vă las aici câteva pastile. DACĂ AI O DACIA:

colanți sau apă dacă i se face cald mașinii (colanții sunt preferabili căci nu vor chinui mașina pe termen lung dar hei știu că banii sunt strânși)

lumină rapidă în cazul în care te strici la noapte și trebuie să verifici la cap și telefonul e mort

ROATĂ DE REZERVĂ. și cabluri. știu că o vei face.

- dau mai departe ca să salvez vieți

- un sfat prietenesc: ia ajutorul medical de aici cu un grăunte de sare, noi nu suntem specialiști, verifică de două și de trei ori

............................................

*vers din După-amiaza unui faun de Mallarmé... après Foarță!

Vizualizări: 81

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor