Discursul de la Fălticeni, al Preşedintelui Academiei Române

Discursul de la Fălticeni.

Are dreptate domnul profesor Ioan Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române.

Asirianul Iisus avea o vorbă, care există în forme echivalente şi în proverbele noastre populare: "Cine sapă groapa(de rahat) altuia, cade în ea!" sau "Cine zice, acela este!" sau "Cu măsura cu care măsori, ţi se va măsura!" (Matei, 7:2) etc.

Deci noi suntem creştini, nu are sens să jignim un astfel de mamifer nefericit, un alogen urmaş al lui Silviu Brucan. Deoarece se defineşte singur, conform proverbelor pe care nu le cunoaşte, prin epitetele: "Fecală","Cur","Patibular" etc.

Întrebarea 1
Chiar trăim într-o democraţie? Ce lobby l-a numit în astfel de funcţi înalte pe Patapievici, la şefia Institutul Cultural Român, că e clar că politicienii noştri sunt nişte marionete care se execută atunci când li se cere, prin lobby-ul cuiva? De ce Preşedintele Academiei Române, are curajul să semnaleze această anomalie? În timp ce societatea civilă e adormită, anesteziată?

Întrebarea 2:
De ce intelectuali, profesori, în funcţii înalte, cu doctorate pe la Sorbona, sau prin alte centre mai înalte, îl urmează pe Patapievici precum căţeluşii, pe la conferinţe, ca pe un maestru creştin? Sunt aceiaşi cărturari făţarnici, despre care asirianul Iisus spunea: "Vameşii şi curvele merg înaintea voastră în împărăţia lui Dumnezeu"(Matei, 21:31). La ce-ţi mai trebuie să faci un doctorat, dacă vrei să devii "fecală", conform învăţăturii creştine, confirmată din Eternitate? De unde ştiu ei că aşa trebuie să facă? De unde ştiu ei că asta e imaginea pe care trebue să o transmită de la TV, propriului popor român?

http://www.ziaristionline.ro/2019/09/02/ioan-aurel-pop-sterge-pe-jo...

Vizualizări: 65

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor