Azi am aflat ca cel care m-a ajutat sa-i public antologia lui Stefan Ioanid s-a dus dintre vii. Este ciudat cum de o vreme mai mult aflu de cei ce se tot duc spre ceruri. Ii spun astazi lui Gabriel Stanescu, om, poet, filosof, profesor : " Odihna vesnica !". Fie-i tarana usoara!

Vizualizări: 44

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de aurelia pop pe Noiembrie 22, 2010 la 3:39pm
Gabriel Stãnescu ( 9 septembrie 1951 - 21 noiembrie 2010 )

Gabriel Stãnescu s-a nãscut la 9 septembrie 1951 în Bucureºti, este poet, eseist, ingrijeºte ediþii de texte exilate, a apucat sã scoatã câteva numere ale noii serii a revistei CRITERION, a trecut la 40 de ani Oceanul Atlantic, s-a stabilit „la Tropice”, lângã Atlanta, în statul nord-american Georgia, a întemeiat o editurã si migreazã în fiecare an cãtre Bucurestiul de a cãrui „dragoste si abjectie” se pare cã nu poate scãpa.
Activitatea sa de editor de reviste (ORIGINI/ ROMANIAN ROOTS, CAIETE INTERNAÞIONALE DE POEZIE/ INTERNATIONAL NOTEBOOK OF POETRY, ALMANAH ORIGINI/ ROMANIAN ROOTS ALMANAC) ºi de cãrþi ce naveteazã între America ºi România, completeazã profilul acestui autentic factor integrator al literaturii si culturii autohtone cu segmentele ei aflate în exil si în diaspora.
Este la fel de adevãrat cã anualul Caiete internaþionale de poezie, de 300 de pagini, este expresia unitãþii întru poesie a tuturor creatorilor planetei, indiferent de limba sau de þara în care aceºtia îºi scriu versurile, ce apar aici în româneºte ºi în diverse alte limbi.

Gabriel Stanescu, editorul Criterion Publishing, in etate de 59 de ani, a decedat subit duminica 21.11.2010 la Bucuresti in apartamentul sau, probabil pe un fond de epuizare fizica si psihica ocazionat de Targul de Carte Gaudeamus 2010 unde programase numeroase lansari.
Trupul neinsufletit este acum depus la Capela Cimitirulului Ghencea Militar, bd. Ghencea, nr. 18, sector 6, unde inmormantarea va avea loc cel mai probabil miercuri 24.11.2010, fiind vegheat de mama domnului Stanescu si de cativa prieteni.

Adresa de email gabi_stanescu_origini@yahoo.com ramane accesibila doar de pe laptopul domnului Stanescu care se va afla in zilele urmatoare in posesia mea, dar pentru proiectele editurii va rog sa redirectati corespondenta (si) la adresa
editura.criterion.publishing@gmail.com iar pentru problemele personale ale domnului Stanescu sa redirectati corespondenta la Virginia Stanescu" , sotia decedatului, acum in drum spre tara, venind din SUA, (si/sau) sa ma contactati pe mine (preferabil pe email) la idobrinescu@gmail.com sau pe tel. 0722296224 avocat Ionut Dobrinescu (prieten al domnului Stanescu).
De asemenea, telefonul mobil al domnului Stanescu 0766574422 (Cosmote) se va gasi temporar la mine in zillele urmatoare

Avem rugamintea sa anuntati prietenii si cunoscutii domnului Stanescu (realmente raspanditi in intreaga lume) si sa comunicati disponibilitatea de a da o mana de ajutor la inhumarea si comemorarea domnului Stanescu, de indata ce anumite detalii vor fi stabilite.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Când: miercuri 24 nov. 2010
Unde: Capela Cimitirulului Ghencea Militar, bd. Ghencea, nr. 18, sector 6, Bucuresti

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor