la fântână
să car apă în cuvinte
până în poezie ajung udă
strâng în pumni cuvintele și sorb 
cu sete 
până când din frunte îmi țâșnește apă
care îmi curge până la mijloc
de la mijloc îmi țâșnește apă
care îmi curge până la tălpi
atunci încordez degetele de la picioare
și din fiecare țâșnește câte un izvor
la care eu mă duc să umplu cuvinte
îmi vine să le ciocnesc deodată unele de altele
să le simt plinul cum pleznește în afară
să-mi preseze adâncul din podul palmei
să mi se bucure carnea
fără țipăt fără țipăt

Vizualizări: 369

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe August 11, 2014 la 12:00am

Apreciez mult poezia dumneavoastră, pentru condensarea ideilor în metaforă şi vă mulţumesc pentru remarcile pozitive la comentariile mele!...  Activitatea îndelungată şi pe acest tărâm, al literaturii, nu-mi permite, epistemologic, vorbind, decât o acceptare şi o încadrare a creaţiilor literare în normele  estetice şi etico-moralizatoare, criterii  logice  care pot califica şi certifica  conţinutul indus şi stilistica formelor de reprezentare a acestora, aprecia valoarea oricărei creaţii literare!...  Vă doresc mult suces în activitatea dumneavoastră de coordonator al Reţelei literare, care cred că nu este deloc uşoară... Cu graţie şi consideraţie!...,  Gheorghe Apetroae, Sibiu    

Comentariu publicat de Dominique Iordache pe August 10, 2014 la 1:36pm

Multe mulțumiri, domnul Apetroae! Ca de fiecare dată când comentați, remarc justețea, rafinamentul, eleganța discursului! O zi deosebită vă doresc!

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe August 9, 2014 la 5:46pm

Excelente metafore prin care se transfigurează, în versuri cu structură lirică simplă şi inedită, însăşi cuvântul, "doar cu o zbatere"  şi prin care se sugerează, se identifică şi se explorează în planul al doilea şi chiar al treilea de reflexivitate, cu succes, existenţialul!... Felicitări!... Gheorghe Apetroae, Sibiu

Comentariu publicat de Dominique Iordache pe August 4, 2014 la 11:22pm

D-na  Petrică Viorica, nu-mi aduc aminte să vă fi trimis vreo sugestie... Imi aduc aminte că v-am urat bun venit pe site și ...cam atât. La acest comentariu, v-am spus doar că nu ați greșit cu nimic din punct de vedere al acordului. In rest, eu vă mulțumesc pentru gândurile dvs. legate de poezia mea! Cred că este bine totuși să aveți o atitudine mai puțin sfidătoare, sunteți ușor recalcitrantă și nu aveți de ce! Să auzim de bine!

Comentariu publicat de Petrică Viorica pe August 2, 2014 la 7:33am
...da, este vorba de sugestiile pe care mi le transmiti cu inversunare de cand m-am inscris pe acest site, iar in privinta exprimarii, poate nu a fost cea mai potrivita, dar de, eu sunt mai din topor, mai necultivata in ale scrisului, drept care, cer scuze pentru ca ti-am deranjat privirea cu exprimarea mea primitiva... cu bine, daca nu ti-am stricat ziua draga Dominique din Craiova!
Comentariu publicat de Dominique Iordache pe August 2, 2014 la 5:51am

Mulțumesc și eu! Nu știu ce este cu „ alesul” membrilor...în privința exprimării, era bine -a caror activitate imi trezeste interes... subiectul e activitate :) Zi bună îți doresc!

Comentariu publicat de Petrică Viorica pe August 2, 2014 la 5:35am

...da, e cam dimineata, mai gresesc chiar si eu...deci membrii acestui site care imi TREZESC interesul...iertaciune pentru graba. cu drag .

Comentariu publicat de Petrică Viorica pe August 2, 2014 la 5:31am

Draga mea Dominique, iti multumesc pentru atentie. Sa stii ca in general eu imi aleg membrii acestui site literar a caror activitate imi trezeste interes din diverse motive. Nu tin seama de recomandarile nimanui. eu iti multumesc totusi inca o data. In ceea ce priveste poezia ta, imi place cum scrii. Esti o poeta plina de sensibilitate, poezia ta dovedeste intensitatea cu care traiesti, atenta la detaliile vietii reale care te inspira si creezi imagini deosebite. "la fantana, sa car apa in cuvinte", .... poezia ta ...jocuri de cuvinte care creeaza imagini, astfel incat atat vizual, cat si acustic impresioneaza cititorul. Si daca in final, el tipa de bucurie cum spui tu, poezia ta i-a atins inima. Frumos. Felicitari. Si daca vrei fara tipat, in tacere, sa fie cum spui tu. Iti doresc inspiratie divina si promit ca te voi mai vizita, chiar fara invitatie. O zi frumoasa sa ai, acolo la Craiova sau oriunde te afli pe acest pamant.

Comentariu publicat de Dominique Iordache pe Iulie 27, 2014 la 12:52am

Vă mulțumesc pentru gând... 

Comentariu publicat de Dominique Iordache pe Iulie 26, 2014 la 8:05pm

Așa este, domnul Ion Jerdea, Poezia întotdeauna se transfigurează odată cu noi...Mulțumesc pentru intervenție!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor