Domus Galilaeae sau Casa Galilului este aşezat în vârful Muntelui Beatitudinilor, la nord de Capernaum şi de lacul Tiberiada. La intrare o inscripţie aurită, plasată în vastul lobby anunţă cuvintele papei John Paul II la vizita sa în anul 2000: 
"Dumnezeu va aşteaptă pe acest munte".

 Lăcaşul a fost conceput ca un loc de dialog interreligios şi de înţelegere a religiilor aşa cum au fost ele percepute de primii creştini. Noul centru este bogat în simboluri. Capela de rugăciuni este pictată cu o mare frescă datorată fondatorului mişcării, Kiko Argüello, ea combină motive din religia Creştină estică şi vestică. O biblioteca unică, cu o cupola transparentă ce priveşte spre cer,conţine cărţi specializate în religie, artă, istorie, teologie. În centrul atenţiei se află o veche carte Thorah splendid iluminată. Instituţia numără circa 150 de persoane: arabi creştini, tehnicieni evrei, druzi, maroni şi arabi mahomedani.
O hanukia este folosită în timpul sărbătorii de Hanukah. Construcţia a fost realizată în 1999 şi deschiderea inaugurată de papa John Paul II a fost sărbătorită în anul 2000. Piatra folosită la exterior şi la pardoseli a fost adusă din Toscana şi polizată cu mare atenţie. 

Rugăciunile combină citiri din Biblia nouă şi veche, liturgii, muzică (acompaniată de ghitară) cu text în italiană, spaniolă şi ebraică, îndorinţa de a apropia religiile şi de a permite o continuitate autentică credinţelor aşa cum s-au conturat în vechile timpuri. 

Parcul verde care înconjoară domul conţine statui, un grup cu Apostolii în jurul lui Isus, iar de pe terasa edificiului ni se oferă o vedere a lacului Tiberiada de neuitat, fără egal.
AG 2015

Vizualizări: 183

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Alexandru Boris Cosciug pe Ianuarie 2, 2016 la 1:40am

La mulţi ani tuturor administratorilor şi cititorilor şi comentatorilor Reţelei Literare!

Mulţumiri domnului Adrian pentru aducerea în atenţia noastră a acestui concept “de dialog interreligios şi de înţelegere a religiilor” (din articol)!

 

Încă din 2006, când m-am apucat de scris, am început cu o interpretare proprie a Apocalipsei, descriind primele patru capitole ca pe o viziune simbolică a celor şapte biserici = candele = spirite = Creştinism + Iudaism + Budism + Hinduism + Islamism + Ortodoxism + Ştiinţa, urmate de negocierea lor, simbolizată în capitolul patru sub cupola ridicată pe cei patru stâlpi ai Bisericii Ortodoxe – Vulturul sau Ioan, Viţelul sau Luca, Leul sau Marcu şi Omul sau Matei.

Deoarece în 2007 am emis o nouă teorie genetică, Adam mtDNA theory, încă neacceptată de mediu ştiinţific, dar nici contestată, căci nu au argumente, ci doar ignorată, sper ca în următorii trei ani, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi a unor laboratoare de genetică şi de electronică, să o certific ştiinţific şi astfel să certific genetic Geneza.

În dorinţa de a apropia religiile şi de a permite o continuitate autentică credinţelor aşa cum s-au conturat în vechile timpuri” (extras din text), mai ales pentru cei care se îndoiesc de vorbele mele, citiţi, vă rog, şi comentariile mele expuse pe un site de informare ştiinţifică, ce a început să-mi accepte comentariile, doar după ce un profesor de genetică de la Universitatea Haifa a intrat în dialog cu mine la începutul anului 2012:

http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/31730/title/O...

 

http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/44329/title/S...

Science vs. Religion?

Two thirds of religious Americans say there is no conflict between their own beliefs and science, according to a survey from the Pew Research Center.

By Bob Grant | October 26, 2015

 

Dar expuse, sporadic, şi pe acest site:

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/arta-ndoielii

 

Comentariu publicat de mihai ganea pe Decembrie 20, 2015 la 5:20pm

Întradevăr, multe simboluri multă singurătate. Prresupun că meditaţia este prezentă între coloane ca în ritualurile masonice de iniţiere.Ultimul cadru certifică rugaciunea către Marele Arhitect. O tentativă de PACE A RELIGIILOR. Ar putea fi un răspuns la întrebarea domnului Apetroae Gheorghe. 

Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Decembrie 20, 2015 la 5:00pm

Mulțumim pentru acest material care mi se pare cât se poate de interesant ! 

Comentariu publicat de Lilioara Macovei pe Decembrie 15, 2015 la 8:30am

Foarte interesant material, mulţumim!

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Decembrie 13, 2015 la 9:04am

Multe statui şi un mare templu, mult simbolism! ...prea multă singurătate!?  Şi păşunea din jur este pustie şi neîntreţinută!?  Resturile vegetale sunt intacte! Lipsesc oile!? De ce oare???  Era o mare întrebare la care trebuia să răspundă sanctitatea sa, John Paul II, şI nu numai acesta! Cu stimă şi deosebite consideraţii! Gheorghe Apetroae, Sibiu

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor