DRAGI PRIETENI ŞI CITITORI DE PRETUTINDENI

Intrând în al doilea an de viaţă, Revista de Cultură Universală Regatul Cuvântului soseşte cu puţină întârziere, poate nesesizată de dumneavoastră, dar a vă cere scuze ni se pare a fi de datoria noastră! Mulţumim pentru înţelegere!  

Este vorba de numărul 12-13 decembrie 2012, ianuarie 2013, pe care nu am putut să vi-l prezint pentru că nu rezolvasem toate aspectele raportate la difuzarea acestuia pe internet. Presupun că aţi înţeles deja că LSR îmbrăţişase, de la o lună la alta, obiceiul de a ne întârzia difuzarea promisă încă de la începuturi… A trebuit ca Directorul acestei reviste, poetul N. N. Negulescu, să se zbată ceva timp pentru a descoperi altă modalitate. Sperăm cu toţii să nu mai avem probleme din această cauză.  

Ce vă aduce nou acest număr? Ce vă prezentăm noi la începutul acestui an?  

Există, ca de obicei, un SUMAR la dispoziţia dumneavoastră, dar am să vă spun, până să-l consultaţi, că veţi avea prilejul să citiţi materiale valoroase în fiecare pagină. Nu exagerez şi, sper, vă veţi convinge.  

Eu am ales să încep cu „Conceptul de spirit şi logos, în poezia eminesciană”, autor Adrian Botez, ca semn de respect pentru Luceafărul poeziei româneşti. Pe domnul Adrian Botez îl veţi regăsi la pag. 8 cu versuri pe placul dumneavoastră.  

Apoi am poposit la Pamfletul domnului Corneliu Florea, pagina 12, care mi-a oferit o satisfacţie deosebită prin aceea că ne înfăţişează, atât de plăcut şi de bine informat, cu umor suficient şi degajat, despre „cel mai excepţional produs al spaţiului cultural românesc, şi insist, este al spaţiului cultural românesc… cel mai… poate…”. Wow! Să mori de râs, dom’le! Vă veţi convinge parcurgând pamfletul „Universitatea s-a scremut şi a ieşit un şoricel”!  

Trecând de la un domeniu la altul veţi dori, poate, să vă completaţi ori să vă împrospătaţi cunoştinţele despre istoria neamului românesc. În acest sens vă stau la dispoziţie două materiale deosebit de interesante:  

-„Adevărul istoric despre aşa-zisul popor trac”, semnat de domnul Valeriu D. Popoviciu;  

- Puncte de vedere:Istoria adevărată a descendenţei noastre”, sub semnătura doamnei Prof. dr. Maria Luminiţa Rolle (cu accent ascuţit la final, pe care eu nu-l am!).  

Pentru a vă linişti în urma celor aflate din aceste plăcute lecturi, puteţi trece la alt gen de scriere în tovărăşia prietenei noastre, Dorina Şişu, care vă oferă, de astă dată, „Bani pentru o zi” (pe care nu-i puteţi refuza dacă-i priviţi chipul de irlandeză autentică!).  

Pentru că a venit vorba de prietenie doresc să ştiţi că am citit, cu plăcere şi deosebită satisfacţie, tot ce ne relatează doamna Elena Buică în articolul intitulat, „Cipru, corolă de lumină vie…”. Este vorba de prima carte de proză a doamnei Georgeta Minodora Resteman - colega noastră de la Revista „Sfera Eonică” -, carte scrisă "în limpezimi ale cuvintelor care amintesc de cântecele sirenelor”. Vă reamintim că Georgeta Resteman a publicat, anterior, trei volume de versuri.  

Pentru că foloseam mai sus întrebarea „Ce vă aduce nou acest număr?”, nu o pot trece cu vederea pe cea a domnului George Roca: „Ce ne aduce noul an?” Este vorba despre… Hm! Veţi descoperi dumneavoastră lecturând articolul scris în maniera, atât de plăcută, proprie editorului şef al Revistei „Romanian Vip”, Australia!  

Ei bine, veţi putea lectura câte ceva din scrierile domnilor Ion Ionescu-Bucov şi Prof. dr. Ion Pachia Tatomirescu, ale doamnelor Angela Kirby şi Mariana Zavati Gardner, dar veţi avea parte şi de surpriza zilei pe care, cu siguranţă, o veţi descoperi sub titlul: „Pagina epigramiştilor sub conducerea redactorei Amy Drăgoianu!  

Ar mai fi o surpriză, foarte plăcută, constând în grafica deosebită a revistei, cu menţiunea că aparţine doamnei inginer Liliana Elena Slăvoiu, revenită în Colectivul de Redacţie cu forţe proaspete şi gânduri de fidelitate faţă de revista noastră…  

Ufff! Încă ceva ar mai fi…, referitor la aportul domnului Director N. N. Negulescu, dar va trebui să reveniţi la prima pagină, dacă nu aţi observat de la bun început, pentru a citi Filigrama Dor de Bucovina, o recenzie de foarte bună calitate, exprimată în cuvinte alese, cu grija de a fi înţelese şi de cititorii mai puţin avizaţi…  

 

În fine, să nu uit: Revista de Cultură Universală Regatul Cuvântului poate fi lecturată accesând www.editii.org. Intrând aici, accesaţi „Regatul Cuvântului” la rubrica Navigare! Sau..., direct: http://regatulcuvantului.editii.org/regat12.pdf  

 

Acestea fiind zise, vă dorim călătorie plăcută prin Regatul Cuvântului!  

 

Secretar directorat,  

Marian MALCIU  

 

 

Vizualizări: 46

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor