Un barbat scund, trecut de prima tinerete, intra in frizerie si se aseza pe un scaun in asteptare. Lua un ziar de pe masa si-l parcurse in graba nemultumit. Lua inca unul si facu la fel. 
-Ati auzit oameni buni cate se mai intampla in lumea asta!? si fara sa astepte raspuns continua hotarat. Nu exista Dumnezeu! 
-Ce te face sa zici asta, zise frizerul. 
-Un tata isi omoara copii, un altul isi omoara sotia iar altul plin de dinamita se arunca in aer in mijlocul multimii si mai omoara vreo zece oameni nevinovati. Daca ar exista cu adevarat un Dumnezeu nu ar lasa sa se intample astfel de lucruri. Eu unul nu pot sa cred ca exista Dumnezeu. Bine zicea Darwin! suntem doar niste animale evoluate iar Dumnezeu este un mit. 
Unul dintre clienti, care astepta si el la rand isi dete cu parerea. 
-Eu cred ca exista undeva un Dumnezeu, nu se poate sa nu existe. Dar el cu ale lui si noi cu ale noastre. 
Frizerul asculta atent convorbirea si vroia sa zica si el ceva, dar astepta sa-i vina in minte un contra argument puternic.. 
-Poti sa zici ce vrei, continua primul client. Tu vorbesti despre extraterestri si martieni. Eu una stiu si ti-o spun pe aia dreapta. Cum ar putea ca un Dumnezeu care are toata putrea in cer si pe pamant si care iubeste oameni, cum zic unii, sa nu-i pese cand se intampla astefel de lucruri. 
Dupa ce-l termina de tuns, frizerul il conduse pe clientul necredincios pana afara in strada. Acolo la coltul frizeriei, statea un cersetor cu plete murdare si barba neingrijita. Luminat dintr-o data de intelepciune divina, frizerul zise catre clientul care tocmai se departa: 
-Nu exista frizeri nicaieri in lume! 
-Ce vrei sa spui!? cum nu exista frizeri, eu tocmai am iestit de la o frizerie si sunt barbierit si tuns si pe deasupra chiar acum vorbesc cu frizerul. 
-Daca ar exista frizeri, nu ar trebui sa fie pe strada astfel de oameni si arata cu mana spre pletosul cerasetor. 
-Hai ca esti ridicol! pai cum sa fie tuns si ras daca el nici nu se gandeste sa vina la frizer. 
Atunci frizerul simtind ca e momentul potrivit zise: 
-Asa cum omul acesta se afla intro stare jalnica, cu toate ca frizerul e la doar pasi de el, asa stau lucrurile si cu Dumnezeu. Oamenii se lasa condusi de pornirile lor rele, curvesc, fura si ucid, pentru ca ei nu vin la Dumnezeu cu boala lor, cu toate ca Dumnezeu nu este departe de oricare dintre noi. 
Clientul privi confuz pe frizer apoi pe cersetor si voii sa zica ceva dar nu-i iesi pe buze decat niste vagi sunete neintelese. Se indeparta grabit fara sa mai intoarca capul inapoi. Primise o lectie deoasebita care i-a patruns la inima, dar inca nu era pregatit sa recunoasca.

Vizualizări: 113

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor