Îmi place teribil blasfemia asta: Dumnezeu e un tip îngust la minte; nu ştie altceva decât: iubire, iubire, iubire.

 

Trebuie să depăşim moartea, nu să scăpăm de ea.

 

Ţara asta nu are nevoie de politicieni, ci de chirurgi.

 

Am fost întrebat de mai multe ori de ce nu mă fac preot. Am răspuns de fiecare dată cu cuvintele lui Ţuţea, că sunt deja preot. E-adevărat, nu am parohie, dar predic şi spovedesc pe unde-apuc.

 

În subsolul timpului cresc florile eternităţii.

 

Au mai rămas în România de azi trei oaze quasivirgine de spiritualitate autentică (ordodoxie şi românism): Bucovina, Maramureşul şi Ţara Moţilor.

 

Viaţa pământească e o şcoală unde învăţăm veşnicia. Moartea e deci examenul de absolvire.

 

Diferenţa dintre modernism şi postmodernism constă în faptul că modernismul ignoră tradiţia, pe când postmodernismul o neagă de-a dreptul. Asemănarea lor constă în aceea că fiecare este o treaptă a depărtării omului de Dumnezeu.

 

Într-o emisiune televizată, Stelian Tănase spunea că a citit foarte multe cărţi, dar că e suficient ca într-o viaţă să citeşti o sută de cărţi, cu condiţia să ştii să le alegi. Eu zic că e suficient să citeşti una singură, Biblia, cu condiţia ineluctabilă de a o citi cu ochii inimii.

 

Muzica rock agresivă este categoric anticreştină, deoarece are sonoritate antifonică, alternativă, ceea ce înseamnă că sunetele foarte înalte alternează cu sunetele foarte joase şi cu cele normale. Primele două categorii de sunete sunt nocive aparatului auditiv al omului şi în general întregului corp uman, din cauza vibraţiilor specifice şi pentru că depăşesc limita spectrului uman de toleranţă auditivă.

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2019   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor