Forma (geometrică) dinamizează noetic omul. La nivel de nous forma se transformă în energie. Pentru a umple golul existențial am putea chiar încerca să reprezentăm viața prin formă. Poate că metoda asta ar trezi simțăminte și gânduri pozitive, plăcute, revigorante, iar dimensiunea voinței interioare ar lua amploare semnificativă. Se întrezărește sensul. Golul existențial se umple de sens, sens vital. Dorința de a trăi și acceptarea vieții ca mobil al autorealizării și autodepășirii.

Așa cum am antamat, forma geometrică percepută din exterior se traduce la nivel cognitiv în energie care dinamizează gândurile, atracțiile, convingerile, sentimentele, pasiunile, entuziasmul, obsesiile, dorințele, instinctele și derivatele din cele amintite. Înseamnă că, teoretic, gândirea este influențată de viteza luminii și potențialul gravitațional. Sună ciudat, tocmai de aceea am subliniat: teoretic.

Nu este greu să ne imaginăm din moment ce este deja matematizată și demonstrată deviația de la geometria euclidiană în termeni de lungime Planck.

Cu titlu de paranteză reactualizez memoria: deviația geometrică este egală cu raportul dintre potențialul gravitațional și pătratul vitezei luminii.

În viața de zi cu zi, la nivelul nostru macroscopic, încheierea asta e neglijabilă. Dar dacă într-adevăr vrem să cunoaștem realitatea nu putem trece cu vederea.

!?!?

Un spot publicitar încerca să-mi inducă un film a cărui subiect este axa Sex – Putere – Religie, la care eu am făcut o mică socoteală:

(Putere – Religie) = 1/Demnitate

(Sex – Demnitate) = 1/Religie

Religie = Putere – 1

Demnitate = Sex – 1

[Putere – (Putere – 1)] = 1/Demnitate => Demnitate = 1

[Sex – (Sex – 1)] = 1/Religie => Religie = 1

Într-adevăr, Religia = Demnitate

Sex-ul este un efect comercial în industria filmului, aș spune desuet deja, scene de care nimeni nu mai este interesat, scene care totuși și încă există, motiv să mergi în bucătărie, ca-ntr-o pauză publicitară, să mai cauți prin dulapuri o pungă de semințe sau să fumezi o țigară la geam.

!?!?

(0, 1) x (0, 1) = (0 – 1), (0 + 0) = (-1, 0)

eˆ[(0, 1) x π] + 1 = 0

adică,

(e x e x e x......x e) + 1 = 0 
----------------------
de (i x π) ori

e = 1 + 1/1! + 1/2! + 1/3! +...+ 1/n! 
-------------------------------------------
n -> ∞


Ești mult din tot ce este și exact cât trebuie să fi. Orice plus de unitate ontică te anulează complet.

Vizualizări: 51

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor