Ferestre de risc seismic in 2011/ Seismic windows for 2011

Ferestre de risc seismic in 2011/ Seismic windows for 2011
http://www.scribd.com/doc/50672995
http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/...

Ferestre de risc seismic in 2011/ Seismic windows for 2011 In luna si vecinatatea lunii martie exista o fereastra de risc seismic maxim pentru anul 2011. La fiecare doi ani apare o perioada de perigeu maxim( proxigeu) care declanseaza maree acvatice si magmatice maxime. Aceste maree sunt legate de posibile cutremure si eruptii vulcanice. Cutremurul de 9.1 grade pe scara Richter din Sumatra din 26 December 2004 a avut loc la o distanta de 14 zile de data de proxigeu din 10 ianuarie 2005 [Nota 1]. Cutremurul din Japonia din 11.03.2011 a avut loc cu 8 zile inainte de data de proxigeu[19 martie 2011]. Luna are o orbita eliptica in care distanta sa fata de Terra variaza cu+/- 8%. Aceasta variatie a distantei se traduce in +/- 25% variatie in efectul gravitational. (adica este o minciuna asigurarea ca apropierea Lunii nu are efecte notabile asupra Terrei)
In cursul fiecarei rotatii a Lunii de 28 de zile apar distante minime(perigeu) si distante maxime (apogeu). [Nota 2]. Odata la 1,5 ani apar distante minime(proxigeu) ale perigeului care determina maree atat de mari incat nu e recomandabil sa va aflati pe o plaja.
In 19 Martie 2011, Luna se afla in cel mai apropiat perigeu (proxigeu) din acest an si din ultimii 18 ani (the closest pass in 18 years), si va mai fi din nou la fel de apropiata de abia in anul 2016. Aceasta apropiere este insotita de aliniere intre Luna, Soare si Pamant(Earth, Moon and Sun are all in a line) si va crea cele mai mari maree si va determina posibile cutremure si eruptii vulcanice. Acest efect a declansat deja 3 eruptii vulcanice descrise mai jos si 3 cutremure mari(inclusiv cel din Japonia) .
Chiar daca unii afirma ca nu se cunoaste nici o influenta a atractiei Lunii si a Soarelui exista cercetatori care au evidentiat aceasta influenta in eruptiile vulcanice si in declansarea cutremurelor. Cele mai mari cutremure au avut loc in proximitatea datei de proxigeu.
Cercetatorii Donna si Stephen O'Meara au descoperit ca eruptiile vulcanice sunt declansate de mareele magmatice provocate de Luna /volcanism and tides


style="margin: 12px auto 6px auto; font-family: Helvetica,Arial,Sa...

Vizualizări: 25

Nu sunt acceptate comentarii pe acest blog

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor