Gala Premiilor din Reteaua literara are loc la BookLand !

 

BookLand a incheiat un parteneriat cu Reteaua literara si Romania din   Diaspora. Astfel, in cadrul targului, vizitatorii vor putea participa la festivitatile de premiere pentru Concursul de Literatura si pentru Cartea anului 2010.

Gelu Vlasin, initiatorul acestor proiecte considera ca BookLand este „o idee foarte buna daca nu chiar exceptionala. Spun acest lucru doar gandindu-ma la faptul ca orice initiativa de asemenea anvergura, mai ales intr-o situatie de criza economica, sociala, morala mi se pare nu numai laudabila ci si necesara. Faptul ca aceasta manifestare isi propuna sa foloseasca un spatiu neconventional este salutar si vine cumva intr-un echilibru firesc fata de ceea ce se intampla in occident. Ma gandesc doar la faptul ca cel mai mare targ de carte din Madrid se desfasoara pe aleea principala a unui parc (parcul Retiro) – poate n-ar fi rau gandidt in perspectiva organizarea si la noi in Cismigiu sau Herastrau a unui targ similar.”

Poetul continua: “Incurajarea si sustinerea unui asemenea eveniment mi se pare de datoria oricarui om de cultura care doreste sa cotribuie la dezvoltarea si promovarea lecturii, a literaturii si a cartilor in general. Chiar daca exista inca doua targuri de carte de anvergura nu vad in ce masura ar trebui blamata o asemenea initiativa mai ales ca am descoperit la BookLand un program dinamic, novator si cat se poate de atragator pentru toate categoriile de varsta. Ideea unui mall cultural, chiar si doar pentru cateva zile mi se pare demna de promovat".


* articol preluat de pe site-ul BookLand: http://marketingindirect.ro/bookland

 

Reţeaua literară organizează a II-a ediţie a Concursului de literatură – secţiunile poezie şi proză şi prima ediţie a premiilor "Reţeaua literară" pentru Cartea Anului 2010. Fiecare secţiune îşi va desemna cei 5 finalişti care vor beneficia de un sejur complet (o săptămână) la “Întâlnirile de la Telciu – ediţia 2-a” programată la sfârşitul lunii mai 2011. La “Întâlnirile de la Telciu” se vor organiza sesiuni de scriere creativă, ateliere de performace, happening, lecturi publice, workshops-uri, la care vor fi invitati specialişti în domeniu. (detalii la: Inatalnirile de la Telciu)

 

Finaliștii  vor fi desemnați pe baza unei jurizări în prima parte a lunii martie 2011 şi vor participa în 15 / 17 aprilie 2011 la o gală pentru decernarea premiilor organizată în cadrul BookLand   de Rețeaua literară (by Gelu Vlașin) în parteneriat cu  Boomlit & Clubul de lectură (by Andrei Ruse), Bookiseala (by Marius Ghilezan), Atelierele Relaționale (by Răzvan Țupa), Roliteratura (by Cornel Ghica) și România din Diaspora

 

Câştigătorii de la secţiunea Concursului de literatură / poezie şi proză / precum şi câştigătorii Premiului pentru cartea anului 2010 / poezie și proză / vor beneficia de promovare preferenţială atât în Reţeaua literară cât şi prin intermediul site-urilor partenere, lobby internaţional, publicarea şi traducerea manuscriselor, evenimente literare dedicate, lecturi publice.

 

Câştigătorii vor fi desemnaţi de către un juriu format din: Alexandru Matei, Paul Cernat, George Neagoe, Crina Bud si Gelu Vlaşin

 

Concursul este organizat de :în parteneriat cu:

,


    


si 

Vizualizări: 107

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Elena Bissinger pe Martie 11, 2011 la 7:32pm
Felicitari tuturor atat castigatorilor cat si organizatorilor si nu numai.
Comentariu publicat de Rodian Drăgoi pe Martie 11, 2011 la 12:55pm
Felicitări şi mult succes tuturor!
Comentariu publicat de Marina Stefan Zoltan pe Martie 10, 2011 la 5:04am

Daca in viitor, sa zicem 2012, Clujul va fi ales ca destinatie, si considerati ca pot sa pun si eu umarul, nu ezitati.

Concret. Functie de suprafata desfasurata necesara (suprfata efectiva a standurilor si/sau a pavilioanelor plus aleile dintre dintre ele). pot pune la dispozitie harti (eventual ridicari topo.) ale posibilelor locatii, si propuneri de amplasare a standurilor si/sau a pavilioanelor (evident, demontabile).

Locatii posibile, amplasare standuri/pavilioane: Piata Unirii (fosta Regele Matia), B-dul Eroilor (fosta Ulita de Mijloc, 1475), Str. Matei Corvin cu Piata Muzeului (fosta Carolina), Parcul Central cu insula de pe lac, Pavilionul Expo, si altele.

Locatii posibile pentru premieri/lectura de carte (functie de nr.estimativ de participanti): Bastionul Croitorilor, "catacombele" palatului Banffy (admirabil restaurate), Casa Universitarilor, etc.

Comentariu publicat de violeta bratu angelica pe Martie 9, 2011 la 2:25am
FELICITARI SI SUCCES ! INTERESANT !
Comentariu publicat de Manuela Dinescu pe Martie 4, 2011 la 12:04pm
Felicitari pentru aceste initiative!
Comentariu publicat de Bogdan Toma pe Martie 3, 2011 la 8:47am

O iniţiativă mai mult decît salutară a dlui Gelu Vlaşin, care ea însăşi ar trebui să primească un premiu de excelenţă. Felicitări şi mult success organizatorilor şi participanţilor… 

Comentariu publicat de Vasilica Ilie pe Martie 2, 2011 la 6:49am
Eu ii admir pe cei de la teatrul "Masca", ale caror spectacole le-am vazut in week-end, (fiind in trecere) si in incinta statiilor de metrou (stiu ca au spectacole si in parcuri), unde se perinda lume de toate categoriile de varsta, asa ca, nu ar fi rau ca aceste festivitati literare(ale retei literare) sa aiba loc pe aleile parcurilor mari (dupa cum a propus si dl. Vlasin), cu spatii amenajate. Felicitari pentru initiativa! Mult succes!
Comentariu publicat de Petre Ioana pe Martie 2, 2011 la 6:44am

 Excelent! In acest mod ,poate,vom reusi sa reorientam tinerii ce frecventeaza mall-urile si sa le insuflam acea dragoste pentru literatura si placerea de a citi.Trist,dar se pare ca in ultimul deceniu,majoritatea citesc doar comentariile sau rezumatele intocmite de altii,in format electronic si asta,doar fortati de examenele scolare.

 Sa ne ajute Dumnezeu!

Comentariu publicat de Adina Daniela Dumitrescu pe Martie 2, 2011 la 4:33am
Nu mă pricep la marketing, dar ideia unui mall cultural mi se pare măreaţă, preponderent în centrele universitare şi în oraşele vechi, istorice. Nu numai Clujul, dar şi Sibiul ar fi un loc foarte vizitat. Problema este a creării unui impact puternic asupra cititorului tânăr şi îndreptarea lui spre cartea tradiţională, pe fila de hârtie şi printr-un impact mediatic pe postere imense des schimbătoare pentru cititorul vârstnic, acela ce din start ocoleşte formatul electronic dintr-o spaimă nejustificată de tehnologia modernă. Ar fi o împletire armonoiasă între cele două căi de ajungere la mesajul cărţii şi al recăpătării unui reflex intelectual ce „mai an” l-am avut cu toţii, dar s-a pierdut în faţa paiului din sonda de Red-Bull.
Comentariu publicat de Marina Stefan Zoltan pe Martie 2, 2011 la 3:45am
O initiativa excelenta. Poate ca in anii care vor urma, sa se organizeze si in alte orase din tara. In fiecare an, un alt oras. Pentru ca sunt legat (afectiv, si nu numai) de Cluj, propun si Clujul.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor