Iată ce dulciuri mi-a adus Moșu'.. (le împărtășesc întru împreună digestie)

Acțiunea de secularizare a statului este echivalentă sau aduce cu sine acțiunea de încălcare a libertății de conștiință a persoanei.


Omul este un conglomerat sau un agregat de certitudine echivalent cu entropie zero. Certitudine în stare solidă, sistem închis. Omul, nu trupul omului – acea adunătură moleculară care, de altfel, ne place. O iubim chiar, afirmație corectă doar sub rezerva că avem o părere eronată despre ce este iubirea.


De prim rang este filosofia, de rang secund este matematica – cea care fixează filosofia în punctele în care poate.


Principiul vieții pe pământ (principiul vital) se suprapune aproape perfect peste principiul conservării – instinctul de conservare. Dar, știind că instinctul este născător de individualism, egoism, cei care posedă, care se ghidează după principiul conservării vor fi mântuiți de pământ. Ce înseamnă asta? Înseamnă că groapa este raiul lor. Mutatis mutandis analogia în contradictorialitate ne anunță că cei ce vor să cucerească viața veșnică, să ia Cerul cu asalt sunt tocmai cei care nu se conservă, cei care-și subminează instinctul. Cei care știu și sunt abisal convinși că preeminența în lume aparține ființei umane și nu vreunei ideologii (cancerigene) de politică socială. Aceștia, cei care cunosc, vor fi mântuiți de Hristos nu de pământ.


Totul există cu un rost. Noi trebuie doar să găsim acel rost al fiecărui lucru, acțiune, fenomen.


Dumnezeu a zis: Eu sunt! Extrapolând putem spune: sunt, deci exist, dar nu putem spune: exist, deci sunt.

Existența se rezumă doar la condiționarea omului de suportul său material, respectiv corpul uman. Adevăratul, veritabilul loc de muncă se desfășoară în fiecare secundă încercând să fim, nu doar să existăm. Restul e o joacă, joaca copilului-adult, joacă perfidă care ne costă nenumărate vieți omenești.


Arghirofilia începe acolo unde se termină suficiența mijloacelor de a exista viabil. Suficiență = Decență.


Căutarea personalistă a nemuririi aduce moartea.


Cel mai îndepărtat punct estic este vestul.


Frumusețea fără rafinament este doar o frumusețe relativă. Numai prin rafinament frumusețea devine absolută.


Lipsire de libertate este și atunci când ești ținut în brațe.


Starea de victimă este fără îndoială o lezare adusă valorii sociale intitulată: persoana. Putem să-i spunem valență negativă.

Există totuși și o valență pozitivă? Cred că da. Atunci când persoana este victima propriei conștiințe.


Legea poate fi privită ca fiind o energie ordinatoare. Cel fără-de-lege este doar o frunză purtată ici-colo de propria impresie a grandorii.


Prin lipsirea de informație sau prin împiedicarea accesului unei persoane la cunoaștere, acea persoană este pusă în imposibilitatea de a-și exprima voința. Un posibil n-am știut este în aceeași măsură vina promotorilor de cultură și educație – miniștrii, autorități, profesori…, toți cei care reprezintă acel izvor supraindividual. Este un viol.


Avem prostul obicei de a negativiza momentul prezent ca pe urmă să-l regretăm odată ce a devenit trecut.


Calitatea este o dimensiune complementară ideii.


Calitatea este o dimensiune complementară ideii. A face este inerent ființei umane de la naștere până la moarte datorită nevoii de a evolua și tendinței sănătoase de a supraviețui și conserva. Lipsa acestei tendințe atrage pe bună dreptate aprecierea că s-a instalat Thanatos-ul în acea persoană, concept asimilat sau îl asimilez tulburărilor psihice. Fiecare om este obligat, legal și moral, să acorde ajutor unei asemenea persoane aflate sub imperiul Thanatos-ului, a angoasei existențiale. Imboldul de a sprijini vine natural, înnăscut, normal, axiomatic unei persoane complete. Prin asta am demonstrat inerența lui a face, dincolo de orice tăgadă. Noua eră spirituală în care ne aflăm, era dragostei – era nou testamentară impune afirmația: orice om care tăgăduiește se otrăvește pe sine și pe ceilalți. Otrava cerbiciei capitalurilor, a nebuniei de a avea în casă, în posesie o sută de bucăți din orice articol aflat în circuitul civil.

Vizualizări: 32

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor