Cum o recunoști pe Ileana Cosânzeana?! Ar trebui sa fie simplu: o intrebi! Dar eviden,t ea nu o știe. E prea fragedă să știe cine e, doar a simțit că poartă un vis cu ea, dar fără să stie visul cui este. Întâmplarea face s-o întalnești însa într-o zi și atunci o întreaga lume ți se redeschide – îți amintești cine ești și visul pe care ea ți-l poartă. Cosânzeana e bălană și bucalată, nici nu ar fi putu fi altfel, cu ochi mari, limpezi si curioși. Ileana are picioare lungi, arcuite, sculptate și plămădite dupa acea primă dorință a bărbatului din paradis.

Ea nu trebuie să pășească, pământul se mișcă sub tălpile ei după cum ea își dorește. Iar rotația pământului e un adevăr știintific și nimic din imaginatia admirativă și mult prea bogată a unui visător. Nu poți să spui că părul îi este un râu auriu, în realitate aurul ar roși la vederea culorii lui și ar recunoaște că el ar trebui să fie cel ce ar trebui să îi poarte numele și nu invers.

Priviri din profunzimi albastre străbat distanța dintre noi, iar mie nu-mi rămâne altceva de făcut decât să le urmez în tot ceea ce-mi cer.

 

 

 

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor