Vă mulțumim pentru semnarea petiției PENTRU UN ÎNCEPUT DE REFORMĂ A UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA: http://www.petitieonline.com/pentru_un_inceput_de_reform_a_uniunii_...

În esență, credem că toate aceste probleme sunt legate de faptul că Uniunea nu a trecut până în momentul de față printr-un proces de reformă, perpetuând o serie de sechele și inerții moștenite din mandatele anterioare sau chiar din perioada comunistă. Din acest motiv, fără a avea pretenția de a acoperi toate problemele actuale ale USR, Grupul pentru Reforma USR, la care au aderat peste 80 de scriitori activi: prozatori, critici, poeți, dramaturgi, membri și nemembri ai Uniunii (aceștia din urmă fiind potențiali candidați la statutul de membru, cu condiția ca USR să redevină o organizație coerentă care îi poate reprezenta în lumea actuală), vă adresează o suită de propuneri pentru un început de reformă reală a Uniunii Scriitorilor

 

Vă rugăm să spuneți la cât mai multe persoane despre această petiție. Cu cât mai multe semnături, cu atât mai multă atenție alocată petiției din partea mass media și a persoanelor cu putere de decizie.

Pentru semnarea petiției vă rugăm să accesați următorul link:

http://www.petitieonline.com/pentru_un_inceput_de_reform_a_uniunii_...

Grupul de Inițiativă

Vizualizări: 645

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Martie 14, 2015 la 12:07am

Ce poezii au scris în viaţa lor abundent- scriitoricească, cei care, se pare, nu au avut măcar odată în vedere obiectul - astrul  poetic Luna? Muza care ţine în câmpul de atracţie al domniei sale, în trecere şi mai ales atunci când e în orizontul poeţilor, bineînţeles, al poeţilor, nu al pseudoliteraţilor..., plină la faţă, regină  între marile astre pe boltă...,cu chipul dyanic de vedetă  a bolţii!  Aşa cum încearcă să ţină poeţii de care nimeni n-a auzit, în hărmălaie, o întreagă agora.... E astrul care, într-un mariaj  permanent cu forţele electromagnetice particulare şi cuantic - fotonice extraparticulare din toate stratificaţiile fizice ale Terrei,  a se citi chiar şi: cu  stratificaţiile neuronale hipotalamice centrale( foveea centralis) ale celor  halucinaţi  de  Pegas-ul  altora..., cu forţele inerţiale de rotaţie de tip coriolis, nu se spune mai mult, acestea din urmă trag mai mult spre dreapta decât rotesc,  precum muza - care trage  la dreapta poetului şi precum  poetul necăjit pe el şi pe alţii, tras de harnaşamentul şelar al pixului  la birtul din dreapta..., încercând să disloce în sensul trecerii sale astrale, să plimbe după ea masa materială mobilă (cum ar fi, apa, aerul şi chiar ....) a terrei... (acesta este fluxul, sau  creaţia poetului  în vogă, valul mereu  aşteaptat!) . Dispariţia astrului din orizont conduce la dispariţia câmpului de atracţie selenar şi la retragerea aceloraşi mase, tot în valuri ,la locul lor, ar fi bine, cu tot cu  gogomăniile şi inepţiile poetice bălăşite în buimăciile  unor pseudoliteraţi...(refluxul?)...care, în nici un caz, nu  e de aşteptat!  Cât despre "cerber", nu vă faceţi griji. Să nu vă fie frică, mai ales de cel de aici!   Mergeţi  sigură şi singură, cu tot curajul  pe calea dorită, prin muncă,  spre împlinirile meritate ... Cu stimă, G.A.S.

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Martie 7, 2015 la 10:38pm

 

 Mesaj de 8 Martie.

Omagii !           

Maternă graţie, cu mâinile  zăpezi

 fără răgaz hrăneşti vieţi,

sporind lumina-n dimineţi

cu chip senin, astral...

 Din tot ce dai nimic nu ceri,
atunci când semeni primăveri

cu aripile de poveri
la cheiul încercat de val ...

Cunună vie, în miresme -
copiii, flori pe braţe creşti-
la viitor eşti arbore de vieţi
şi graţie, iubirilor eterne!

 Sibiu, 1982, Anei

 Homages
                                                            

Comentariu publicat de Sorina Popa pe Martie 7, 2015 la 8:16pm

Retorice intrebari adresati in spatiul destinat unor consideratii asupra evenimentului in sine.

Va erijati cumva in cerber asupra stilului ?

fara patima,desigur

va adresez.

Comentariu publicat de Liviu-Ioan Muresan pe Martie 7, 2015 la 6:38pm

"valul oceanului este un exponent de natură astrală"?

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Martie 7, 2015 la 6:35pm

Un val, ori de cine şi din ce componente materiale sau spirituale, sau culturale, sau..., se realizează, nu poate sfida, în nici un caz, oceanul cel adevărat! Numai valul oceanului este un exponent de natură astrală, aici selenară, o mărime a unei forte magnetice astrale uriaşe, în expresie scalară sau vectorială, o rezultantă a cuplului de forte magnetice creat inferential de proximitatea astrelor, forte interferentiale sub ifluenţa câmpului gravitational al întregului system astral... Aşadar, extrapolând la cadrul şi în timpul nostru, din păcate infinitizimale, depindem, fiecare, de câmpul genetic propriu, de modul fiinţial implicit în care ne rotim în temporalitate în jurul propriei gene - axis, generându-ne mişcarea şi identificându-ne poziţia, fie ea socială, intelectuală, sau, aici, literară, sau... Aici suntem noi, muritiorii, cei care vrem să sfidăm oceanul şi câmpurile astrelor..., numai aici şi nu în altă parte!  Psihologic, la voinţe şi la putinţe avem, încă..., mult timp de  reflectat!  Cu multă stimă, G.A.S.

Comentariu publicat de Selaru Constantin-Stefan pe Martie 7, 2015 la 6:16pm

Ar fi bine ca tânăra generație să cunoască adevărul pentru a nu cădea în păcatul și rușinea generației la care mă refer și privitor la care, pe ici, pe colo, mai apare din când în când câte un mic detaliu cât se poate de semnificativ tulburându-ne numai amintirile. Interesant că majoritatea lor tac chitic însă în schimb se perpelesc epigonii.  

Comentariu publicat de Liviu-Ioan Muresan pe Martie 7, 2015 la 6:11pm

Chiar este obligatoriu ca toţi cei ce comentază aici să nu ştie scrie corect? Punctuaţia aruncată aiurea, semne de punctuaţie inexistente, spaţii înainte de semn şi lipsă spaţiu după. Oribil. Şi chiar cei care scriu prost se strofoacă pe comentarii.

Comentariu publicat de Sorina Popa pe Martie 7, 2015 la 4:13pm

Cu toata consideratia cititorului, as respinge contextul in care se creaza ideea conflictului intre generatii de scriitori .Multi dintre cititori nici nu indraznesc sa isi exprime o parere asupra influentei ,valorii culturale actuale,

asta pentru ca nu e ``consemnata`` in editoriale de critica literara ,cel mult, se consemneaza de publicatii gazetaresti;nu exista promovarea si recunoasterea autorilor inscrisi care nu scriu ``consistent`` ,de parca creatia vine pe stomacul gol  ...tot poetic vorbind.Recunoasterea multora e de partea acestor initiatori ,iar valul se va misca cu voia ori fara voia oceanului.

Efectele asupra tinerei generatii ,in scoli ,ori pentru publicul

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Martie 7, 2015 la 3:33pm

Doamnei Maria-Ileana Tănase:  Mulţumiri pentru observaţiile dumneavoastră!   În  loc să ieşim în arena literaturii cu creaţii consistente valoric, pe care să le oferim spre savoare şi încântare căutătorilor de cultură şi de literatură bună, noi ne trimitem sau lăsăm să intre în ring câţiva reprezentanţi deja năuciţi..., pe cei care atacă furibund şi fără gardă! Abia îşi pot da seama oamenii serioşi de calitatea celor care ornează astăzi, în bună parte, o  "uniune de cumetrie" în literatura română contemporană, de valoarea profesională şi morală a celor, cam mulţi, discutabilă, care se înfruptă fără mustrări de conştiinţă  sau speră să se înfrupte din cuantum-ul caritabil oferit, fără prea mult merit, de societatea românească! Desigur, nu ne referim  la marii scriitori şi la marii oameni de artă şi cultură, cărora le-am admirat şi le admirăm prezenţa constantă şi meritorie în actul creaţiei perene, valoarea profesională şi onestitatea şi pe care îi tratăm cu respectul şi consideraţiile pozitive, cuvenite!  Cu deosebită stimă şi gratitudine...,  G.A.S.

Comentariu publicat de Gheorghe Apetroae - Sibiu pe Martie 7, 2015 la 12:57pm

 Este îmbucurătoare şi de reţinut recunoştinţa celor mult mai târziu  veniţi  că numai pe verticalitatea scheletelor şi numai în cadrele istorice fortificate în praxisul scientist-cultural  îşi pot agăţa şi modela valoric aceştea contribuţiile, bineînţeles, dacă le posedă! Cu aleasă stimă, G.A.S. 

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor