Nici nu stiu cum sa-mi fac inceputul scrisului simtind-u-ma ca un actor incepator la prima lui aparitie in spectacolul lui de inceput cu teama de a nu fi fluerat sa-u oricum socotit ca si-a gresit intrarea pe scena. Ca povestasi poate ca voi reusi totusi sa tin un pic mai mult atentia spre citire macar din curiozitate pentru un necunoscut in intentia de povestire a multor intamplari prin care a trecut, cu nimic deosebite ale celorlati pamanteni, insa povestea lui el tine mortis sa fie pusa si pe hartie,simplu si pe intelesul tuturor. Acum doua ore, o cumnata a mea din Romania,eu fiind in Suedia, printre alte vorbe din convorbire mi-a plasat si o intrebare daca mai scriu la romanul meu. Raspunsul dat a fost ca inca n-am renuntat si-l voi scrie sub forma poate doar de povesti. Ca roman se cere ceva mai mult decat la o povestire. Ori, dupa cum stiu si ei i-mi lipseste ceva si acest "ceva" ma tine doar ca povestas. Poate dupa intoarcere-a din calatoria in Romania voi castiga ceva in plus ca sa fac mai altfel vazute randurile povestilor mele. Cu randurile de fata vin cu intrebarea publica, si publica fiind prin accesul permis in aceasta publicatie,daca pot incepe cu povestile mele. Cineva de curand mi-a dat sfatul sa nu ma las cu dorinta asta si  spre a nu-l dezamagi macar cu intentia mea scrisa  aici incerc sa-mi dau drumul la asternutul povestilor mele. Cu farmec sau nu cu intamplari de crezut sau nu, eu voi cauta sa le tin cat mai aproape de adevar, nu seci in povestire dar nici parfumate cu vorbe multe. Asi incepe sa aranjez povestirile pe atape de viata in perioada anilor in care intaplarile se vor desfasura in felul lor real. Ca un inceput de poveste insir aici cum ar fi sa se numeasca primele capitole ale ciclului de povesti.

        1- Innainte de . . . 2- Calatoria cu masina . . 3- La cotul Dunarii....4- Numai mama sa nu fii ... 5- Vacante de scoala 6- Sa traga clopotele . Si asa mai departe, capito si poveste .

        Si acum intrebare catre domniile voastre, sa incep povestile sau sa ma las pagubas scriindu-le poate numai pentru mine sau nici maacar pentru mine, eu neavand mostenitori care sa-si åpiarda timpul cu cititul lor. Eu unul citesc zilnic ce-mi pica in mana fie ziar sau revista. Romane insa mai putin. Nuvele,povestiri scurte da.

        Aici ma opresc nu insa cu repetarea intrebarii catre opinia celor ce scriu si citesc in aceasta revista, fie ea si virtuala.

 

Ionel Petrisor

Vizualizări: 81

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de ZINCA MARIUS IULIAN pe Martie 3, 2012 la 10:20am

cum ti-am mai spus dragul meu Ionel Petrisor, eu sunt unul din cei ce asteapta sa... inoate printre randurile povestilor tale... adevarate

Comentariu publicat de zadic ioana pe Martie 1, 2012 la 11:59pm

Văd că aveţi talent la scris.Succes.

Comentariu publicat de dumitru pe Februarie 29, 2012 la 6:01am

De ce nu? Poate fi interesant...

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor